Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 68

Wątek: lokata dla dzieci

Doświadczony Użytkownik Awatar rodzinabmw
    BMW
    było 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusiło by je sprzedać???
    Cytat Zamieszczone przez siodemka Zobacz posta
    mam wrażenie, że na za wiele się nastawiasz mój plan to jest praca po ludziach - u siebie i dla siebie. na jakieś tam ogłoszenie o brukarstwie napewno nikt nie zadzwonił. to ma być kampania reklamowa, aby ludzie myśleli że mają do czynienia z profesjonalistą. a mając już takie własne rebro zawsze masz dodatkowe źródło dochodu, bicia kapitału i możesz się doszkalać z innej dziedziny. bo jak nie masz kapitału ani społecznego ani finansowego to ciężko. ale operatorów dobrych jest 20% i to 20% zawsze będzie mieć szanse na rozwój. i jak zaczniesz robić po ludziach i bedziesz dobry to poczta pantoflowa spowoduje, że niby ustawieni będą stać a ty będziesz robił nie ma co patrzeć na innych.
    ale cóż trzeba kombinować dalej
    jednej strony masz rację, ale pracując od 7 do 19 (przyjazd do domu około 19.30) wyklucza wyjazdy po klientach bo nikt nie bedzie czekał do 20 by mu wykopać kilka metrów rowu itd. po drugie mógłbym zrezygnować z obecnej pracy ale jak powiedzmy zleceniodawca po wykopaniu kilku metrów rowu czy innej pracy powie słuchaj pan nie mam dzisiaj dam panu za tydzień wtedy jest tragedia

BMW
    Cytat Zamieszczone przez Roobs Zobacz posta
    Nie powinno się sprzedawać rzeczy z domu. Nie można się "cofać" . Zwłaszcza że ten tysiąc niewiele wniesie.
    Szybciej opitoliłbym tą koparkę niż auto, bo z robotą w tej branży bedzie jeszcze gorzej :/
    dokładnie, lipa jest w branży budowlanej, jeśli nawet trafisz robotę na koparkę czy spycha czy inna maszynę to nie masz żadnej pewności że Ci zapłacą a paliwo przez miesiąc musisz kupić

Doświadczony Użytkownik Awatar Roobs
    BMW
    E65 740D, E71- X6
    w czasach gdzie "generalny" dyma wszystkich to żadnej roboty bym nie wziął. Wychodzę z założenia że lepiej nie wychodzić z domu niż tracić czas i pieniadze na puste przebiegi.

ULA Vip Awatar tequila1909
    BMW
    E39 525iA ex. E32 735i, E32 735iAL, E38 728iA
    Z tym skupem złota to nie wiem czy to taki dobry biznes. Znajomy prowadzi kantor( z powodzeniem) wpadł kiedyś na pomysł że przy okazji będzie brał złoto. Tak szybko jak zaczął tak szybko skończył, mając spory przemiał w kantorze to jak 1, 2 osoby dziennie coś przyniosły to był max. Każdy woli zanieść do złotnika bo przeważnie zapłaci najlepiej. Nie wiem jak duża jest twoja miejscowość lub gdzie to chciałbyś robić ale sam skup złota/lombard nie wiem czy na początku będzie aż tak dochodowy, musisz wnieść jakiś wkład, mieć znajomości(dobry kierunek zbytu złota) dobrą lokalizację. O ile fanty z lombardu prędzej czy później sprzedasz tak ze złotem może być różnie chyba że narzucisz małą marżę i będziesz dalej jako gotowy wyrób sprzedawał. Zostaje jeszcze kwestia jak duże zaplecze finansowe byś miał, żeby mieć na zakup, opłaty, nie mówiąc o zarobku = kasa na utrzymanie rodziny.
    Ostatnio edytowane przez tequila1909 ; 07-09-2012 o 09:48
    Mr. Perfect 4 x K1 World Champion

