Strona 3 z 14 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 141

Wątek: Agresywny pan w BMWe

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Początkujący Użytkownik
    BMW
    BMW E60 530i, ex E38 728i, ex E87 118d, ex E39 520i
    Cytat Zamieszczone przez capoZe32 Zobacz posta
    Zainwestowałem w wiatrówkę COLTA po tym jak miałem nieprzyjemną sytuację w mieście na jednej z czarnych uliczek. Od teraz mam ją zawsze jak wychodzę do miasta i jak jadę gdzieś samochodem. Na pewno się przyda, a jak dostanie w dupe to będzie ten ktoś spokojny jak ten baran z tą pałką na filmiku ;) Do samoobrony polecam, rekreacji również.
    Kolego, niestety musisz się liczyć z faktem, iż ktoś może mieć podobną na naboje 9mm para i wtedy już tak łatwo nie będzie... Bo może to być ktoś kto ci tą dziewiątką odda albo policjant a wtedy zapamiętasz ten dzień do końca życia. Ponadto używając tej wiatrówki przeciwko innej osobie możesz narazić się na odpowiedzialność karną tak jakbyś miał w ręku broń palną.
    Ostatnio edytowane przez soldier79 ; 12-12-2013 o 21:18

Zaawansowany Użytkownik Awatar capoZe32
    BMW
    750iL (not LPG)
    Blog
    4
    Cytat Zamieszczone przez soldier79 Zobacz posta
    Kolego, niestety musisz się liczyć z faktem, iż ktoś może mieć podobną na naboje 9mm para i wtedy już tak łatwo nie będzie... Bo może to być ktoś kto ci tą dziewiątką odda albo policjant a wtedy zapamiętasz ten dzień do końca życia. Ponadto używając tej wiatrówki przeciwko innej osobie możesz narazić się na odpowiedzialność karną tak jakbyś miał w ręku broń palną.
    Kolego, ja tą broń kupiłem do samoobrony, czyli na nikogo nie będę się rzucał, ani strzelał bez powodu. Kupiłem ją z racji tego, iż nie mogę się wdawać w bójki i innego tego typu rzeczy ponieważ mam drogie aparaty słuchowe.

To, że ktoś wyciągnie podobną lub inną broń tego typu co ja to szanse są tak bliskie zeru, że nie ma co nawet o tym się rozpisywać. Ta wiatrówka ma na celu odstraszenie i/lub dać komuś po nogach (a boli jak cholera) i do celów rekreacyjnych. Nie wyciągam jej ani nie noszę na widoku i nie chwalę się nią. Im mniej osób wie tym lepiej.

3 dni temu wracałem z Tesco do domu, było dosyć późno i ciemno na tej uliczce. Policja mnie zatrzymała do kontroli (czy piję alkohol i czy posiadam narkotyki jakieś). Miałem przy sobie wiatrówkę i od razu ostrzegłem Szanownych Panów Policjantów, że mam przy sobie broń gazową. Nawet nie wyciągali swojej broni tylko prosili mnie o wyciągnięcie wszystkiego i oglądali sobie ją. Poprosili o bezpieczne jej używanie i do widzenia.

A co od odpowiedzialności karnej o użyciu broni to proponuję poczytać co i za co grozi zwykłemu człowiekowi ;)

Pozdrawiam.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    BMW E60 530i, ex E38 728i, ex E87 118d, ex E39 520i

Cytat Zamieszczone przez capoZe32 Zobacz posta
    Kolego, ja tą broń kupiłem do samoobrony, czyli na nikogo nie będę się rzucał, ani strzelał bez powodu. Kupiłem ją z racji tego, iż nie mogę się wdawać w bójki i innego tego typu rzeczy ponieważ mam drogie aparaty słuchowe.

To, że ktoś wyciągnie podobną lub inną broń tego typu co ja to szanse są tak bliskie zeru, że nie ma co nawet o tym się rozpisywać. Ta wiatrówka ma na celu odstraszenie i/lub dać komuś po nogach (a boli jak cholera) i do celów rekreacyjnych. Nie wyciągam jej ani nie noszę na widoku i nie chwalę się nią. Im mniej osób wie tym lepiej.

3 dni temu wracałem z Tesco do domu, było dosyć późno i ciemno na tej uliczce. Policja mnie zatrzymała do kontroli (czy piję alkohol i czy posiadam narkotyki jakieś). Miałem przy sobie wiatrówkę i od razu ostrzegłem Szanownych Panów Policjantów, że mam przy sobie broń gazową. Nawet nie wyciągali swojej broni tylko prosili mnie o wyciągnięcie wszystkiego i oglądali sobie ją. Poprosili o bezpieczne jej używanie i do widzenia.

A co od odpowiedzialności karnej o użyciu broni to proponuję poczytać co i za co grozi zwykłemu człowiekowi ;)

Pozdrawiam.
    Jeżeli wiatrówki używasz do samoobrony to mam nadzieję, że przy sekcji zwłok nie pękną ze śmiechu... Jeżeli dla ciebie broń gazowa to to samo co broń pneumatyczna polecam lekturę Ustawy o broni i amunicji...

