Strona 2 z 13 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 129

Wątek: Problem z mechanikiem

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    728 e38 1999r.
    Nie pekaj! Rzecznik praw konsumenta, napisz do nich (lub zadzwoń) powiedza Ci co zrobić, ja miałem podobnie, całe e34 po malowaniu kwota z ubezpieczenia 1700zł powiedziała mi wlascicielka "zmiescimy sie Panie Rafale" wiec spoko przychodze a auto sto i pomalowane......ale z połamanymi nerkami i bez lamp!!!!!!!!!!!! bo ona jak powiedziła "dokładac do interesu nie bedzie" zadzwoniłem do ZPK i napisałem pismo do serwisu, miałem dwa rozwiązania wysłać im za potwierdzeniem odbioru lub zaniesć osobiście ale wtedy musi Ci kopie podpisać ze odebrali. Przeczytała to powiedziałe ze wydziwiam i ze chce ze starego klamora zrobic nowe auto:D (odpowiedziałem ze klamora ma Pani mąż w portkach) zażądałem auta zastepczego na czas naprawy na koszt warsztatu + długa lista co ma być zrobione:) dostałem deeawo tico z kurnika je wyprowadzili i i tylko tył hamował, ale dostałem i za jaja trzymałem ten warsztat;) NIE DAJ SIE, BĄDŹ CIERPLIWY, I PISZ, PISMO JEST CIERPLIWE, A FIRMA VS OSOBA PRYWATNA to z góry jest pewne ze firma przegra;) sie rozpisałem...;) soki

Super Moderator Awatar EVAN
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    Ale tu chodzi o 50zł ...... Czasem nie da sie przewidzieć pewnych rzeczy. To nie są nowe auta w których odkręca sie wszystko bez problemu. Więc mechanik wróżbitą nie jest. Poczekaj co Ci powie w poniedziałek przy wycenie.
    Więcej luzu Panowie :)
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

Zaawansowany Użytkownik Awatar PiotrekV8
    BMW
    e32 730iA V8
    strasznie pechowe zrządzenie losu, zapewne jakby on nie połamał to zrobiłbyś to Ty w niedługim czasie, ale faktem jest że to stało się u niego zostawiłeś auto z całą klamką i powinieneś odebrać z całą i to jego pech że akurat się połamała i jako dobry mechanik powinien ją wymienić nawet nic Ci nie mówiąc o tym ;) u mnie w mieście w pewnym warsztacie była kiedys sytuacja że kttś w nocy ukradł obie lampy przednie z E39 zostawionej do naprawy, własciciel pojechał do ASO i zamówił nowe, dołożył do interesu pare tysięcy mimo że to nie była jego wina jednak stało się to gdy auto było u niego. Inna sytuacja inny warsztat, klient zostaqwił auto na wymiane klocków hamulcowych w aucie podczas wjeżdżania na podnośnik zerwał się pasek rozrządu niszcząc silnik...ale nie mam pojęcia jak się skończyła ta druga sytuacja;p
    Także wg mnie powinien Ci wymienić tą klamke bez żadnego gadania i żadnych kosztów z twojej strony
    Zobacz moją siódeme http://7er.pl/showthread.php/8202-e3...85-730iA-V8-93

freshtimer - za młody by być klasykiem, za stary by być platikiem

Super Moderator Awatar EVAN
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    Ale przecież mechanik nie chce nic skasować za klamkę....
    Chodzi o koszt wymiany wały.
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

Początkujący Użytkownik
    BMW
    BMW E38 728ia
    Tak tylko zanim zobaczyłem ułamaną klamkę, rozmawiałem gościem i mówił 250zł, zgodziłem się na to bo to tylko 50 zeta, mogło mu coś dodatkowego przy tym wale wyjść do zrobienia to sobie doliczył. Więc on już wiedział ile chce za naprawę, a po tym jak powiedziałem, że jest złamana klamka zaczął coś kręcić, z ceną za wymianę.
    Ostatnio edytowane przez Monster ; 11-01-2013 o 09:47

BMW
    e32 730iA V8
    Cytat Zamieszczone przez EVAN Zobacz posta
    Ale przecież mechanik nie chce nic skasować za klamkę....
    Chodzi o koszt wymiany wały.
    Ale mechanik/warsztat powinien mieć twój numer telefonu i jeśli podczas naprawy wyjdzie że cos jeszcze jest popsute co mógłby od razu wymienić, powinien najpierw zadzwonić i powiedzieć co i jak, a nie jak tu że kolega umawiał się na 200 czy tam 250zł a on nagle wymyśla cene z kosmosu

Doświadczony Użytkownik Awatar nino
    BMW
    E32 735
    Nie ma się co szarpać o taką pierdołę, tak szczerze. Mechanik podniósł cenę, bo sknocił klamkę, a Ty to zauważyłeś i teraz pewnie podniesie Ci cenę o tą klamkę. Na Twoim miejscu wolałbym sprawdzić auto i jeśli wymienił to co miał wymienić i chodzi tak jak powinna to zapłacić i nara. Klamkę można sobie wymienić we własnym zakresie, a tak chłop po złości może coś jeszcze przy okazji zrobić... Mechanik nie ma prawa nie wydać Ci auta nawet jeśli nie zapłaciłeś. Telefon do niebieskich i potem wojna o klamkę w sądzie. :hotdog:

Zaawansowany Użytkownik Awatar kataniarz
    BMW
    e38 735iA
    A kolego bierz pod uwage że to nie nowe auto i niezawsze sruby chca puscic itp;50zł to znowu nie jekies kosmosy!Ja zaprowadzilem auto Renault master na sprzegło max 7godzin roboty na spokojnie oni policzyli 28roboczo godzin i zataka wymiane wykasowali mi 960zł gdzie raptem wymiana nie powinna przekroczyc 400zł.Mój blad ze niepytałem ile bedzie to tam kosztować.

BMW
    e32 730iA V8
    Może robili w czterech 7h to wyszło im 28 ;p

Początkujący Użytkownik Awatar gapcio
    BMW
    nie mam
    Wypadek nie wypadek. 50 zł czy 500 zł fakt jest faktem że samochód został dodatkowo że tak powiem uszkodzony w warsztacie a nie właściciel ja uszkodził wiec biorac pod uwage profesjonalne podejście , warsztat powinien ponieść koszt naprawy choćby wypadkowej usterki. Dla mnie 50 zł to duzo na przykład. Poza tym patrząc na cwaniactwo tu i tam jest bardzo możliwe że wachania co ceny roboty za pierwotną usterkę (wał)nagle wzrosły bo gośc własnie tych 50 zł nie chce stracić i wliczy sobie klamkę. A według mnie to teraz powinien ci ja odliczyc od ceny jaka podał na początku. znam warsztat , który wycenia z grubsza robotę ale jesli wyjdzie im coś w tak zwanym między czasie to dzwonią do klienta i pytaja czy zorbic to i tamto , taką częśc zamówic czy taką, że odkryli jeszcze to i tamto. I wszystko zalezy od klienta. Tak ma być. Ja bym sie poupierał trochę a jak on tez się będzie upierał w efekcie przy wiekszej kwocie to poprosiłbym chociaz o udokumentowanie albo w jakiś sposób udowodnienie dlaczego z 250 zrobiło się np 350. A umowa słowna na prawdę dla niewielu sie liczy, można spróbować straszyć glinami czy powoływac sie na prawo ale tez nie na wszystkich to działa. Więc jesli nie jesteś zdecydowany czy powalczyć czy dac spokój ......

Uprawnienia umieszczania postów