Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Webasto...mam czy nie?

Doświadczony Użytkownik Awatar euro_tuned
    BMW
    F02 750Li xDrive
    z tego ci mi sie wydaje to każda siódemka w dieslu miała webasto do dogrzewania silnika. U mnie w benzynie jest po prostu opcja w menu, którą ustawiam na daną godzinę.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    730d E65
    A ja mam taki "problem" nie wiem jak załączył webasto. Robię zgodnie z instrukcją ustawiam godzinę załącza się normalnie ale dmucha zimnym powietrzem? Może ja mam tylko wentylowanie wnętrza a ogrzewania nie mam? Nie mam w kompie Aux heating tylko independ ..... czy jakoś tak. Jak to sprawdzić czy powinno grzać normalnie?

ps. ten mały czerwony wiatraczek mruga jak dmuchawa działa. Może najnormalniej w świecie nie mam webasto tylko mam naklejki i pilot?
    Ostatnio edytowane przez mysza ; 12-11-2013 o 19:33

Zaawansowany Użytkownik Awatar ohara5
    BMW
    F01
    Cytat Zamieszczone przez mysza Zobacz posta
    A ja mam taki "problem" nie wiem jak załączył webasto. Robię zgodnie z instrukcją ustawiam godzinę załącza się normalnie ale dmucha zimnym powietrzem? Może ja mam tylko wentylowanie wnętrza a ogrzewania nie mam? Nie mam w kompie Aux heating tylko independ ..... czy jakoś tak. Jak to sprawdzić czy powinno grzać normalnie?

ps. ten mały czerwony wiatraczek mruga jak dmuchawa działa. Może najnormalniej w świecie nie mam webasto tylko mam naklejki i pilot?
    Pewnie masz tylko dogrzewanie silnika tak jak ja miałem, a pilota jakiego masz do webasto?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    730d E65
    Cytat Zamieszczone przez ohara5 Zobacz posta
    Pewnie masz tylko dogrzewanie silnika tak jak ja miałem, a pilota jakiego masz do webasto?
    taki mam pilot jak na zdjęciu http://e-fotek.pl/images/49468679964376114015.jpg

BMW
    F01
    Pilota masz, a nie działa to ciekawe wygląda na to że nie masz webasta postojowego w kodowanego. Sprawdź czy w ogóle webasto chodzi po zgaszeniu samochodu, ale musi być na zewnątrz po niżej 5 stopni.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    730d E65
    Chodzi bo wieje normalnie z nawiewów. Chyba że gdzieś ustawia się temperaturę? Webasto włączałem z monitora może muszę z pilota? Kliknę na mode i się załącza? A jak włączyć dogrzewanie silnika?

Vip Vip Awatar Ronin
    BMW
    E38 730d E61 525d

Dogrzewanie włączy Ci się automatycznie po włączeniu silnika, jeśli temp. zewnętrzna będzie poniżej chyba 5ciu stopni.

BMW
    F01
    Cytat Zamieszczone przez mysza Zobacz posta
    Chodzi bo wieje normalnie z nawiewów. Chyba że gdzieś ustawia się temperaturę? Webasto włączałem z monitora może muszę z pilota? Kliknę na mode i się załącza? A jak włączyć dogrzewanie silnika?
    Ty nie włączasz webasta tylko same nawiewy. Najlepiej rano odpal silnik przejedź się kawałek , wtedy zgaś i słuchaj czy słychać jak chodzi webasto z przodu auta od kierowcy powinno być takie cykanie i szum. A z pilota naduś mode i jak się zapali zielona kontrolka to kliknij na ON. Tak załączasz ogrzewanie postojowe z pilota.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 3.0d
    Na wklejce pod maską są oznaczenia thermo top c to samo dogrzewanie silnika, natomiast z-c to masz i kabinę .

BMW
    F01
    Cytat Zamieszczone przez lukasz7 Zobacz posta
    Na wklejce pod maską są oznaczenia thermo top c to samo dogrzewanie silnika, natomiast z-c to masz i kabinę .
    Ja bym się tym nie sugerował. Mam naklejkę z oznaczeniem top z/c i tylko miałem dogrzewanie sinika. Dogrzewanie wnętrza musiałem dołożyć.