W E34 ;) Nie wiem jak te poduchy mogą tak na szybko polecieć też mam do wymiany ale sądzę że pewnie sa jeszcze od nowości, a w poprzedniej wymieniałem i przez rok jazdy o nich zupełnie zapomniałem i sądzę że przez długi czas się jeszcze nie przypomną.
Mowa tu o tulejach zorientowanych pionowo, te przykręcone tak jakby na końcu progów?
Mam to do wymiany (na przeglądzie wyszło że luz), kupiłem i czekam na chęci żeby to wymienić.
Ale takie pytanie:
czy zużyte tuleje wydają jakieś stuki?
Bo słychać coś z tyłu przy nasileniu nierówności na drodze. Poduszki amortyzatorów robiły hałas, ale je już wymieniłem i ucichło, ale nie do końca.
Przepraszam za offtop, ale bezsens zakładać nowy temat.
Nikt nie będzie mi mówił, jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze.
3x BMW, 2x Mercedes-Benz, Alfa Romeo, Audi, Skoda, Hyundai, Peugeot - ponad podziałami jeśli chodzi o marki.
E32 730i V8 '94 Calypsorot Metallic
Ja myślę że mowa tu o dużych tulejach belki tylniej takich jak kubki bo mogą bo na belce masz dyfer a przez zużyte tyleje może ci kosić belke i dźwięki z jej strony jak i ze stronu układu napędowego.
No wiesz bartek od czasu pojawienia się kolegi laki7 ludzie już sami się gubią z kwestią TDS i E32 :P
Nikt nie będzie mi mówił, jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze.
3x BMW, 2x Mercedes-Benz, Alfa Romeo, Audi, Skoda, Hyundai, Peugeot - ponad podziałami jeśli chodzi o marki.
E32 730i V8 '94 Calypsorot Metallic
na normalny uzytek nic sie nie robi. po za normalnymi wymianami w E32 nigdy nie widziałem żeby coś tam było słabe albo źle zrobione.
Zawieszenie tylne w e32 i e34 są praktycznie jednakowe a same tuleje tylnej belki identyczne!
I raczej zawias jest pancerny w porównaniu do nowszych modeli, w szczególności do e39 kombi.
Ostatnio edytowane przez laki7 ; 03-03-2013 o 21:08