Strona 9 z 32 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 317

Wątek: Witam wszystkich

Doświadczony Użytkownik Awatar ManiacDrifting
    BMW
    E32 735iAL...
    Zavoli było dać do kickdowna wcisną tryb S Ta siódemka miała bardzo dobre prowadzenie i była przewidywalna łatwo wchodziła i wychodziła z poślizgu. Zresztą może zauważyłeś wystarczy delikatna kontra i jest spokój ja kiedyś po mokrym nią na zakręcie wyprzedzałem przy 120 dałem do kickdowna i mi dupka zaczela lecieć zrobiło mi się zimno po czym gorąco ale zrobiłem delikatną kontre i jade jak gdyby nigdy nic :D
    Pozdro dla 735 niegdyś dumnie noszącej numery TST60AJ które już zawsze pozostaną w moim sercu. Nawet numerów z obecnej 7 do tej pory nie pamietam...:(

Doświadczony Użytkownik Awatar nino
    BMW
    E32 735
    Cytat Zamieszczone przez ManiacDrifting Zobacz posta
    Zavoli było dać do kickdowna wcisną tryb S Ta siódemka miała bardzo dobre prowadzenie i była przewidywalna łatwo wchodziła i wychodziła z poślizgu. Zresztą może zauważyłeś wystarczy delikatna kontra i jest spokój ja kiedyś po mokrym nią na zakręcie wyprzedzałem przy 120 dałem do kickdowna i mi dupka zaczela lecieć zrobiło mi się zimno po czym gorąco ale zrobiłem delikatną kontre i jade jak gdyby nigdy nic :D
    Pozdro dla 735 niegdyś dumnie noszącej numery TST60AJ które już zawsze pozostaną w moim sercu. Nawet numerów z obecnej 7 do tej pory nie pamietam...:(
    Zobacz filmik i pamiętaj o tym, że kamerka przekłamuje odległość. Pewnie, że mogłem dać kickdowna i zgarnąć się do rowu razem z fordem. W momencie jak wpadłem w poślizg ford zaczął zwalniać i nie było miejsca żeby szaleć, trzeba było się zmieścić.
    Jechałem około 60km/h i nie było miejsca na delikatną kontrę, z resztą filmik nie oddaje moich duchowych przeżyć ;)

Doświadczony Użytkownik Awatar JointoVicz
    BMW
    e32 EX 730 88' m30b30 r6 & e38 730i 95' m60b30 v8
    a mi to sie wydaje ze manual jest 100x latwiejszy w prowadzeniu w takich momentach jak automat:P w automacie ten wolny bieg itd... nie lubie:P manual to manual:D jak ma byc but to jest but:D jak puszczam to puszczam:d ja tak lekko pokiereszowalem sowja e32:P (manual:D) ale jak juz wyprzedzilem i wracalem na swoj pas to mnie postawilo bokiem i slup pozegnal sie ze swoim bytem:D ale e32 to twarde aut i dojechalem do domu bo trafilem bokiem blotnika przed kolem:P do wymiany zderzak maska i blotnik:P kupione w kolorze za 250zl od znajomego:P sam wymienilem i tyle z napraw po skoszeniu slupa;o tylko 7er!:D

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Kurcze tyle się najeździłem e32 zimą i nigdy nie miałem takiej sytuacji, w dużo cięższych warunkach, dopóki nie chciałem mieć oczywiśćie.

Napisz jak szybko jechałeś i jakie masz opony, bo w tych drugich upatruję problemu.

EDIT: Teraz doczytałem, że to tempomat, to wyjaśnia sprawę :)
    pozdrawiam Bartek

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Nino zrobiłeś to co powinieneś - nie ucierpiałeś i nikt nie ucierpiał :)

Jakieś historie co się jak prowadzi można sobie w buty wsadzić bo każda sytuacja jest inna :)

BMW
    E32 735
    Cytat Zamieszczone przez ttrol Zobacz posta
    Kurcze tyle się najeździłem e32 zimą i nigdy nie miałem takiej sytuacji, w dużo cięższych warunkach, dopóki nie chciałem mieć oczywiśćie.

Napisz jak szybko jechałeś i jakie masz opony, bo w tych drugich upatruję problemu.

EDIT: Teraz doczytałem, że to tempomat, to wyjaśnia sprawę :)
    Opony praktycznie nowe, prędkość około 60 km/h, droga nie wyglądała, ale było ślisko :D pierwszy raz miałem taki przypadek.
    Tempomat tylko na banie od dzisiaj włączam.

BMW
    E32 735
    Cytat Zamieszczone przez ELVIS Zobacz posta
    Nino zrobiłeś to co powinieneś - nie ucierpiałeś i nikt nie ucierpiał :)

Jakieś historie co się jak prowadzi można sobie w buty wsadzić bo każda sytuacja jest inna :)
    Otóż to.

Doświadczony Użytkownik Awatar ManiacDrifting
    BMW
    E32 735iAL...
    Nie no żartowałem oczywiście z kickdownem w takiej sytuacji było by to bardzo nie racjonalne :P ale chce przez to powiedzieć że to bmw bardzo dobrze się prowadzi i jest przewidywalne jeśli chcesz wejść w poślizg masz ładną kontrole jeśli stało się to przypadkiem to możesz to kontynuować lub szybko zakończyć jeśli chcesz przynajmniej ja miałęm takie odczucia. Sytuacja była prosta ale w przypadku nie poradzenia sobie z nia oczywiscie tez mogly by wystapic znaczne szkody.

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    po obejrzeniu filmiku stwierdzam

"Ku.... jedż" - to najczęściej używany przyśpieszacz w Bmw
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Kaczy znowu odkryłeś AMERYKĘ " w konserwach " :to_pick_ones_nose3: