Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 68

Wątek: lokata dla dzieci

Doświadczony Użytkownik Awatar rodzinabmw
    BMW
    było 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusiło by je sprzedać???
    Cytat Zamieszczone przez BOSS Zobacz posta
    Kup mieszkanie dla dzieci i zamiast pchac na lokate splacaj kredyt... to bedzie najlepsza i najpewniejsza inwestycja :)
    nie nie stać mnie na kupno mieszkania xxx tyś pln, dlatego szukam czegoś co pozwoli na start moim dzieciom za powiedzmy 20 lat, poza tym by kupić mieszkanie trzeba mieć mega zarobki, stałą prace itd.
    Przedstawiciel PZU przedstawi mi ofertę za tydzień odnośnie odkładania pieniędzy dla dzieci, (interesują mnie wpłaty około 100-150 zł miesięcznie) nie pamiętam dokładnie nazwy oferty. Zapewne wśród forumowiczów jest ktoś kto zna się na ubezpieczeniach i podpowie mi czy warto sie w to pchać.
    Ostatnio edytowane przez rodzinabmw ; 02-09-2012 o 19:39

BMW
    Cytat Zamieszczone przez bmw Zobacz posta
    jako finansista z zawodu powiem tylko tyle ze obecne na rynku lokaty jedynie pokrywaja wartosc inflacji. Wiecej banki nie dadza nigdy, bo taniej jest kupic pieniadz na rynku miedzybankowym, niz kupowac go od ludzi (w postaci oferowanych lokat). Proste.
    Jesli kolega ma nadwyzke pieniedzy to oczywiscie lokowac na zwykle lokaty, na stala stope oprocentowania - wtedy na starcie wiadomo ile sie dostanie po danym okresie. Odradzam stopy zmienne bo nigdy sie nie wie co sie wydarzy i po dluzszym okresie jest tylko rozczarowanie.
    Krotko mowiac - lokujemy by jedynie nie dac sie przegonic inflacji, na stale oprocentowanie, na okresy nie dluzsze niz rok. natomiast o jakichs profitach "dla dzieci za x lat" nalezy zapomniec jesli nie chce sie stracic jeszcze wiecej.
    jakiś bank możesz polecić?

Super Moderator Awatar olejus
    BMW
    BIEMDABLJU SEVEN FOUR FIVE
    Na dzień dzisiejszy trudno ocenić sytuacje za 20 lat i później. Jedno jest pewne, że powoli kończą się inwestycje w mieszkania czy mówiąc ogólnie w nieruchomości (*). To można nawet zaobserwować w prospektach emisyjnych firm akcyjnych zajmujących się kupnem / sprzedażą czy wynajmem nieruchomości , ich przebranżawianiu w pochodne w celu wykorzystania wpływów pieniężnych co do tej pory kluczowym ogniwem był zakup gruntów.
    Sytuacja demograficzna stworzyła dosyć ciekawą zmianę trendu (kryzys również) polegającą na tym, że za 5 - 15 lat każda pełnoletnia osoba bedzie dziedziczyć przynajmniej jedno mieszkanie :) (rodzice, dziadkowie itd. itd.).

Zwróćmy uwagę, że dzisiaj kredyt konsumecki jest postawiony na główną strategię banków a nie jak do tej pory kredyt w celu zakupu nieruchomości.
    Do tego cały czas krąży widmo podatku katastralnego od 2014 roku a ewentualne hipotetyczne zyski przepadały by wraz z podatkiem.

Najlepszą inwestycją (i to jest niepodważalne) jest inwestycja w dzieci od samego początku (języki obce, edukacja) a jeżeli chodzi o Ciebie to inwestycja w zdrowie (im dłużej Ty będziesz żył tym Twoje dzieci będą miały większy komfort startu).
    Pić trzeba ! Jeść można !

BMW
    Olejus właśnie się zastanawiam nad pakietem w pzu. A mianowicie dostęp do wszystkich specjalistow i badań z nimi związanych bez konieczności wizyty u lekarza rodzinnego czekania w kolejkach itp koszt owej przyjemności to 500 na pół roku. Można umówić się ze specjalista np od chorób serca na telefon itp.

