Tak porównuj sobie metalową siateczkę do filtra materiałowego. A tak baj de łej serwisuje piece do elektroniki i w każdym jest kilka filtrów cząstek stałych które zwyczajnie się zalewa chemią w celu wyczyszczenia i taka jest procedura zalecana przez producenta. Wiadomo ze filtra powietrza nie będę odkurzał bo są dostępne wszędzie, po prostu widzę ze na allegro NIE MA tych twoich super świetnych zbiorniczków w których tak naprawdę nie wiadomo jaki i czy w ogóle jest filer. Tym bardziej że na forach spotkałem się z dziesiątkami informacji że filtra nie ma. Z resztą nie ważne zdaje sobie sprawę że filtra się nie "regeneruje" po prostu oryginał kosztuje 200zł a jak się pewnie domyślasz od soboty wieczorem do niedzieli 13:41 nie byłem w motoryzacyjnym.
Jak już chcesz mi zwracać uwagę to najpierw zasięgnij informacji i nie pisz głupot , bo w tym zbiorniczku nie ma żadnej siateczki tylko filtr jest plastikowy.
Nie masz szans sprawdzić czy masz w swoim zbiorniczku filtr bo jest tak brudny ,że go nie widać , nowy ma kolor biały.
Ułatwię Ci trochę życie i wkleję link :
http://allegro.pl/zbiornik-wyrownawc...448199248.html
Nawet nie trzeba nigdzie chodzić ,ale dodam zarazem ,że cena na allegro jest grubo przesadzona.
Pozdrawiam
Nie wiedziałem o filterku w zbiorniczku... U mnie wspoma działa idealnie przez minutę po uruchomieniu zimnego silnika, po czym jest coraz ciężej. Wymieniałem płyn na STP (czy to odpowiedni płyn?). Dam znać po wymianie zbiorniczka i płynu.