Super Moderator Awatar EVAN
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    Czytam ten temat i jakoś dziwnie zmienił główny wątek.
    Chodziło o lokaty dla dzieci, a teraz omawiacie co robić w życiu.
    rodzinabmw rozumiem, że czasy sa ciężkie ale to już Twój/Wasz drugi czy trzeci temat typu "co mam robić żeby zarobić."
    U mnie w regionie ktoś kto ma koparkę ma dużo pracy więc wszystko zależy od regionu gdzie się żyje/pracuję.
    Nikt na tacy Ci nie poda sposobu na zarobek i czysty zysk.
    Żeby otworzyc np skup złomu trzeba mieć plac, wagę, kontenery itd.... to nie jest interes , który mozna otworzyć za 1000zł.
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

ULA Vip Awatar tequila1909
    BMW
    E39 525iA ex. E32 735i, E32 735iAL, E38 728iA
    Cytat Zamieszczone przez EVAN Zobacz posta
    Żeby otworzyc np skup złomu trzeba mieć plac, wagę, kontenery itd.... to nie jest interes , który mozna otworzyć za 1000zł.
    I do tego bardzo ale to bardzo dużo znajomości ponieważ z tego co tak zwani zbieracze na plac przyniosą to nawet na koszta nie starczy.
    Mr. Perfect 4 x K1 World Champion

Super Moderator Awatar olejus
    BMW
    BIEMDABLJU SEVEN FOUR FIVE
    Evan nie ma się co kąsać :) temat zszedł lekko z ramowego tematu ale co by nie mówić jest nadrzędnym do tematu.
    Ja osobiście ubolewam, że Państwo Polskie nie wprowadza nic nowego aby zachęcić Polaków do "rodzenia / wychowywania" dzieci.
    Rozumiem podwyżkę VAT na ubrania i przybory dla dzieci (dyrektywa Unii od której nie było ucieczki) ale coś powinno być za coś ... dalej obowiązuje becikowe 1 tysiąc , ulga roczna 1 tysiąc trzysta (dla tych którzy mają dochody :) ) i nic więcej. Z wiadomych przyczyn nie wspominam już o bezpłatnej edukacji czy przedszkolach (finansowanych z budżetu gminy).
    Mam wrażenie że dążymy do tego aby za kilkanaście lat w Polsce stało się to samo co w Niemczech czyli zalew obywateli z innych krajów (Azjatyckich , itd. itd.).
    Ostatnio edytowane przez olejus ; 07-09-2012 o 10:41
    Pić trzeba ! Jeść można !

Super Moderator Awatar EVAN
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    Ja się nie kąsam :)
    Tylko znowu z dobrego tematu zrobi się żalenie na sytuację w Polsce i powstanie kolejny polityczny temat do zamknięcia ;)
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Evan mnie ubiegl bo mialem to samo napisac haha

poza tym czy lokata czy biznes to nie ma zlotego srodka i pewnego sposobu aby zarobic i ze uda sie na 100%
    wiec to gdybanie z ktorego pewnie nic nie wyjdzie
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

BMW
    Cytat Zamieszczone przez EVAN Zobacz posta
    Ja się nie kąsam :)
    Tylko znowu z dobrego tematu zrobi się żalenie na sytuację w Polsce i powstanie kolejny polityczny temat do zamknięcia ;)
    więc zamykaj!!! nie wszyscy maja klapki na oczach i widzą 1 by zapewnić przyszłość dzieciom nie wystarczy samo chce, trzeba mieć plan i pomysł, ale o skupię złomu nie pisałem więc nie wiem dlaczego ciągle pomysł powraca i jest omawiany.
    Nie wiem gdzie jest Kętaki więc na temat Twojego regionu się nie wypowiadam (tym samym na temat zapotrzebowania na koparkę), ja mieszkam w Lubuskim wystarczy przeglądać oferty pracy na operatorów koparek w Lubuskim praktycznie zero śląsk owszem, Warszawa też, ale jechać w ciemno nie zamierzam, raz już pojechałem do Oławy nie zapłacił m i za prace ani zł.
    Poza tym zakup koparki to około 159 900,00 zł żadna instytucja nie da kasy na leasing na używaną maszynę, a jak zapewnić przyszłość dzieciom nie mając pewnej pracy, dziś sama chęc pracy nie wystarczy bo pracodawcy patrzą by zaoszczędzić jak mój obecny szef nie da pracownikom rękawic ochronnych, nie zapewni ubrania roboczego a zgodnie z przepisami jest do tego zobowiązany, o posiłkach nie wspomnę.