Strona 5 z 17 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 161

Wątek: Witam

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 750iL M73B54TU/5HP30 2001
    No ciekawe, mam Audi A8 z 1994 roku od ponad 11 lat i rozważam tą opcję...
    Więcej info?
    BMW E38 750iL M73B54TU/5HP30 '01 [10.2017-teraz]
    BMW E39 530i M54B30TU/5HP19 Touring '01 [06.2016-07-2018]
    Audi A8 D2 4.2 quattro tiptronic '94 [ABZ/CML] [05.2007-teraz]

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93

Cytat Zamieszczone przez praktik-auto Zobacz posta
    Największym plusem rejestracji na żółte jest brak takiego terminu jak " szkoda całkowita "
    Jeśli auto uczestniczyłoby w jakiejkowiek kolizji ( oczywiście nie z mojej winy )

Z oc sprawcy ubezpieczyciel musi pokryć wszystkie koszty związane z odbudową auta
    ( na oryginalnych częściach i zgodnie z wytycznymi producenta ;))

Nie ma górnej granicy jeśli chodzi o koszty co ma miejsce w zwykłych samochodach ..

Reasumując WARTO rejestrować auto na żółte bo tak naprawdę nie ma żadnych minusów....
    Masz to na piśmie gdzieś, bo ja czytałem na łamach Classic Auto, że nie jest tak różowo, gdzie opisywali konkretne przypadki.

Szkiełkowanie, piaskowanie kolektora to ryzyko i znam kilka przypadków, że produkty wpadły do silnika. W środku w zakamarkach ciężko być pewnym, że nic nie zostało. Ale oczywiście życzę Ci, żeby skończyło się szczęśliwie.

Planujesz jakieś modyfikacje silnika, nowa mapa? wymiana samych wtrysków nic nie wniesie oczywiście, chyba, że stare niedomagały.
    Ostatnio edytowane przez ttrol ; 12-01-2018 o 21:35
    pozdrawiam Bartek

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez bombel89 Zobacz posta
    No dobra, a w drugą stronę. Ty robisz dzwona autem, z Twojej winy. Co wtedy? Założmy że auto nadaje się na złom, albo koszt odbudowy jest duży. Trzeba go odnowić? Czy można zawieźć do huty katowice?
    Dalej, słyszałem, że nie można używać zarobkowo. Czyli wszelakie śluby odpadają.
    Podobno konserwator zabytków co jakiś czas może sprawdzać co z autem i za jakieś modyfikacje, czy nienależyty stan karać. Również obiło mi się coś o ograniczeniach przebiegu. Co o tym wiesz?

Chodzi mi to po głowie, bo by pasowało do koloru auta bardzo :D
    Ja bym zawiózł do Stalowej Woli bo jest lepsza cena ;)
    A tak na poważnie zezłomować pojazd zabytkowy można tylko jest potrzebna odpowiednia decyzja konserwatora.
    Co do wesel i użytku zarobkowego to się nie wypowiem bo nigdy mnie to nie interesowało i po prostu nie wiem..
    Natomiast jeśli chodzi o modyfikacje to są dopuszczalne np. lepsze hamulce , wydech z nierdzewki itp..
    Silnik i skrzynia muszą zostać na miejscu , nie mam mowy o żadnych swapach ..
    Jeśli masz jakieś wątpliwości najlepiej pójdź do konserwatora w twoim mieście i wszystkiego się dowiesz
    a przede wszystkim dowiesz się czy twój samochód może ubiegać się o " żółte tablice " bo to że ma 25 lat to jeszcze o niczym nie świadczy
    dużo zależy od konserwatora w danym województwie w którym pojazd jest zarejestrowany i od jego widzi misie

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez ttrol Zobacz posta
    Masz to na piśmie gdzieś, bo ja czytałem na łamach Classic Auto, że nie jest tak różowo, gdzie opisywali konkretne przypadki.

Szkiełkowanie, piaskowanie kolektora to ryzyko i znam kilka przypadków, że produkty wpadły do silnika. W środku w zakamarkach ciężko być pewnym, że nic nie zostało. Ale oczywiście życzę Ci, żeby skończyło się szczęśliwie.

Planujesz jakieś modyfikacje silnika, nowa mapa? wymiana samych wtrysków nic nie wniesie oczywiście, chyba, że stare niedomagały.
    Wiadomo że w takich przypadkach nigdy nie jest różowo, najlepiej zawieść samochód do ASO i rozliczyć szkodę bezgotówkowo
    tak jest najbezpieczniej...
    A modyfikacje silnika na pewno będą ( mapa , głowica , wałek wydech ) ale to wszystko z czasem i powolutku ;)

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Wiadomo że w takich przypadkach nigdy nie jest różowo, najlepiej zawieść samochód do ASO i rozliczyć szkodę bezgotówkowo
    tak jest najbezpieczniej...
    A modyfikacje silnika na pewno będą ( mapa , głowica , wałek wydech ) ale to wszystko z czasem i powolutku ;)
    rozliczałeś tak w ASO kiedyś stare auto na żółtych tablicach?

albo znasz kogoś kto tak zrobił i ubezpieczalnia na to poszła. Chyba, że była wcześniejsza wycena rzeczoznawcy dość wysoka, ale nigdy nie naprawią Ci auta bez limitu kwoty.
    Ostatnio edytowane przez ttrol ; 13-01-2018 o 18:45
    pozdrawiam Bartek

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez ttrol Zobacz posta
    rozliczałeś tak w ASO kiedyś stare auto na żółtych tablicach?

albo znasz kogoś kto tak zrobił i ubezpieczalnia na to poszła. Chyba, że była wcześniejsza wycena rzeczoznawcy dość wysoka, ale nigdy nie naprawią Ci auta bez limitu kwoty.
    Nie rozliczałem tak nigdy szkody i mam nadzieje że nigdy nie będę musiał!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    A informację tą uzyskałem od rzeczoznawcy który sporządzał opinie na temat mojego auta.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32
    Cały dzień pracy ale było warto, efekt jest satysfakcjonujący ;)

Zaawansowany Użytkownik Awatar 750il
    BMW
    e32 750iL Highline
    Blog
    4
    Cały dzień pracy ale było warto, efekt jest satysfakcjonujący ;)

Ile wystaje to koło z tyłu?

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez 750il Zobacz posta
    Ile wystaje to koło z tyłu?
    Na zdjęciu jest akurat przednia, tylna jest trochę szersza i wystaje tyle

Zaawansowany Użytkownik Awatar 750il
    BMW
    e32 750iL Highline
    Blog
    4
    Czyli jak dam 11j to rant się wyrówna z nadkolem. ;)
    Dzięki za foto. Ps przepoleruj ten rant na zewnętrznej stronie to będzie ładniej ;)

Uprawnienia umieszczania postów