z tego ci mi sie wydaje to każda siódemka w dieslu miała webasto do dogrzewania silnika. U mnie w benzynie jest po prostu opcja w menu, którą ustawiam na daną godzinę.
z tego ci mi sie wydaje to każda siódemka w dieslu miała webasto do dogrzewania silnika. U mnie w benzynie jest po prostu opcja w menu, którą ustawiam na daną godzinę.
A ja mam taki "problem" nie wiem jak załączył webasto. Robię zgodnie z instrukcją ustawiam godzinę załącza się normalnie ale dmucha zimnym powietrzem? Może ja mam tylko wentylowanie wnętrza a ogrzewania nie mam? Nie mam w kompie Aux heating tylko independ ..... czy jakoś tak. Jak to sprawdzić czy powinno grzać normalnie?
ps. ten mały czerwony wiatraczek mruga jak dmuchawa działa. Może najnormalniej w świecie nie mam webasto tylko mam naklejki i pilot?
Ostatnio edytowane przez mysza ; 12-11-2013 o 19:33
taki mam pilot jak na zdjęciu http://e-fotek.pl/images/49468679964376114015.jpg
Ma tez takiego samego pilota dziś sprawdziłem przy +6 odpaliło ale z tego co mi się zdaje to moje działa jako ogrzewanie postojowe. Bo chyba po uruchomieniu auta samo nie odpala się ale muszę się kiedyś zatrzymać kawałek po starcie i posłucham czy ono chodzi jak zgaszę samochód.
Swoja droga bardzo szybko zaczęło grzać w kabinie po odpaleniu go :) podoba mi się ten bajer
Pilota masz, a nie działa to ciekawe wygląda na to że nie masz webasta postojowego w kodowanego. Sprawdź czy w ogóle webasto chodzi po zgaszeniu samochodu, ale musi być na zewnątrz po niżej 5 stopni.
Chodzi bo wieje normalnie z nawiewów. Chyba że gdzieś ustawia się temperaturę? Webasto włączałem z monitora może muszę z pilota? Kliknę na mode i się załącza? A jak włączyć dogrzewanie silnika?
Ty nie włączasz webasta tylko same nawiewy. Najlepiej rano odpal silnik przejedź się kawałek , wtedy zgaś i słuchaj czy słychać jak chodzi webasto z przodu auta od kierowcy powinno być takie cykanie i szum. A z pilota naduś mode i jak się zapali zielona kontrolka to kliknij na ON. Tak załączasz ogrzewanie postojowe z pilota.
Dogrzewanie włączy Ci się automatycznie po włączeniu silnika, jeśli temp. zewnętrzna będzie poniżej chyba 5ciu stopni.
Na wklejce pod maską są oznaczenia thermo top c to samo dogrzewanie silnika, natomiast z-c to masz i kabinę .