Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 78 z 78

Wątek: BMW e65 745i vs 750i

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK
    Panowie, a może jest coś ciekawego w amerykańskiej motoryzacji ? Ja wiem. Zaraz wszyscy napiszą ,ze tandeta,że jakość wnętrza itd. Może jednak jest wg Was coś ciekawego i wartego uwagi ?

edit. Mnie po głowie chodzi taki 300C i bardzo mi sie podoba. Lancia to już nie to. https://www.caranddriver.com/reviews...er-300c-review
    Ostatnio edytowane przez miro ; 25-11-2017 o 19:36

Zaawansowany Użytkownik Awatar harry22
    BMW
    Lexus LS460 , EX E65 730d ,EX E38 728iA
    Ja po 1,5 roku użytkowania LS460 jestem bardzo zadowolony z tego samochodu. Najsłabszym punktem tych aut jest zawieszenie na start regeneracja dwóch amortyzatorów z przodu. Na szczęście nie jest to duży koszt porównując z zakupem nowych z ASO. Problemem faktycznie jest brak zamienników w Polsce. Na rynku USA jest dużo łatwiej o zamienniki . Szkoda że ciężko o markowe tuleje lub wahacze, fajnie jakby dało się kupić oryginalne tuleje w ASO ale niestety tylko całe wahacze :) Cena od 750 do 1100 za sztukę :) Komfort jest porównywany do E65 bo nie ma co mówić ale E65 to bardzo udany model. Wiadomo LS460 pod względem "bajerów" i technologii bije E65, 5 lat różnicy widać pod wieloma względami. Skrzynia 8 biegów działa płynniej niż w E65. Spalanie jak na V8 nie jest duże krótkie odcinki 4-5 km do pracy 18-19 l. Ostatnie spalanie z trasy do Niemiec tempomat 140 -> 8,6l sam byłem w szoku :)

Zaawansowany Użytkownik Awatar JustBringIt#
    BMW
    E38 728iA 99'
    harry22 - gdybyś stał teraz przed wyborem - Mercedes W221 2006/8 (diesel jakiś) i E65 2006/8r 3.0D lub zostać przy Lexusie to co byś wybrał ? Aha, i napisz jaki masz przebieg i jak stan wnętrza/ wykonanie ogólne. Potrzebuję tej opinii dla kogoś kto "nie wierzy w japońską motoryzację" :D Jakbym mógł prosić oczywiście :D

Doświadczony Użytkownik Awatar jaro5
    BMW
    F01 750i 540km 850N x-drive,ML 3,2CDI
    Cytat Zamieszczone przez miro Zobacz posta
    Panowie, a może jest coś ciekawego w amerykańskiej motoryzacji ? Ja wiem. Zaraz wszyscy napiszą ,ze tandeta,że jakość wnętrza itd. Może jednak jest wg Was coś ciekawego i wartego uwagi ?

edit. Mnie po głowie chodzi taki 300C i bardzo mi sie podoba. Lancia to już nie to. https://www.caranddriver.com/reviews...er-300c-review
    Myśle że nic fajniejszego nie ma po E65.To auto w sam raz dla ciebie......

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
    było E21 316,E30 320,E32 730,E32 750,E34 540,E38 740i,E36 M3 3.0,E39 ALPINA 3.2.E65 745i, X3 3,0si

Doświadczony Użytkownik Awatar HTN
    BMW
    ex-730Ld e66 / obecnie S350CDI L
    okolice Frankfurtu / Wrocław / Kotlina Kłodzka

Wrzucę tak do pooglądania - bardzo ładnie uchwycone jest wnętrze:
    https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...&1511689153544

Moim zdaniem wybór między każdym autem to 100% indywidualna sprawa każdego z nas. Jedni wolą BMW, inni Lexusa, a jeszcze inni Mercedesa lub A8, czy Pheaton'a.