Zaawansowany Użytkownik Awatar capoZe32
    BMW
    750iL (not LPG)
    Blog
    4
    Cytat Zamieszczone przez soldier79 Zobacz posta
    Jeżeli wiatrówki używasz do samoobrony to mam nadzieję, że przy sekcji zwłok nie pękną ze śmiechu... Jeżeli dla ciebie broń gazowa to to samo co broń pneumatyczna polecam lekturę Ustawy o broni i amunicji...
    Posiadam broń na stalowe kule 4.5 mm napędzane CO2. Ta broń nie zabije i jest legalnie sprzedawana bez pozwolenia. Ale koniec OT temat jest o czym innym. Pozdrawiam.

Zaawansowany Użytkownik Awatar alkoholic
    BMW
    Kompot 318ti
    Takich gn..i to tylko tłuc. Na policje nie ma co liczyć, jak im na tacy nie przyniesiesz dowodów a najlepiej od razu jak byś za nich robotę zrobił to ci nie pomogą :/ było cza wysiąść klucz do łapy stłuc pałę i na koniec ze 2 lusterka urwać:D

d(-_-)b Vip Awatar ratovnik
    BMW
    E66 735Li
    Internauci znaleźli. Podobno tablice to SK807CT
    Ciekawe z jakiej dzielnicy pochodzi...

Zaawansowany Użytkownik Awatar alkoholic
    BMW
    Kompot 318ti
    Forum 7er szybsze od polskiej policji xD

Doświadczony Użytkownik Awatar euro_tuned
    BMW
    F02 750Li xDrive

Ale burak. Ja raz miałem tak, że strąbiłem dziada w e91 bo mi wymusił i też jechał za mną wymachiwał rękami itp. Myślałem, żeby wozić w aucie jakiegoś kija do samoobrony ale trafi się mądry policjant i się przyczepi na co mi to itp. Może taka broń bez zezwolenia co można kupić byłaby dobra.

Co do filmu fajne jest to, że internauci już to rozpowszechnili i typek jest już "znany". Oby tylko policja też nakieś konsekwencje wyciągnęła z tego.

ULA Vip Awatar tequila1909
    BMW
    E39 525iA ex. E32 735i, E32 735iAL, E38 728iA

Myślę, że jeżeli każde auto było by standardowo wyposażone w rejestrator trasy, to takich filmików byśmy mieli codziennie świeżą porcję.

Cytat Zamieszczone przez euro_tuned Zobacz posta
    Myślałem, żeby wozić w aucie jakiegoś kija do samoobrony ale trafi się mądry policjant i się przyczepi na co mi to itp. Może taka broń bez zezwolenia co można kupić byłaby dobra.
    Woziłem parę lat temu w aucie zwykłą rurkę tyle tylko, że ładnie wyszlifowaną, lecz przy kontroli drogowej pan władza ją skonfiskował, twierdził że to niebezpieczne narzędzie, ale klucz do kół dla niego już takim nie był, a przecież każdy w aucie ma.

Tak jak pisał Capoze32 pistolecik na CO2, jest i legalnie i wiarygodnie dla potencjalnego "klienta"

Cytat Zamieszczone przez euro_tuned Zobacz posta
    Oby tylko policja też nakieś konsekwencje wyciągnęła z tego.
    Tutaj na wiele bym nie liczył. Niestety w PL Policja działa mocno prymitywnie :( Jak moim rodzicom ukradli auto spod bloku to go bezskutecznie przez 3 miesiące szukali, a facet sobie bezkarnie na lewych blachach po mieście jeździł, dopiero jak po pijaku miał wypadek to dumni funkcjonariusze zawiadomili, że odnaleźli auto - niestety skasowane i nadające się jedynie na złom. Takie realia niestety....
    Ostatnio edytowane przez tequila1909 ; 09-12-2013 o 22:45
    Mr. Perfect 4 x K1 World Champion

yazg.o.t. Vip Awatar yaz
    BMW
    e243164gt
    Blog
    14
    Cytat Zamieszczone przez tequila1909 Zobacz posta
    Myślę, że jeżeli każde auto było by standardowo wyposażone w rejestrator trasy, to takich filmików byśmy mieli codziennie świeżą porcję...
    Ja myślę zupełnie odwrotnie. Gdyby auta w standardzie miały rejestratory trasy to jeden z drugim gorącokrwistym najpierw by się zastanowił, a później zgrywał kierownika szos i chciał coś udowadniać na swoim poziomie ewolucji.
    W necie można znaleźć kilka przykładów filmów, na których z władców dróg po informacji, że wszystko się nagrało/nagrywa nagle schodziło powietrze i potulnie wsiadali do swoich rydwanów odjeżdżając w stronę zachodzącego słońca.
    Cytat Zamieszczone przez tequila1909 Zobacz posta
    ...Woziłem parę lat temu w aucie zwykłą rurkę tyle tylko, że ładnie wyszlifowaną, lecz przy kontroli drogowej pan władza ją skonfiskował, twierdził że to niebezpieczne narzędzie, ale klucz do kół dla niego już takim nie był, a przecież każdy w aucie ma...
    To mnie właśnie irytuje. Wydaje się takim nadgorliwcom, że jak on tak powie to tak ma być.
    Rurka jest niebezpiecznym narzędziem bo możesz użyć jej do wyrządzenia komuś krzywdy.
    Trzeba było powiedzieć że w spodniach też masz niebezpieczne narzędzie, którym możesz jakiejś niewieście zrobić krzywdę i niech je również skonfiskuje.
    Ja w tego typu przypadkach proszę o wskazanie podstawy prawnej.
    Czasem ignorancja i przekonanie o swojej racji "stróżów" prawa jest tak komiczna, że aż śmieszna