Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 53

Wątek: BMW e32 za 35.000

Zaawansowany Użytkownik Awatar martinez538
    BMW
    330xd e91/ ex740iA e38 2000r/525i e34 1990r
    Cytat Zamieszczone przez laki7 Zobacz posta
    Zawieszenie tylne w e32 i e34 są praktycznie jednakowe a same tuleje tylnej belki identyczne!
    I raczej zawias jest pancerny w porównaniu do nowszych modeli, w szczególności do e39 kombi.
    e34 mam 7 lat dwa razy zmieniałem tuleje tylnej belki, trzeci raz założyłem już poliuretanowe, więc albo ja mam jakieś inne zawieszenie albo wy jeździcie bardzo ostrożnie, nie powiem bo e34 nigdy lekko u mnie nie miała ale napewno nie latałem bokiem na każdym rondzie/zakręcie, nie oszukujmy się bmw nie przoduje w trwałości zawieszeń

Doświadczony Użytkownik Awatar ManiacDrifting
    BMW
    E32 735iAL...
    Może jakieś kitowe wsadzałeś tuleje, ale powiedz mi jak sprawuje się poliuretan jest jakaś różnica w jeździe? bo sam o nich myślę i gdzie je kupiłeś.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 diesel
    Cytat Zamieszczone przez martinez538 Zobacz posta
    e34 mam 7 lat dwa razy zmieniałem tuleje tylnej belki, trzeci raz założyłem już poliuretanowe, więc albo ja mam jakieś inne zawieszenie albo wy jeździcie bardzo ostrożnie, nie powiem bo e34 nigdy lekko u mnie nie miała ale napewno nie latałem bokiem na każdym rondzie/zakręcie, nie oszukujmy się bmw nie przoduje w trwałości zawieszeń
    Dużo e34 i e32 lata na jeszcze fabrycznych tulejach. Co chodzi o zawias to najczęściej lecą łączniki,amory zwłaszcza na sport springach,pękają sprężyny,sworznie wachaczy i drążków. Pojęcia nie mam dlaczego tobie tak lecą te tuleje. Parcieją czy odrazu pękają?

BMW
    E32 735iAL...
    Ale prawde mówiąc to ta tuleja jest do tupy wykoanana mysle ze zrywa ją a dlatego że biorąc ją do ręki widać dlaczego gdyż metal trzyma się jedynie kawałkiem i nie jest zlany do okoła tylko bo bokach gumy już nie ma a od dołu tak samo tylko kawałkiem trzyma guma. podobnie jak podopora wału ta guma jest za cieńka...

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    alcantara kosztuje 20zl za metr a moe 750 jak w opisie, mocno przesadzone tak jak i reszta

Zaawansowany Użytkownik Awatar qba
    BMW
    E32 750iL, E46 330Ci
    Ale pojechał:)

Taka cena to jest w sumie bardzo budująca. To oznacza, że mogę wystawić swoją za co najmniej 100 tys. PLN. Oczywiście cena nie będzie podlegała żadnej negocjacji. "Znawcy tematu" i tak wiedzą o co chodzi:):)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Może znów e32?
    Realna kwota?

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Cytat Zamieszczone przez martinez538 Zobacz posta
    To chyba faktycznie nie oszczędzasz auta, ja w TDSie Touring w firmie nie wymieniałem nigdy 600 tyś, dopiero je wyrwał mój kolega jak napisałem wyżej.

W e32 wymieniłem parę lat temu, bo padła gruszka nivo i wyrwało tą tuleję od tej strony, bo nie było amortyzacji żadnej z tyłu. Z drugiej strony była jak nowa, przebieg 300kkm, od nowości w Polsce. To o trwałości zawieszenia dodam jeszcze, że wahacze z przodu we32 mam od nowości, tylko górne tuleje gónych wahaczy wymieniałem raz kilka lat temu. Całkowity brak luzu na sworzniach. Silnik M70, także lekko przód nie ma.
    Ostatnio edytowane przez ttrol ; 04-03-2013 o 09:44
    pozdrawiam Bartek

Zaawansowany Użytkownik Awatar martinez538
    BMW
    330xd e91/ ex740iA e38 2000r/525i e34 1990r
    zrywało mi co ciekawe tuleje z prawej strony, orginał był gdy ją robiłem pierwszy raz, ja założyłem zamiennik więc może jakiś słaby był, no ale żeby tylko 2 lata wytrzymał? Poliuretan polecam każdemu! Nie dość że jest praktycznie wieczny to jeszcze auto lepiej się prowadzi, jest sztywniejsze bardziej agresywne w zakrętach, chociaż łatwiej wahacz skrzywić itp
    Cytat Zamieszczone przez ManiacDrifting Zobacz posta
    ale powiedz mi jak sprawuje się poliuretan jest jakaś różnica w jeździe? bo sam o nich myślę i gdzie je kupiłeś.
    te tuleje są nawet na allegro i to chyba taniej niż zwykła tuleja, chociaż ja kupiłem trochę lepsze bo znajomy lata w drifcie i załatwił mi to samo na czym on jeździ, w ogóle można założyć wyczynowy zawias i wtedy masz problem z głowy z zawieszeniem

BMW
    E32 735iAL...
    Czuć rzeczywiście to usztywnienie tuleje masz czerwoną czy żóltą bo to są inne twardości, E32 jest za dużym i ciężkim gokartem żeby była sztywna i podskakiwała a tego bym nie chciał Co innego Civic, E30 na tor. I dlatego nie wiem czy się zdecyduje przy wymianie niby przy czerwonych deklarują nieco większą sztywność niż oryginał jeśli by tak było no to bym wziął ale sam nie wiem.