słyszałem że można go zwyczajnie przemyć, bo nie ma tam jakiegoś filtra tylko są jakieś siateczki i zbiorniczek wyrównawczy ciśnienia (czy jakoś tak) i tam ponoć gromadzi się cały syf. Więc może niema potrzeby szukania zamiennika skoro wystarczy zwyczajnie w swiecie przemyć taki zbiorniczek porządnie ?
Witam
Sorry chłopaki że tyle czasu musieliście czekać ale nie miałem czasu bo a to praca a to urwane ucho w tylnej blece i rozbiórka całego zawiasy z tyłu (z którą dalej walczę :P ), niestet takiej konkretnej fotorelacji nie uda mi się zrobić ale mam zdjęcia rozebranego na części servotronica jak i miejsca w którym on siedzi.
Po złożeniu u mnie tego wszystkiego wspomaganie ładnie ożyło i chodzi na prawdę świetnie jedyny minus że się nie usztywnia ale to na pewno moja wina ponieważ mały zaworek w którym są otwory przepływowe za mocną wkręciłem i muszę to poprawić ( kwestia regulacji).
Dodatkowa moja rada jak wyjmiecie servotronic warto zmierzyć jak bardzo jest wkręcony ten zaworek żeby później go nie wyciągać ponownie :P
Poniżej załączam wszystkie zdjęcia które udało mi się uzyskać z uszkodzonej karty.
http://pokazywarka.pl/4ywtcc/
na przed ostatnim zdjęciu kolejność złożonego całego zaworu.
Jeszcze raz sorry że musieliście czekać.
Dzięki koleżko jesteś wielki jeszcze jakbyś mógł sprecyzować jak go łatwo znaleźć z kanału, czy trzeba spuszczać cały płyn i potem odpowietrzać, jeszcze raz dziękujemy.
Broń Masowego Wyprzedzania
Witam,powiedz mi czym czyściłeś elementy tego zaworka?, czy po złożeniu i podłączeniu baterii słychać było że cyka? jakis czas temu walczyłem ze swoim servotronikiem ale odpusciłem. Po czyszczeniu siteczka "miękkie" wspomaganie wróciło na jakieś piętnaście minut i znikneło. Swoim postem zmotywowaleś mnie do dalszej walki ;)
Jak go wyjmiesz to troche go zleci, ja u siebie odpowietrzalem profilaktycznie, z kanału to na spokojnie go znajdziesz, ale żeby go odkręcić trzeba sobie zdjąć blachę taka wygieta nie duza jest bezpośrednio pod zaworem
post skasowany
Ostatnio edytowane przez winmediacenter ; 21-02-2017 o 08:38
Jak jest iglica zaciet to podlaczanie nawet 12V nic nie pomoże, tak bylo w moim przypadku dopiero rozebranie i czyszczenie pomoglo, aczkolwiek po podaniu prądu powinna byc przynajmnie słychać cewke