Na pilocie masz 4 klawisze? Jeśli tak, to co robi czwarty?Kolejną rzecz odkrytą w tym wątku są światła typu home light czyli odprowadzające. Chciałem takie mieć u siebie z pilota. Niestety od "fachowca" wiem, że u mnie nie da się tego zakodować (podobno starszy moduł) . Nie wiem jeszcze za bardzo jak sprawdzić jaki rzeczywiście mam ten moduł świateł. INPA niby po angielsku ale jak głębiej wejść to wszystko po niemiecku więc nie ruszam tego. Brakuje mi tłumaczenia całego interface'u, choćby na angielski. Chciałem się podzielić pewnym odkryciem. Być może większość już o tym doskonale wie, ale ja np nie wiedziałem, mianowicie: ktoś tu wspominał coś o światłach, że jakaś wajcha jest... chodzi o dźwignię od kierunkowskazów. Światła odprowadzające można uruchomić manualnie z wnętrza samochodu tą dźwignią. Wystarczy, że po wyciągnięciu pilota ze stacyjki dźwignię od kierunków wychyli się do przodu. Światła powinny być ustawione w pozycji Auto. Zapalą się ksenony. U mnie świecą ok. 25 sek. Wychylając kierunki sterujemy prawą bądź lewą stroną włączając i wyłączając oświetlenie po obu stronach. Super, nie wiedziałem, że jest taka możliwość, pomyślałem że warto o tym wspomnieć dla kierowców przedliftów, gdzie nie można z pilota bawić się oświetleniem zewnętrznym. Oczywiście światła odprowadzą ale już nie przyprowadzą ;)