Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 78

Wątek: BMW e65 745i vs 750i

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i , G11 750i ; MB 560 SEC 88'
    Cytat Zamieszczone przez Zdzira 850I Zobacz posta
    ja w ogóle nie wierze w 10-15 letnie auta nigdy nie były naprawiane jeżeli uszkodzenie było małe i nie naruszyło podłużnic czy innych ważnych punktów to mnie to nie obchodzi nie jestem fanem pierwszego lakieru i srania pod siebie że auto nie miało nigdy stłuczki bo zwtczajnie wiem jak szybko nowe auta mają wśród moich znajomych przygody to nie wierzę, że stare auto które dużo jeździło i to szybko nie miało nawet obcierki

dla mnie liczy się stan żeby sie to kupy trzymało i ładne wnętrze bo to widze non stop przecież
    W ubiegłym roku oglądałem masę e65 (w różnym przedziale cenowym 30-65tys). Żadna z nich nie była w pierwszym lakierze. Te igły w ori są tylko na forum a na zlocie już to różnie bywa :-)

Doświadczony Użytkownik Awatar HTN
    BMW
    ex-730Ld e66 / obecnie S350CDI L
    okolice Frankfurtu / Wrocław / Kotlina Kłodzka
    Mi tam się podoba, bo poza wentylacją, rozbudowaną klimą, sportową kierą, droższą opcją drewna, ma jeszcze komfortowe zagłówki z przodu, które nie są standardem. Do tego rolety szyb (też nie wszystkie to mają) i aktywny tempomat.
    Nie bardzo wierzę tylko w 4 strefy klimy, bo z tył nie ma komfortów, mimo, że auto nie jest longiem, a takie wersje na 100% są.

Z mojej strony mogę Ci polecić, żeby dobrze sprawdzić szyberdach, który w BMW podobno lubi przeciekać (jakaś tam uszczelka się zawija, czy wyciera).

Wszystko sprawne, ale klapka zmieniarki się nie zamyka :). Także nie wszystko chyba jednak sprawne, ale to akurat to częsty przypadek w e65.

Co do e60... Wsiądziesz i sam dojdziesz do wniosków - tutaj raczej liczyć się będą Twoje preferencje estetyczne, pod warunkiem, że tylna kanapa się dla Ciebie nie liczy. Koszty utrzymania będą podobne między e60 i e65. Spalanie i amory się będą różniły, ale amory raczej w e65 trudno zajechać. Poza tym, chyba tak wyposażone e60 dosyć trudno będzie znaleźć, a jak ja obserwuję, to topowy silnik niekoniecznie jest oznaką lepszego wyposażenia.
    Ostatnio edytowane przez HTN ; 24-10-2017 o 20:11

Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i
    Komfortowe zagłówki idą z komfortowymi fotelami. 4-ro strefowa klima to najprawdopodobniej bujda, bo ona chyba nawet w nie-longach nie była dostępna.

Doświadczony Użytkownik Awatar HTN
    BMW
    ex-730Ld e66 / obecnie S350CDI L
    okolice Frankfurtu / Wrocław / Kotlina Kłodzka
    Też tak myślałem, ale np. te bardziej sportowe tego nie mają.

Na pewno tak nie jest za to z tył, bo jak szukałem swojej wersji, to się na nie uparłem.

4 strefy są dostępne - pokrętła są w suficie, ale znaleźć taką wersję graniczy z cudem.
    Ostatnio edytowane przez HTN ; 24-10-2017 o 20:45

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E66 750LI
    Cytat Zamieszczone przez HTN Zobacz posta
    4 strefy są dostępne - pokrętła są w suficie, ale znaleźć taką wersję graniczy z cudem.
    Posiadam coś takiego, pokrętła i wyloty są w suficie, pokrętła tą manualne, temperaturę ustawiamy na oko, nie ma ustawiania na ilość stopni C. z poziomu pokręteł. Z idriva można ustawić godzinę na którą auto ma byś zchlodzone i do jakiej temperatury zostawiając auto na parkingu np.

--
    Pozdr.
    Hubert
    Ostatnio edytowane przez hubizx ; 25-10-2017 o 23:05

Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i
    Cytat Zamieszczone przez hubizx Zobacz posta
    Posiadam coś takiego, pokrętła i wyloty są w suficie, pokrętła tą manualne, temperaturę ustawiamy na oko, nie ma ustawiania na ilość stopni C. z poziomu pokręteł. Z idriva można ustawić godzinę na którą auto ma byś zchlodzone i do jakiej temperatury zostawiając auto na parkingu np.

--
    Pozdr.
    Hubert
    Tak, tylko ja mówiłem o braku dostępności 4-ech stref wersji krótkiej. W longach można było coś takiego zamówić.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    Pany jest jeden temat oglądałem już 750i no i pytanie czy problemem jest zamiana felg 19 cali na 18 cali??? Bo nie chcę 19 na pokładzie 18 w zupełności mi starczą . Cczy zaciski wejdą itp oraz jaki rozmiar opon wtedy przód/tył wskazany??

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    No w E60 drażni mnie mała ilość miejsca z tyłu i przodu oraz tragiczny panel klimatyzacji oraz wykonanie boczków drzwi. Za to mniej pali bo lżejszy.

4 strefy mnie akurat nie ruszają w ogóle bardziej przyda się aktywny tempomat i super że ma logic 7 bo w E60 go trafić ciężko jest

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK
    A to się różnimy ,bo ja wręcz przeciwnie. "Jestem fanem pierwszego lakieru i srania pod siebie że auto nie miało nigdy stłuczki."
    Dla mnie to jedna z priorytetowych rzeczy . Należę do tych pajaców co przez minimum pół godziny chodzą z miernikiem i oglądają wszystkie śrubki no ale .....tak mam. Po prostu zboczenie zawodowe.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    dokładnie Dzuda igły sa tylko na forum a na żywo jak chcesz kupić igłę z forum to czasem rączki opadają nikogo nie urażając

miro znam takie zakłady co tak pomalują że nic nie znajdziesz i możesz sobie z tym czujnikiem biegać cały dzień i śrubki oglądać także żal życia na takie bajery wg mnie jak auto proste i zdrowe to co mam się martwić, że zderzak ktoś kiedyś malował albo maske od odprysków albo miał kolizję z 20-30km/h i nawet airbagi nie poszły tylko np maska lub zderzak a pas nietknięty??

staram się żyć w realnym świecie

jakbymmi ła na e65 100k to bym cudował ale nie ma to po cholere z siebie robić nie wiadomo co