Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 44 z 44

Wątek: Servotronic - E38 rozebrany, naprawa

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez mazaw9 Zobacz posta
    słyszałem że można go zwyczajnie przemyć, bo nie ma tam jakiegoś filtra tylko są jakieś siateczki i zbiorniczek wyrównawczy ciśnienia (czy jakoś tak) i tam ponoć gromadzi się cały syf. Więc może niema potrzeby szukania zamiennika skoro wystarczy zwyczajnie w swiecie przemyć taki zbiorniczek porządnie ?
    Ok , filtr oleju z silnika tez sobie przemyj , filtr powietrza wyodkurzaj ,a olej z silnika przepuśc przez pończochę , bo po co wymieniać

Gratuluję podejścia przy kosztach zakupu nowego zbiorniczka ,ale rób jak chcesz
    Ostatnio edytowane przez ELVIS ; 14-11-2015 o 20:58

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 735i manual
    Tak porównuj sobie metalową siateczkę do filtra materiałowego. A tak baj de łej serwisuje piece do elektroniki i w każdym jest kilka filtrów cząstek stałych które zwyczajnie się zalewa chemią w celu wyczyszczenia i taka jest procedura zalecana przez producenta. Wiadomo ze filtra powietrza nie będę odkurzał bo są dostępne wszędzie, po prostu widzę ze na allegro NIE MA tych twoich super świetnych zbiorniczków w których tak naprawdę nie wiadomo jaki i czy w ogóle jest filer. Tym bardziej że na forach spotkałem się z dziesiątkami informacji że filtra nie ma. Z resztą nie ważne zdaje sobie sprawę że filtra się nie "regeneruje" po prostu oryginał kosztuje 200zł a jak się pewnie domyślasz od soboty wieczorem do niedzieli 13:41 nie byłem w motoryzacyjnym.

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Jak już chcesz mi zwracać uwagę to najpierw zasięgnij informacji i nie pisz głupot , bo w tym zbiorniczku nie ma żadnej siateczki tylko filtr jest plastikowy.

Nie masz szans sprawdzić czy masz w swoim zbiorniczku filtr bo jest tak brudny ,że go nie widać , nowy ma kolor biały.

Ułatwię Ci trochę życie i wkleję link :
    http://allegro.pl/zbiornik-wyrownawc...448199248.html

Nawet nie trzeba nigdzie chodzić ,ale dodam zarazem ,że cena na allegro jest grubo przesadzona.

Pozdrawiam

Początkujący Użytkownik Awatar LoloCK
    BMW
    E38
    Nie wiedziałem o filterku w zbiorniczku... U mnie wspoma działa idealnie przez minutę po uruchomieniu zimnego silnika, po czym jest coraz ciężej. Wymieniałem płyn na STP (czy to odpowiedni płyn?). Dam znać po wymianie zbiorniczka i płynu.