MC1 przeczytaj uważnie! Powinieneś zgłosić! W zależności od jakiej sytuacji ale zgłosić trzeba! W linku masz po opisane.
MC1 przeczytaj uważnie! Powinieneś zgłosić! W zależności od jakiej sytuacji ale zgłosić trzeba! W linku masz po opisane.
Koledzy, przeczytajcie uważnie! Za rok też będzie musiał skontaktować się ze starą firmą informując o zmianach. Jedynie w tej ustawie chodzi o to że kiedyś jak nie zachowało się terminu było po ptakach ...płaciło się dwie. Teraz jak zgłosisz to płacisz tylko za dany okres czyli do poinformowania.
PS
Mod może skleić posty, myślałem ze ktoś dopisał nowego posta.
Ojtam ojtam Roobs....:-) Czytałem....zle się na początku może wyraziłem no i nie trzeba jak się nabywa samochód.
Trzeba :) Kiedyś odpowiadał sprzedający teraz odpowiadają wspólnie i solidarnie ...sprzedający i kupujący :)
Wysłałem wypowiedzenie starego OC mailem i listem. Zadzwoniłem do ubezpieczyciela i dowiedziałem się, że wysłane z ich strony pisma o automatycznym przedłużeniu OC są nieaktualne. Nawet się nie pytali czy zawarłem nową umowę z innym ubezpieczycielem.
Prowadzę swoje życie, a nie BMW ...
no i o tym pisałem wcześniej-do kosza z makulaturą. Wypowiedzieć starą trzeba, ale kiedy masz na to ochotę a nie najpóźniej dzień przed jej wygaśnięciem. Kupując auto wypowiadasz Ty i sprzedający tak jak napisał Roobs. MC1 ten przepis jest już grubo ponad rok
MC1, wypowiadać nie musisz, to fakt ale zgłosić musisz to są dwie różne sprawy!!! TO NIE TO SAMO!!!
Przykład?
Poprzedni właściciel miał np. 40% zniżki!!! Czyli inaczej miał obliczona polisę!!!
TOBIE MOGĄ NIE PRZYSŁUGIWAĆ ZNIŻKI W TAKIEJ WYSOKOŚCI LUB CO WIECEJ możesz mieć np. ZWYŻKI!!!
Zgłaszając analizują to i dokonują ewentualnej korekty!!
Wypowiedzenie a zgłoszenie ...TO ...NIE ...TO...SAMO :)
Teraz w każdej chwili można zrezygnować z danej ubezpieczalni OC i iść do innej. Proste i przyjemne.
Roobs zaczynam się gubić w twoich teoriach :-). Po co mam zgłaszać i co????....Co mnie obchodzi jakie zniżki miał poprzedni właściciel. Mój przykład z życia. Kupiłem obecne E 65 we wrześniu z polisą do 01.10. Po zakupie następnego dnia ubezpieczyłem BMW w OC i AC cały pakiet a o polisie OC poprzedniego właściciela zapomniałem. Ubezpieczyciel poprzedniego właściciela próbował mnie usilnie namówić na przedłużenie umowy u niego jednak ja nie odpowiadałem. I co....i temat umarł z datą wygaśnięcia polisy. Cisza zupełna, NIC nie ZGŁASZAŁEM i NIC nie WYPOWIADAŁEM. Jeszcze raz podkreślam po zakupie samochodu nic nie trzeba robić!!!!