W weekend byłem aż z ciekawości posiedzieć w LS600h (na jazdę było za późno). No, powiem Wam, że jak się wsiada, to mocno jedzie Toyotą - kształt deski, przyciski, średnio finezyjnie wyglądające fotele. Silnik brutalnie zabudowany plastikiem. Jak się stoi z tył auta, to też jest wrażenie dużej Toyoty. Zegary wyglądają średnio (w Audi jest dużo fajniej). Nie mogłem znaleźć też sterowania fotelem pasażera z miejsca kierowcy (F01, A8 i Mercedes to ma mimo, że sterowanie jest pod lewą ręką). Fajnym bajerem jest przycisk do tego, żeby lusterka składały się automatycznie po zaryglowaniu auta - nie trzeba tego kodować i w każdym momencie można sobie to włączyć/wyłączyć. Sterowanie radiem przy kierownicy jest super pod ręką. Ekran navi dotykowy, reaguje w miarę, choć szału nie ma; przyjemne za to jest to, że główne menu jest pod przyciskiem, a resztę robi się dotykowo. Kamera cofania chyba była w standardzie w Lexusie. Otwieranie podłokietnika - mega padaczka, bo wyjeżdża do tył; jak ktoś siedzi bardziej rozwalony, to mu się wali po kolanach. Duży plus za wlew paliwa po stronie kierowcy - przeważnie na stacjach paliw jest więcej dystrybutorów wolne. Nawiewy z tył jak w Fordzie z lat '80 :). Sterowanie foteli z tył jest możliwe tylko jednostronnie - klikasz przycisk R lub L i wtedy sterujesz lewym lub prawym fotelem. Przycisk podgrzewania i wentylowania pod pokrywą podłokietnika - trochę do kitu. Brakowało mi jednak komfortowych zagłówków z tył. Plus za Enterteinment System w suficie.
    Ogólnie wykończenie jest OK, ale Pheaton, czy A8 D4 to znacznie wyższy poziom według mnie. Jakieś dziwne coś przyczepione u góry kolumny kierowniczej - wygląda to niestety jak kij wbity w gówno.
    Bagażnik jak w Ibizie :). No, ale to hybryda - trzeba wziąć na to poprawkę. Minus, że klapa zamyka się naprawdę bardzo długo. Nie wiem, czy akurat ten egzemplarz był taki, czy to ogólna specyfika auta. W Mercedesie działa to super. W e65 też trwa ciut za długo.

Powiem szczerze, że kolega miał Lexusa IS250 i wiele gorzej IS się nie prezentował. Wręcz różnica jest w rozmiarze i skórze na kokpicie.

Ciężko według mnie oceniać, czy jest lepsze, czy gorsze, bo jest po prostu inne. e65, A8, Pheaton, czy Mercedes też ideale nie są, więc warto sobie samemu organoleptycznie sprawdzić co lepiej pasuje.

Cytat Zamieszczone przez miro Zobacz posta
    Panowie, a może jest coś ciekawego w amerykańskiej motoryzacji ?
    Mafijny Cadillac Escalade po 2007 :).

A ten najnowszy to w ogóle obłęd jak dla mnie (cena też):

Ostatnio edytowane przez HTN ; 26-11-2017 o 17:19

Zaawansowany Użytkownik Awatar harry22
    BMW
    Lexus LS460 , EX E65 730d ,EX E38 728iA
    Masakra jak takie coś czytam że IS nie różni się niczym od LS tylko wielkością to aż mnie bierze :) To tak w sumie 3er od 7er też się dużo nie różni.
    Mercedesem nigdy nie jeździłem i nie mam porównania. Co do LS460 a E65 to na pewno do E65 bym nie wrócił po LS to inna konstrukcja i na pewno dużo ciekawsza niż e65. Jak HTN piszesz że LS460 ma typowo japońskie wnętrze to powiedz mi jakie ma E65? Wyglądające jak kredens ? Nie mówie że jest brzydkie bo sam miałem E65 ale mało jest osób którym się takie wnętrze podobało. LS ma dotykowy ekran co dużo lepiej się sprawdza niż i-drive w bmw, pracuje bardzo płynnie. Po tylu latach nie ma u mnie systemu w aucie który by nie działał. LS ma naprawdę dobrą jakość wykonania mój ma 327 tyś i jedynie co miałem lekko wytarte to skóra na podłokietniku i boczek fotela kierowcy. Mam całe szare wnętrze i reszta jest idealna. Ani jeden guzik nie jest wytarty/pękniety. E65 nawet nie ma co startować do LS :) To bardziej porównanie do F01 i tu znowu LS460 wygląda słabo :) Wszystko kwestia gustu a o gustach się nie dyskutuje :) Co do Audi to też cięzko LS460 porównać do A8 D4 to już całkiem inny samochód.
    Ostatnio edytowane przez harry22 ; 26-11-2017 o 19:54

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E66 750LI
    a Maserati Quatroporte ?

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Panowie... Jak wy uwielbiacie rozmywać wątek...

Jakby Zdzira chciał coś dodać do tematu to wie gdzie mnie znaleźć.