Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 68

Wątek: lokata dla dzieci

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez rodzinabmw Zobacz posta
    firmy nie mam!!!! na mieszkanie kasy nie mam bo zarabiam 11 zł netto na rękę na umowę zlecenie, dojazdy we własnym zakresie 16 km w jedną stronę, wyżywienie w pracy na własną rękę, pracuje po 12 godzin dziennie i w każdą sobotę do 14. Więc łatwo policzyć, że na mieszkanie nie zarobie a by założyć firmę trzeba mieć kapitał same pomysły nie wystarczą, a ciężko odłożyć mając 2 małych dzieci i żonę która nie pracuje.
    Z tego co piszesz to jakos wielce Ci sie nie przelewa- i w tej sytuacji chcesz sie jeszcze pchac w jakas przymusowa lokate gdzie zabiora ci polowe wkladu jak w jakims z kolei miesiacu noga sie powinie i nie wyrobisz z kasa i nie wplacisz raty ??? Watpie aby to wyszlo na + dla przyszlosci dzieci... hmm watpie nawet czy to aktualnie dobre dla Twojej rodziny. Takze tak jak radzi Siodemka- lepiej odpusc bo sie z reka w nocniku mozesz obudzic.
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Doświadczony Użytkownik Awatar rodzinabmw
    BMW
    było 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusiło by je sprzedać???
    Panowie po to założyłem temat by coś z niego wywnioskować i coś zrobić dla swojej rodziny, owszem 11 zł to wyzysk ale na obecną chwilę w lubuskim nie ma lepszych ofert pracy, a jechać w ciemno do pracy na koparce gdzieś w Polskę nie uśmiecha mi się, już raz pojechałem do Oławy właśnie w ciemno i ledwie mi wystarczyło na powrót bop pracodawca nie zapłacił nawet zł na moja prace. Zbierając puszko nawet na chleb nie zarobisz dla siebie nie mówiąc o dzieciach, którę są dla mnie najważniejsze i chce im zapewnić start w ich przyszłym jeszcze gorszym świecie (PL) niż obecnie.
    Ale coś chce uczynić ale sam nie wiem co. Po 100 - 150 zł jestem w stanie odłożyć (wpłacić) na lokatę itp, odkładanie w domu na "kupę" nie wchodzi w grę bo zawsze będzie kusić.
    Puki co mam do soboty podjąć decyzje na ubezpieczenie na kwotę 100 tyś pln w PZU co miesiąc płatność 150 zł okres 16 lat. nie wiem czy to dobry pomysł ale na wypadek mojej śmierci rodzina dostanie parę zł.
    Mam pomysły na własny biznes ale brak gotówki i czasu spowodowany pracą do 19 nie pozwala mi na działanie.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 735iA,
    napisz jaki to biznes, może coś poradzimy. o braku gotówki mówią ludzie którym się nie chce.

BMW
    Cytat Zamieszczone przez siodemka Zobacz posta
    napisz jaki to biznes, może coś poradzimy. o braku gotówki mówią ludzie którym się nie chce.
    -za czasów pracy na A2 od września 2011 do czerwca 2012 chciałem kupić koparkę, ale nie dofinansowują używanych maszyn poza tym trzeba mieć swój wkład i to nie mały, zaleście zleceniodawce który zapłaci wystawioną fakturę itd (przykład Eurovia nie zapłaciła wielu podwykonawcą od marca br do czerwca faktur), ale po euro przeszło mi z powodu braku ofert na koparki (brak inwestycji, budowy dróg itd),
    -chciałem i chce założyć komis-lombard, mój kolega żyje z tego od kilku lat, no ale tu pojawia się problem z gotówką, lokum znaleźć żaden problem bo się rozglądałem,

Doświadczony Użytkownik Awatar arturo193
    BMW
    W planach E38 750i
    Cytat Zamieszczone przez BOSS Zobacz posta
    lepiej odpusc bo sie z reka w nocniku mozesz obudzic.
    Moze troszke z innej beczki ale z tymi ubezpieczeniami to trzeba uważać...ja kiedyś wpłacałem kase na trzeci filar w znanej firmie...nie podam nazwy ale zaczynała sie na A a kończyła na Z...w środku jeszcze były literki L i N:D...po trzech latach wkładu gdy zdecydowałem się wycofać pieniądze bo znajomy poradził mi abym nie pompował w nich pieniędzy z sumy 14 tyś zł udało mi się wyrwać 4700...ponad 9 tyś przepadło gdzie agent zapewniał mnie,że po dwóch latach można wycofać wszystkie pieniadze ale bez procentów...nie chciało mie się już walczyć z banda złodziei...ale agent w tym czasie jeździł sobie na Majorkę.Do czego dążę...ja w PL nie zainwestował bym już chyba żadnych pieniędzy w żadną ubezpieczalnie ani inny Amber Gold...Pozdrawiam.
    Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...

