Strona 12 z 13 PierwszyPierwszy ... 210111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 129

Wątek: Problem z mechanikiem

Vip Vip Awatar Mariusz735i
    BMW
    E38 740iA, było E32 735i
    Zgadzam się z Gunerem i BartkiemMW75 w stu procentach.

W tej chwili jestem na etapie załatwiania sprawy z nieuczciwym mechanikiem, w porozumieniu z Powiatowym Rzecznikiem Konsumentów i prawdopodobnie sprawa jednak trafi do sądu. Trzeba przeciwstawiać się napompowanym oszustom, którzy najpierw niszczą auto a potem jeszcze uważają, że Oni nie mają sobie nic do zarzucenia.

d(-_-)b Vip Awatar ratovnik
    BMW
    E66 735Li
    Cytat Zamieszczone przez krzywy191
    a teraz pytanie do auto postu i do każdego zainteresowanego, wieziesz dziewczyne lub kumpla, wysadzasz pod domem on otwiera drzwi i klamka zostaje w reku? wysyłasz go do aso bo klamke ci urwał?
    Cytat Zamieszczone przez BartekMW75 Zobacz posta
    według Twojego przykładu dziewczyna albo kumpel nie zajmują się zawodowo i zarobkowo wysiadaniem z auta...albo ktoś podchodzi do sprawy profesjonalnie i uczciwie albo następnym razem omija się go szerokim łukiem...

Dlatego ja obcych nie wożę, a żonie osobiście otwieram drzwi :)
    Ostatnio edytowane przez ratovnik ; 20-01-2013 o 08:08

Zaawansowany Użytkownik Awatar BartekMW75
    BMW
    E38 730 D 1999 r M57 BIARRITZBLAU METALLIC...EX: E39 525 TDS, E39 530D, E30 325i
    Cytat Zamieszczone przez ratovnik Zobacz posta
    a żonie osobiście otwieram drzwi :)
    bo tak postepuje prawdziwy facet...
    gdyby Pan Bóg preferował przedni napęd chodzilibyśmy na rękach...
    nigdy nie jedz szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać...

Witam! Prosze pomniejszyc fotke poprzednia w sygnaturze, niestety byla zbyt duza!!! Admin

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    ja nie bronie mechanika, nigdy nie pisałem ze dobrze zrobił ze cene zawyżał, (gdzie to napisałem) napisałem tez ze powinienes zapłacic USTALONĄ, kwote a pozniej reklamowac klamke, wiem ze są naciagacze i znam kilka którzy kroili klientów niesamowicie a teraz zakłady sa pozamykane bo ile mozna klienta oszukac, o co do wszystkich postow co pisałem to że: klamka moze sie urwac dla każdego i napewno nikt tego nierobił specjalnie i powinno sie o zrobic na spokojnie (bo nie wiem jak rozmowa wygladała przy odbiorze auta, powinno sie posłuchać obydwu wersji) a druga sprawa ze cena moze sie zmienic i mechanik moze w trakcie roboty zadzwonic i powiedziec ze bedzie drożej i tyle. po 3 ze w 20 letnim aucie moze sie rozpaść wszystko i trzeba sie z tym pogodzic (choc i tak bmw wychodzi przynajmniej 3 razy lepiej od innych marek w tym wieku) i tyle, nic wiecej nie pisalem, a ze ktos nie potrafi czytac ze zrozumieniem?

Początkujący Użytkownik Awatar Bimmer
    BMW
    e38 750 il
    Ja bym zapłacił za całość tą kwotę jaką zarząda, beznaczenia na uprzednio ustaloną cenę, odebrał kluczyki, wyjechał samochodem, a na koniec poprosił o fakturę lub rachunek :). Wówczas klientowi się wyrówna bo odprowadzi podatek a sprzedaż ma obowiązek dokumentować. Jeżeli nie będzie chciał wystawić dokumentu sprzedaży są na to odpowiednie instytucje. Cała rzecz polega na tym że można dać sobie nasrać na głowę ale nie przyklepnąć :) Klamka normalna rzecz, zawyrzanie uprzednio ustalonej ceny jest wyłudzaniem.
    Uśmiech wędruje daleko.

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    Cytat Zamieszczone przez Bimmer Zobacz posta
    Klamka normalna rzecz, zawyrzanie uprzednio ustalonej ceny jest wyłudzaniem.
    dokładnie o to chodzi, jak ktos wczesniej pisal rozerwanie fotela srubokretem to juz niedbalstwo i ja bym tego nie odpuscił, ale peknieta klamka? poprostu pech i tyle, napewno specjalnie tego nie zrobił

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740IA M60, E39 525d
    tym bardziej że są one wadliwe w e38 /e39

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 730d :)
    Klamka to jedno, ale wyludzenie kasy ze zlosci to drugie.

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez krzywy191 Zobacz posta
    czasem sa dobre widełka, wymiana wtryskiwacza sprinter CDI, "tak panie od 80 do 2.5tys zl"
    Tu ma krzywy absolutna racje- czasami taka niby prozaiczna wymiana konczy sie rozpolowieniem silnika... wiec z tym 2,5tys to zadna sciema :)
    Prosty przyklad z naszej marki- pozornie prosta wymiana czujnika ABSu- niby 15min i jak dobrze idzie 30 w porywach do 40zl - niestety czasem jest to 3godzinna walka na dluta, wiertarki i inne gimnastyki.
    Osobiscie przy robotach gdzie moga wyjsc jakies dodatkowe kombinacje nie umawiam sie na "sztywna" cene - ale zawsze podaje przedzial cenowy, takze nie ma opcji ze z orientacyjnie podanych przykladowo 200zl zrobi sie nagle 4tys. :)
    Jak po drodze wychodza jakies dodatkowe rzeczy to zawsze dzwonie do wlasciciela.

p.s: omawiany mechanik dal ciala w 2 momentach:
    1. probowal ukryc fakt uszkodzenia klamki- niby 50zl ale za taka postawe dyskwalifikacja.
    2. mimo ze jak zapewnial nie mial dodatkowych trudnosci z tym walem to wyskoczyl prawie podwojna stawka (tu jednak trzeba by posluchac obu wersji wydarzen)

Ostatnio edytowane przez BOSS ; 20-01-2013 o 18:11
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    widzisz BOSS a co niektóry twierdzi ze powiedziałeś ze wymienisz czujnik ABS za 50zł i za tyle masz zmienic bo jak cos nie idzie to twoja brocha i ty sie na to zgodziłeś i jest to wkalkulowane w twoje ryzyko. A jednak nie koledzy! Jak umawiamy sie np na 50zł to te 50zł jest np za podniesienie auta, odkrecenie koła, odpięcie wtyczki, odkrecenie śruby czujniki, wyjecie i odwrotna kolejnosć, za to jest ustalona kwota, jak idzie cos inaczej tz, nasze ustalenia co do kwoty MOGĄ podkreslam MOGĄ sie zmienić, choc nie muszą, zależy jakie są problemy.

Uprawnienia umieszczania postów