Witam
Sorry chłopaki że tyle czasu musieliście czekać ale nie miałem czasu bo a to praca a to urwane ucho w tylnej blece i rozbiórka całego zawiasy z tyłu (z którą dalej walczę :P ), niestet takiej konkretnej fotorelacji nie uda mi się zrobić ale mam zdjęcia rozebranego na części servotronica jak i miejsca w którym on siedzi.
Po złożeniu u mnie tego wszystkiego wspomaganie ładnie ożyło i chodzi na prawdę świetnie jedyny minus że się nie usztywnia ale to na pewno moja wina ponieważ mały zaworek w którym są otwory przepływowe za mocną wkręciłem i muszę to poprawić ( kwestia regulacji).
Dodatkowa moja rada jak wyjmiecie servotronic warto zmierzyć jak bardzo jest wkręcony ten zaworek żeby później go nie wyciągać ponownie :P
Poniżej załączam wszystkie zdjęcia które udało mi się uzyskać z uszkodzonej karty.
http://pokazywarka.pl/4ywtcc/
na przed ostatnim zdjęciu kolejność złożonego całego zaworu.
Jeszcze raz sorry że musieliście czekać.
Dzięki koleżko jesteś wielki jeszcze jakbyś mógł sprecyzować jak go łatwo znaleźć z kanału, czy trzeba spuszczać cały płyn i potem odpowietrzać, jeszcze raz dziękujemy.
Broń Masowego Wyprzedzania
Jak go wyjmiesz to troche go zleci, ja u siebie odpowietrzalem profilaktycznie, z kanału to na spokojnie go znajdziesz, ale żeby go odkręcić trzeba sobie zdjąć blachę taka wygieta nie duza jest bezpośrednio pod zaworem
Witam,powiedz mi czym czyściłeś elementy tego zaworka?, czy po złożeniu i podłączeniu baterii słychać było że cyka? jakis czas temu walczyłem ze swoim servotronikiem ale odpusciłem. Po czyszczeniu siteczka "miękkie" wspomaganie wróciło na jakieś piętnaście minut i znikneło. Swoim postem zmotywowaleś mnie do dalszej walki ;)
post skasowany
Ostatnio edytowane przez winmediacenter ; 21-02-2017 o 07:38
Jak jest iglica zaciet to podlaczanie nawet 12V nic nie pomoże, tak bylo w moim przypadku dopiero rozebranie i czyszczenie pomoglo, aczkolwiek po podaniu prądu powinna byc przynajmnie słychać cewke
słyszałem że można go zwyczajnie przemyć, bo nie ma tam jakiegoś filtra tylko są jakieś siateczki i zbiorniczek wyrównawczy ciśnienia (czy jakoś tak) i tam ponoć gromadzi się cały syf. Więc może niema potrzeby szukania zamiennika skoro wystarczy zwyczajnie w swiecie przemyć taki zbiorniczek porządnie ?