Zaawansowany Użytkownik Awatar Inur
    BMW
    740iM (M60), M3 GT2
    Kolego również uważam, że najlepsza inwestycja to inwestycja we własne zdrowie i edukację dzieciaków oraz rozwój ich umiejętności. Przedstawiaj im zajęcia które mogą rozszerzać ich horyzonty, prowadzić do tego że zaczną się uczyć jakieś nietypowej umiejętności a być może kiedyś w przyszłości zaczną na tym zarabiać łącząc przyjemne z pożytecznym. Mam wielu znajomych którzy w młodym wieku zabrali się za potencjalnie mało dochodowe i mało przyszłościowe zajęcie a teraz, 10 lat później mają świetnie prosperujące firmy i zarabiają kokosy. Jeden zaczął od nakręcenia starą kamerą klipu promującego wyjazd na snowboard w Alpy, teraz kręci krótkie reklamówki eventów, imprez klubowych, rok temu nawet spot wyborczy który leciał regularnie w TV, inny miał smykałkę do rysunku w podstawówce i ostatnio odkrył w sobie talent rzeźbiarski. Teraz rzeźbi niesamowite figurki postaci z gier które sprzedaje za kilka tys od sztuki. Inni tworzą strony internetowe, zajmują się grafiką, mają własne warsztaty samochodowe. Z tym że u każdego ta smykałka która potem zaprocentowała została zaszczepiona za młodu. W moim przypadku zakup głupiego górala przez rodziców z trochę wyższej półki niż Wigry 3 15 lat temu sprawił, że dziś prowadzę firmę która jest wyłącznym dystrybutorem na Polskę ponad 15 producentów części rowerowych. Gdyby nie ten prezent to nie wiem co bym teraz robił ale na pewno nie byłbym zadowolony ze swojego życia.

Co do sportu to nie jestem przekonany - często wiąże się to z dużymi nakładami choć zależy jaka dyscyplina. Im bardziej wymyślna tym gorzej. Kolega z podstawówki ścigał się na gokartach, był mistrzem Polski, potem brał udział w mistrzostwach Europy i chyba wylądował na podium. Regularnie ścigał się we Włoszech z Kubicą i rodzina prawie od tego zbankrutowała a zabawa się skończyła - choć gdyby nie to, to być może siedziałby teraz w F1. Ale pozostał w motorsporcie, teraz prowadzi firmę która spawa genialne homologowane klatki bezpieczeństwa, terminy zaklepane na pół roku do przodu a dodatkowo startuje w RSPP.

Oto kilka konkretnych przykładów inwestycji w młodzież :)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 735i V8
    W dzisiejszych czasach nic nie jest pewne. Odkładanie pieniędzy na konto nie ma sensu, przyjdzie hiperinflacja i po naszych pieniądzach. Lokata ledwo co pokrywa obecną inflację a z ubezpieczeniami na życie też trzeba się dobrze zastanowić ponieważ w umowach jest zawartych tyle haczyków i punktów małym druczkiem, że jak przychodzi co do czego to nie chcą pieniędzy wypłacać. Na fundusze inwestycyjne to szkoda pieniędzy większe straty wkładów niż zyski.

Kolego a nie myślałeś o walutach. Na początku małymi krokami, żeby poznać rynek. Ja na spróbowanie raz tak zrobiłem, że kupiłem dolara jak kosztował około 2,7 zł a sprzedałem za ok. 3,2 zł. Ci co kupili kiedyś tam franki szwajcarskie to ładną kaskę zarobili. Lecz jeżeli chodzi o taki zarobek to radzę rozwagę i ostrożność.

Pozdrawiam

Czytałem o figach damskich to teraz przytoczę inny pomysł. Chodzi o prezerwatywy. Nie mogłem uwierzyć gdy zobaczyłem na allegro ile ludzi to kupuje przez internet. Dla kupujących jest taka korzyść, że jedna prezerwatywa Durexa kosztuje ok. 1 zł a dla sprzedających, taka że mają na tym kilkukrotny zarobek.
    Przykład:
    Aukcja 43200 szt. prezerwatyw jakieś tam marki na M za 8000 zł - przeliczając 8000 zł/43200 = ok 18,5 grosza za sztukę a później sprzedają za 50 groszy za szt

BMW
    a co powiecie na temat kupowania złota, zauważyłem, że większość lombardów w Zielonej Górze przerzuca sie na skup złota, myslalem by kupić wagę, odczynniki do badania i zacząć powoli skupować. Coś muszę zrobić bo nie mogę spać po nocach. Wracając do ubezpieczenia to rezygnuje z uwagi na niepewność mojej obecnej pracy, ewentualnie zgodzę się ale na mniejszą co miesięczna wpłatę.

Super Moderator Awatar olejus
    BMW
    BIEMDABLJU SEVEN FOUR FIVE
    Cytat Zamieszczone przez rodzinabmw Zobacz posta
    a co powiecie na temat kupowania złota, zauważyłem, że większość lombardów w Zielonej Górze przerzuca sie na skup złota, myslalem by kupić wagę, odczynniki do badania i zacząć powoli skupować. Coś muszę zrobić bo nie mogę spać po nocach. Wracając do ubezpieczenia to rezygnuje z uwagi na niepewność mojej obecnej pracy, ewentualnie zgodzę się ale na mniejszą co miesięczna wpłatę.
    Skup złota to nie jest zły biznes jeżeli złoto kupisz jako złom i będziesz umiał je sprzedać jako kruszec pełno wartościowy. Umieć to w moim poście nie znaczy tyle umieć co przekombinować.
    Nie jest tajemnicą , że firmy skupujące złoto to ręce dużego mózgu który pewnymi umiejętnościami a może nawet znajomościami wprowadza ten złom na rynek wtórny już w postaci przetopionych wyrobów jubilerskich znanej sieci. Powiem lepiej mózg tej firmy potrafi nawet wprowadzić na rynek monety o nominale 2 zł które nie mają nic wspólnego z Mennicą Polską , wyglądają jak monety okolicznościowe ale nic nie mają wspólnego z definicją waluty. Cieszą się dużym powodzeniem w dużych miastach czy kurortach nadmorskich.
    Ostatnio edytowane przez olejus ; 05-09-2012 o 20:24
    Pić trzeba ! Jeść można !

Doświadczony Użytkownik Awatar Roobs
    BMW
    E65 740D, E71- X6
    Przecież i firmy na zwykłym złomie zarabiają, trzeba mieć pojecie o branży aby sprawnie się w biznesie poruszać.