Pokaż wyniki od 1 do 10 z 82

Wątek: F01 730d

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Cytat Zamieszczone przez damned1 Zobacz posta
    Jaki jest nr OEM bloku z poprawionymi gładziami (cokolwiek to znaczy) i jaki jest nr OEM poprawionego wtrysku (cokolwiek to znaczy)? Próbuję Ci pokazać, że takie argumenty, to żadne argumenty. Ktoś coś sobie kiedyś powiedział i tak poszło pocztą pantoflową, a ja proszę o źródła tej informacji, czyli "Konrektnie! Nazwiska!" :)

PS.
    A dawno temu w Moskwie na Placu Czerwonym rozdawali rowery.

PS2.
    W USA się nie cyrtolą z BMW: https://www.bimmerfest.com/forums/sh...817273&page=76
    PS. Wszyscy wiedza, że stonkę zrzucili amerykanie !
    PS2. A w skrócie ?

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i

Cytat Zamieszczone przez Aldik Zobacz posta
    PS2. A w skrócie ?
    W skrocie to pozwali BMW USA do sadu zarzucajac im ze sprzedaja SWIADOMIE auta z silnikami ktore sa nieudane- psuja sie i zuzywaja nadmiernie olej (dot N63)

a jak sie wczytalem dalej to az wlos sie jezy... auta do 50k mil srednio juz z drugim silnikiem i 3 kompletem wtryskow

Ostatnio edytowane przez BOSS ; 12-12-2018 o 22:52
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Cytat Zamieszczone przez BOSS Zobacz posta
    W skrocie to pozwali BMW USA do sadu zarzucajac im ze sprzedaja SWIADOMIE auta z silnikami ktore sa nieudane- psuja sie i zuzywaja nadmiernie olej (dot N63)

a jak sie wczytalem dalej to az wlos sie jezy... auta do 50k mil srednio juz z drugim silnikiem i 3 kompletem wtryskow

Miałem wrażenie ze w USA już dawno się z tym uporali i każdemu wymieniają silniki gratis

Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i
    Cytat Zamieszczone przez BOSS Zobacz posta

Trzeba tylko wziąć poprawkę, że u nich paliwa są trochę inne. Moją uwagę bardziej przykuła sprawa z dodatkowymi pompami wody używanymi do schładzania turbosprężarek po zgaszeniu silnika. To jest chyba większa zmora i to też dopada silniki w Europie. Pod maską jest jak w piecu. Silnik N62, który do chłodnych też nie należał, wypada jak sopel lodu przy N63. Od temperatury szwankuje elektronika sterująca tymi pompami (zwyczajnie się topi). Jak w porę się nie zareaguje, to zaczyna się topić wszystko.

Vip Vip Awatar matsember
    BMW
    G21 320i, ex E65 745i

Cytat Zamieszczone przez damned1 Zobacz posta
    Trzeba tylko wziąć poprawkę, że u nich paliwa są trochę inne. Moją uwagę bardziej przykuła sprawa z dodatkowymi pompami wody używanymi do schładzania turbosprężarek po zgaszeniu silnika. To jest chyba większa zmora i to też dopada silniki w Europie. Pod maską jest jak w piecu. Silnik N62, który do chłodnych też nie należał, wypada jak sopel lodu przy N63. Od temperatury szwankuje elektronika sterująca tymi pompami (zwyczajnie się topi). Jak w porę się nie zareaguje, to zaczyna się topić wszystko.
    Zapytałem kiedyś swojego mechanika o N63 z ciekawości. Jego opinia była identyczna jaką przed chwilą Bartek powiedział. Zapytałem co z poliftami, bo wtryski są poprawione itp. A on powiedział, że nie ma różnicy czy to przedlift czy polift. Remontował N63 przedliftowe i poliftowe. Rozbierał również S63 w oryginalnym X6 Hamann Tycoon Evo M. Tam co prawda jest ultra dużo mocy bo coś ok 670km ale to w sumie ten sam motor.
    Głównym powodem dla większości awarii w N63 jest temperatura. Powiedział, że w N62 jest letnia bryza w porównaniu do N63. Tam jest piekło. Turbiny są z przodu gdzie jest gorąco i to wszystko pracuje w ekstremalnie wysokich temperaturach. Wystarczy, że tylko raz motor załapie zbyt wysoką temperaturę i poleci wszystko tak jak pisał Bartek. Już nawet żartuje, że jak widzisz 550i lub 750i z czarnymi wydechami to ma przejechane na pewno 50 tys.
    Jaro, fajnie, że Twoja 7er ładnie chodzi i rozumiem to. To wszystko co napisałem to oczywiście bez żadnego przytyku. Sam miałem kiedyś słynną królową lawet z przelotem 500tys. i ona lawety nigdy nie widziała a moja E65 już widziała ;) No ale te problemy nie są niestety wyssane z palca.