z tego ci mi sie wydaje to każda siódemka w dieslu miała webasto do dogrzewania silnika. U mnie w benzynie jest po prostu opcja w menu, którą ustawiam na daną godzinę.
z tego ci mi sie wydaje to każda siódemka w dieslu miała webasto do dogrzewania silnika. U mnie w benzynie jest po prostu opcja w menu, którą ustawiam na daną godzinę.
A ja mam taki "problem" nie wiem jak załączył webasto. Robię zgodnie z instrukcją ustawiam godzinę załącza się normalnie ale dmucha zimnym powietrzem? Może ja mam tylko wentylowanie wnętrza a ogrzewania nie mam? Nie mam w kompie Aux heating tylko independ ..... czy jakoś tak. Jak to sprawdzić czy powinno grzać normalnie?
ps. ten mały czerwony wiatraczek mruga jak dmuchawa działa. Może najnormalniej w świecie nie mam webasto tylko mam naklejki i pilot?
Ostatnio edytowane przez mysza ; 12-11-2013 o 19:33
taki mam pilot jak na zdjęciu http://e-fotek.pl/images/49468679964376114015.jpg
Pilota masz, a nie działa to ciekawe wygląda na to że nie masz webasta postojowego w kodowanego. Sprawdź czy w ogóle webasto chodzi po zgaszeniu samochodu, ale musi być na zewnątrz po niżej 5 stopni.
Chodzi bo wieje normalnie z nawiewów. Chyba że gdzieś ustawia się temperaturę? Webasto włączałem z monitora może muszę z pilota? Kliknę na mode i się załącza? A jak włączyć dogrzewanie silnika?
Dogrzewanie włączy Ci się automatycznie po włączeniu silnika, jeśli temp. zewnętrzna będzie poniżej chyba 5ciu stopni.
Ty nie włączasz webasta tylko same nawiewy. Najlepiej rano odpal silnik przejedź się kawałek , wtedy zgaś i słuchaj czy słychać jak chodzi webasto z przodu auta od kierowcy powinno być takie cykanie i szum. A z pilota naduś mode i jak się zapali zielona kontrolka to kliknij na ON. Tak załączasz ogrzewanie postojowe z pilota.
Na wklejce pod maską są oznaczenia thermo top c to samo dogrzewanie silnika, natomiast z-c to masz i kabinę .