Strona 3 z 15 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 141

Wątek: Agresywny pan w BMWe

Doświadczony Użytkownik Awatar euro_tuned
    BMW
    F02 750Li xDrive

Ale burak. Ja raz miałem tak, że strąbiłem dziada w e91 bo mi wymusił i też jechał za mną wymachiwał rękami itp. Myślałem, żeby wozić w aucie jakiegoś kija do samoobrony ale trafi się mądry policjant i się przyczepi na co mi to itp. Może taka broń bez zezwolenia co można kupić byłaby dobra.

Co do filmu fajne jest to, że internauci już to rozpowszechnili i typek jest już "znany". Oby tylko policja też nakieś konsekwencje wyciągnęła z tego.

ULA Vip Awatar tequila1909
    BMW
    E39 525iA ex. E32 735i, E32 735iAL, E38 728iA

Myślę, że jeżeli każde auto było by standardowo wyposażone w rejestrator trasy, to takich filmików byśmy mieli codziennie świeżą porcję.

Cytat Zamieszczone przez euro_tuned Zobacz posta
    Myślałem, żeby wozić w aucie jakiegoś kija do samoobrony ale trafi się mądry policjant i się przyczepi na co mi to itp. Może taka broń bez zezwolenia co można kupić byłaby dobra.
    Woziłem parę lat temu w aucie zwykłą rurkę tyle tylko, że ładnie wyszlifowaną, lecz przy kontroli drogowej pan władza ją skonfiskował, twierdził że to niebezpieczne narzędzie, ale klucz do kół dla niego już takim nie był, a przecież każdy w aucie ma.

Tak jak pisał Capoze32 pistolecik na CO2, jest i legalnie i wiarygodnie dla potencjalnego "klienta"

Cytat Zamieszczone przez euro_tuned Zobacz posta
    Oby tylko policja też nakieś konsekwencje wyciągnęła z tego.
    Tutaj na wiele bym nie liczył. Niestety w PL Policja działa mocno prymitywnie :( Jak moim rodzicom ukradli auto spod bloku to go bezskutecznie przez 3 miesiące szukali, a facet sobie bezkarnie na lewych blachach po mieście jeździł, dopiero jak po pijaku miał wypadek to dumni funkcjonariusze zawiadomili, że odnaleźli auto - niestety skasowane i nadające się jedynie na złom. Takie realia niestety....
    Ostatnio edytowane przez tequila1909 ; 09-12-2013 o 22:45
    Mr. Perfect 4 x K1 World Champion

yazg.o.t. Vip Awatar yaz
    BMW
    e243164gt
    Blog
    14
    Cytat Zamieszczone przez tequila1909 Zobacz posta
    Myślę, że jeżeli każde auto było by standardowo wyposażone w rejestrator trasy, to takich filmików byśmy mieli codziennie świeżą porcję...
    Ja myślę zupełnie odwrotnie. Gdyby auta w standardzie miały rejestratory trasy to jeden z drugim gorącokrwistym najpierw by się zastanowił, a później zgrywał kierownika szos i chciał coś udowadniać na swoim poziomie ewolucji.
    W necie można znaleźć kilka przykładów filmów, na których z władców dróg po informacji, że wszystko się nagrało/nagrywa nagle schodziło powietrze i potulnie wsiadali do swoich rydwanów odjeżdżając w stronę zachodzącego słońca.
    ...Woziłem parę lat temu w aucie zwykłą rurkę tyle tylko, że ładnie wyszlifowaną, lecz przy kontroli drogowej pan władza ją skonfiskował, twierdził że to niebezpieczne narzędzie, ale klucz do kół dla niego już takim nie był, a przecież każdy w aucie ma...
    To mnie właśnie irytuje. Wydaje się takim nadgorliwcom, że jak on tak powie to tak ma być.
    Rurka jest niebezpiecznym narzędziem bo możesz użyć jej do wyrządzenia komuś krzywdy.
    Trzeba było powiedzieć że w spodniach też masz niebezpieczne narzędzie, którym możesz jakiejś niewieście zrobić krzywdę i niech je również skonfiskuje.
    Ja w tego typu przypadkach proszę o wskazanie podstawy prawnej.
    Czasem ignorancja i przekonanie o swojej racji "stróżów" prawa jest tak komiczna, że aż śmieszna

