Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 78

Wątek: BMW e65 745i vs 750i

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    ja bardziej wolę continental a tu juz cena 19 to 4500 za komplet do vredestein nie mam przekonania choć stawiam je i tak sporo wyżej od chiny

Doświadczony Użytkownik Awatar HTN
    BMW
    ex-730Ld e66 / obecnie S350CDI L
    okolice Frankfurtu / Wrocław / Kotlina Kłodzka

A ja mam chińskiego Wanli za 300zł/szt. na przodzie i uważam, że jest lepszy, niż P Zero na tyle za 800zł/szt. Do mojej jazdy w zupełności wystarczają, auto nie pływa, dobrze hamuje, 200km/h po mokrym jedzie bardzo stabilnie i przy 255km/h się nie rozleciały. P Zero za to łapią kamienie jakbym je smołą posmarował, a po 20.000km nie wiem, czy kolejne 10.000km na nich jeszcze zrobię, kiedy na chińczyku zrobiłem już ok. 40.000km i jeszcze spokojnie jeden sezon minimum na nich śmignę.

Złe zdanie mam tylko o chińskim Headway za 400zł/szt. - zużycie było OK, ale zrobiły się z nich jaja po dwóch latach. A szkoda, bo trzymanie i zużycie też miały bdb. Były też cichsze, niż Pirelli i fajniej wyglądały.

Co do wielkości kół - 18", czy 19" (mam zimę i lato w tym rozmiarze), to ja nie odczuwam jakiejś specjalnej różnicy w komforcie. Różnica w zasadzie w cenie opony tylko jest i 19" nie przełożysz przód-tył, to jest inna szerokość i wysokość.

Cytat Zamieszczone przez hubizx Zobacz posta
    Posiadam coś takiego, pokrętła i wyloty są w suficie, pokrętła tą manualne, temperaturę ustawiamy na oko, nie ma ustawiania na ilość stopni C. z poziomu pokręteł. Z idriva można ustawić godzinę na którą auto ma byś zchlodzone i do jakiej temperatury zostawiając auto na parkingu np.
    Widziałem ostatnio na zdjęciach, że jest tam tylko zakres zimnego powietrza. Ciepłe też można regulować, czy wtedy nawiew jest wyłączony? Akurat w kwestii dodatkowych stref klimatyzacji BMW wypada bardzo słabo, a dla mnie mają one znaczenie, bo jak wiozę żonę z młodym na tyle, to oni wolą mieć cieplej, a ja lubię bardziej chłód (szczególnie, jak jadę nocą).

Zdzira i miro... Wybaczcie, ale nie wierzę, że jakiś warsztat tak pomaluje, że grubość lakieru będzie taka, jak pierwszy lakier kładzie robot w fabryce. Chyba, że mierzysz gównianym miernikiem, którego dokładność wynosi +/-200um. Różnica na poszczególnych elementach zawsze będzie zauważalna i będzie można wywnioskować który element był ponownie lakierowany. Różnica w grubości to nie tylko lakier, ale również podkład. Nie wiem jakim magikiem trzeba być, żeby potrafić każdy element dokładnie taką samą grubością zapodkładować, wyszlifować, psiknąć bazą, następnie klarem i ponownie wygładzić klar. Według mnie mission impossible, żeby zrobić to ręcznie na równą grubość.

W temacie lakieru każdy ma swoje indywidualne podejście. Ja tam raczej w tej kwestii jestem w stanie nawet auto po lekkim dzwonku kupić.
    Ostatnio edytowane przez HTN ; 22-11-2017 o 18:30

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    Ja mam podobne podejście tylko miro szuka pierwszego lakieru. No do chin mnie niestety nie przekonasz

Vip Vip Awatar matsember
    BMW
    G21 320i, ex E65 745i
    Ja w swojej miałem 255/45/18 ale 4 identyczne a nie tylko tył. Nie ze swojego wyboru, poprzedni właściciel takie opony kupił, a że były nowe to już na nich jeździłem. Opon tych kres już się kończy, także też analizowałem ceny gum i tak jak damned1 mówi, nie ma aż tak dużej różnicy cenowej. Dlatego na lato będę chciał kupić 20'' papcie a zimę zostawię na 18'' w prawidłowym rozmiarze.

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK

Cytat Zamieszczone przez Zdzira 850I Zobacz posta
    Ja mam podobne podejście tylko miro szuka pierwszego lakieru. No do chin mnie niestety nie przekonasz
    Zgadza się. Takie autko też mam . Takich zawsze szukam i to jest mój priorytet. Może jestem debilem ale od tego zależy czy auto w ogóle mnie interesuje dalej czy nie.
    Co do opon kupiłem w Holandii nowiutkie 4 sztuki NEXEN n-fera su01 245/50ZR 18 XL 104W i możecie wierzyć lub nie opony "siła". W deszczu ,w ulewie i na suchym bajka. Ciche i bardzo wolne zużycie bieżnika. Wg mnie kładą nie jedne opony z górnej półki. Są trochę twardsze co prawda niż zwykła opona ale to przez wzmacniane boki co jest dużym plusem w ciasnych zakrętach i przy obciążonym samochodzie. Ja gorąco polecam tak jak auto w ori lakierze.

Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i
    A tak mały off-topic: Miro nie wiem czy widziałeś, ale jest kupiec na Twoje auto w dziale "Kupię" ;)

Zaawansowany Użytkownik Awatar wm10589
    BMW
    Było E65 750i jest Dodge Grand Caravan 3.6
    Cytat Zamieszczone przez jaro5 Zobacz posta
    17 cali to nie bardzo chyba wejdzie.Do mniejszych silników tak.18 cali na 100% wchodzi.Ale słabo trochę wygląda tył na oponie 245 i w zakrętach niestety jest gorzej niż na 275.
    Oryginalne 17" wchodzi do 750 bo takie mam na zimę. Plusem jest wysokość opony bo fajnie wybiera dziury, ale 245 szerokości na tylnej osi to skromnie jest bo przy dynamiczniejszej jeździe bo łapią często uślizg.
    Ostatnio edytowane przez wm10589 ; 22-11-2017 o 21:45

BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez damned1 Zobacz posta
    A tak mały off-topic: Miro nie wiem czy widziałeś, ale jest kupiec na Twoje auto w dziale "Kupię" ;)
    Toż nie mogłem sie powstrzymać i przelałem złotą myśl moją ostatnia w tamto miejsce.
    Sorry ....

Początkujący Użytkownik Awatar mrogal
    BMW
    X1 F48
    jedni chcą kupić, a innych namawiają żeby sprzedać
    już kilka miesięcy "znajomi" namawiają mnie do sprzedaży, a auto bajka i się sprawuje, że nie chce się wysiadać ;) myślę, że z zazdrości...?

http://7er.pl/showthread.php/49472-Witam

i mam kupić nowego opla, albo jakąś toyotę...??? mniej problemów ponoć?
    ale ja nie mam problemów :) i oby tak dalej ;)

jeśli spalanie w 750i, to w Bieszczadach pali mniej niż tu na północy, V8 się super sprawuje :)
    lato koła 19, zima 18 także super się lata, heh mam auto marzeń, a tu tak mnie dołują :(

BMW
    BRAK
    A kto Cię tu dołuje ? Trzeba coś z tym zrobić :)