Doświadczony Użytkownik Awatar Roobs
    BMW
    E65 740D, E71- X6
    Odkładanie do banku to "strata" sianka. To co masz inwestuj w płatne zajęcia dla maluchów.... nauka, treningi to najlepsza inwestycja która procentuje. Żadna lokata Ci tego nie da !!!
    Ja tak robie :)

BMW
    Cytat Zamieszczone przez Roobs Zobacz posta
    Odkładanie do banku to "strata" sianka. To co masz inwestuj w płatne zajęcia dla maluchów.... nauka, treningi to najlepsza inwestycja która procentuje. Żadna lokata Ci tego nie da !!!
    Ja tak robie :)
    możesz rozwinąć temat?

BMW
    E65 740D, E71- X6
    Podstawa język, poszukaj blisko siebie kogoś kto uczy i ma doswiadczenie z dziećmi. Jak zajmie się tym osoba nieodpowiednia to nie tylko strata czasu ale i gotówki. Drugie, to zajęcia ze sportu...Wrocław to duże miasto więc nie ma problemu, pozwoliłem synowi wybrać to co chce robić. Padło oczywiście na piłkę.
    Jako 6 ( najmłodszy) latek wziął udział w Mini Mistrzostwach Świata :)
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Mistrzostwa.jpg
Wyświetleń:	27
Rozmiar:	15.9 KB
ID:	4806
    Przy okazji jak "czekam" na niego gdy jest na treningu sam biore ciuchy i dołączam do tych co akurat grają ...dla każdego korzyść :)

BMW
    Cytat Zamieszczone przez Roobs Zobacz posta
    Podstawa język, poszukaj blisko siebie kogoś kto uczy i ma doswiadczenie z dziećmi. Jak zajmie się tym osoba nieodpowiednia to nie tylko strata czasu ale i gotówki. Drugie, to zajęcia ze sportu...Wrocław to duże miasto więc nie ma problemu, pozwoliłem synowi wybrać to co chce robić. Padło oczywiście na piłkę.
    Jako 6 ( najmłodszy) latek wziął udział w Mini Mistrzostwach Świata :)
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Mistrzostwa.jpg
Wyświetleń:	27
Rozmiar:	15.9 KB
ID:	4806
    Przy okazji jak "czekam" na niego gdy jest na treningu sam biore ciuchy i dołączam do tych co akurat grają ...dla każdego korzyść :)
    to już jakiś trop, dziękuje

Super Moderator Awatar olejus
    BMW
    BIEMDABLJU SEVEN FOUR FIVE
    Cytat Zamieszczone przez rodzinabmw Zobacz posta
    Olejus właśnie się zastanawiam nad pakietem w pzu. A mianowicie dostęp do wszystkich specjalistow i badań z nimi związanych bez konieczności wizyty u lekarza rodzinnego czekania w kolejkach itp koszt owej przyjemności to 500 na pół roku. Można umówić się ze specjalista np od chorób serca na telefon itp.
    Doradzić w tej dziedzinie ubezpieczeń może bardzo dobrze Szwed (z naszego forum).
    Ja powtórzę jeszcze raz inwestycja w edukację własnych dzieci i własne zdrowie to cel w dziesiątkę.
    Pić trzeba ! Jeść można !

BMW
    E65 740D, E71- X6
    Warto nauczyć malucha jeździć na nartach, ewentualnie desce. Ja nauczyłem się jeździć właśnie dzięki mojemu synowi.
    Od małego przyswajanie takie powoduje ze dziecko nasze nie będzie stało pod blokiem znudzone tylko będzie miało zamiłowanie, pasje a jeśli dobrze pójdzie to za sprawą sportu bedzie zarabiał sianko :)
    Jeśli znajdziesz dyscypline ( ważne aby blisko) gdzie bedzie kadra to same wyjazdy juz są czymś szczególnym :)