Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 42 z 42

Wątek: OC automatyczne odnowienie - rezygnacja

Doświadczony Użytkownik Awatar Roobs
    BMW
    E65 740D, E71- X6
    Wewnętrzne przepisy zawsze są nastawione na zysk. Jeśli nie dostaliśmy zwyżki to jedynie z powodu bałaganu i niespójności systemu. Ja wolę sobie sam wybrać wysokość składki a nie czekać na to że mnie TU skalkuluje. Jak nie odpowiada mi polisa sprzedającego to ją wypowiadam.
    Cytat Zamieszczone przez KAREP Zobacz posta
    to zależy od "polityki" i przepisów (OWU) wewnątrz danego TU. niektóre firmy nie robią rekalkulacji składki.
    pzdr!

Doświadczony Użytkownik Awatar Roobs
    BMW
    E65 740D, E71- X6
    Pofatygowałem się i zadzwoniłem. Podany nr to infolinia Gothaer, agenta TU trzeba szukać gdzie indziej :)
    Zasadniczo Pani z TU oświadczyła:
    - przymuszenia nie ma do wypowiadania polis, jednak w INTERESIE nowego właściciela pojazdu jest zweryfikowanie opłacalności dziedziczonej polisy ze wzglądu na prawo rekalkulacji dla nowego właściciela, szczególnie przez towarzystwa Direct.

Czyli tak jak pisałem.

To nie wszystko:)
    Zdzwoniłem do popularnego Link4 w tej sprawie. Otóż
    Rekalkulacje są robione w 100% !!!
    opcja 1: rekalkulacja na podstawie informacji od sprzedającego który zgłosi sprzedaż pojazdu. Zawsze jest dopłata.
    opcja2: rekalkulacja na podstawie informacji od nowego właściciela. W najlepszym przypadku nie będzie dopłaty choć w większości zawsze kalkulują tak że ona jest :D

Ile trzeba pisać że w interesie nowego właściciela jest zainteresowanie się jaka ma polisę.