ULA Vip Awatar tequila1909
    BMW
    E39 525iA ex. E32 735i, E32 735iAL, E38 728iA
    Cytat Zamieszczone przez yaz Zobacz posta
    W necie można znaleźć kilka przykładów filmów, na których z władców dróg po informacji, że wszystko się nagrało/nagrywa nagle schodziło powietrze i potulnie wsiadali do swoich rydwanów odjeżdżając w stronę zachodzącego słońca.
    Jak się trafi "cwany kozak" to weźmie ten rejestrator razem z właścicielem uszkodzi. Tak że lepiej takie info zachować dla siebie, żeby móc cokolwiek później wyegzekwować.

Cytat Zamieszczone przez yaz Zobacz posta
    Ja w tego typu przypadkach proszę o wskazanie podstawy prawnej.
    Czasem ignorancja i przekonanie o swojej racji "stróżów" prawa jest tak komiczna, że aż śmieszna
    Zgoda, tylko nie zawsze jest czas i możliwości na polemikę, a wiesz że głupszego nie przegadasz.
    Mr. Perfect 4 x K1 World Champion

yazg.o.t. Vip Awatar yaz
    BMW
    e243164gt
    Blog
    14
    Jak się trafi "cwany kozak" to weźmie ten rejestrator razem z właścicielem uszkodzi. Tak że lepiej takie info zachować dla siebie, żeby móc cokolwiek później wyegzekwować.
    Naturalnie, niewykluczone.
    Ja miałem na myśli bardziej świadomość obecności takiego urządzenia montowanego w standardzie, gdzie obiektyw może być trudnodostępny, a nośnik pamięci schowany na drugim końcu auta. A przykłady filmów obecnie krążących po sieci pokazują, że nawet jeżeli są to urządzenia dokładane przez właścicieli to informacja o ich istnieniu na pokładzie skutecznie powstrzymuje takiego osobnika od dalszych działań, które finalnie mogą jego samego kosztować dużo więcej niż tylko pokrycie kosztów fizycznych zniszczeń. Co pokazało nagranie szarej e60 i pewnie w przypadku tego x5 będzie podobnie.
    Zgoda, tylko nie zawsze jest czas i możliwości na polemikę, a wiesz że głupszego nie przegadasz.
    Racja, jak trafisz na twardogłowego to lepiej dać za wygraną i pozwolić poczuć się mu jak zwycięzca i obrońca ucieśnionych obywateli, których właśnie ocalił od nieuniknionej zagłady.
    Kwestia wyczucia sytuacji i człowieka.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Hermesso
    BMW
    ♥BMW♥

Nowe fakty: Boję się o swoją rodzinę!

http://katowice.naszemiasto.pl/artyk...woja,id,t.html

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01

Nikogo nie bronie - zachowanie tego z bmw jest złe - ale może było tak że koleś wcześniej zajechał mu drogę co spowodowało ostre hamowanie bmw (kto wie co tam jeszcze mogło się dziać na drodze wcześniej ) kierowca jak zobaczył, że koleś niedość że nie potrafi jeździć to jeszcze wiezie dzieci uniusł się i chciał sam wymierzyć sprawiedliwość... Kto wie czy to kiwnięcie ręką na przeprosiny to nie było JASIOFASOLOWE pozdrowienie środkowym palcem...

d(-_-)b Vip Awatar ratovnik
    BMW
    E66 735Li
    Jakieś nowe fakty, informacje? Ktoś może spotkał na mieście X'a? :)

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Cytat Zamieszczone przez ratovnik Zobacz posta
    Jakieś nowe fakty, informacje? Ktoś może spotkał na mieście X'a? :)

http://motoryzacja.interia.pl/wiadom...z-jego,1972149

Myślę że w związku z tym, że ostatnio "2 przypadki wyszły na jaw" czyli e60 i x5,
    Policja weźmie się za kontrole i upierdliwe pilnowanie wszelakiej maści BMW w regionie :)
    Miej nas Panie w opiece
    Ostatnio edytowane przez ADASIO ; 10-12-2013 o 17:40
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!