vanosy - 2x1650-1700zł
łańcuch - ok 150zł
napinacze - 2x ok 550zł
to ceny przy zniżce 10% (ja takowe akurat mam :D)
przy tych silnikach warto sprawdzić stan chłodnicy bo gdzieś czytałem że lubią cieknąć
warto też wymienić po kupnie uszczelki dekli zaworowych (koszt ok 600zł + ew. robocizna)
Ostatnio edytowane przez grzechu4don ; 12-06-2012 o 21:58
nie jestem umuwiony na jutro i sie zobaczy co to za cudo :-)
dam ci radę bo sam niedawno nabyłem e38 m62b44tu, przegoń ją porządnie i i odczekaj tak z pół godzinki a potem zapal i obserwuj wydechy, jak puści dyma to uciekaj z tamtąd czym prędzej ja tego nie zauważyłem i najpierw niby odma potem inne dupsy, a skończyło się na tym że pół silnika do wymiany i tak oszczednie planowany remont 5k będzie kosztować mówie będzie bo cały czas jest w naprawie a kupiłem go 3 tygodnie temu, tyle że sprzedawca dokłada się do remontu i daje mechanika więc jakoś to przeżyje, jutro jadę kupić obie głowice bo tamte były już grzebane
no i lipa srodek ladny ale tyle rudej to jeszcze nie widzialem na beni. generalnie slyszalem vanosa i sinik kompletnie nie ciagana. spodziewalem sie za ta kasa nie cudu ale przynajmniej dobrego egzemplarza. poszukiwania trwaja.
szukaj, kolego powoli i dokładnie bo ja się naciołem, i nikomu tego nie życzę kupa kasy w remont, tym się tylko pocieszam że tanio kupiłem i jak już zrobie wszystko to będzie pare lat uciechy z beti. Z drugiej strony cięko ocenić w jakim stanie jest motor i skrzynia
szczerze to watpie zebym dostal takie siedem jak ja chce. z moim budrzetem raczej nie ma sensu sie jeszcze pchac w 7er. szkoda troche sie zawiodlem ale moze w niedlugiej przyszlosci cos moze znow mi zabije do 7er. naeazie musze sie otzasnac po szoku ogladniecia kilku sztuk.
pozdr matty!!!
przy wymianie uszczelek dekli zaworowych okazało się że vanosy mam sztywne a jest jedynie minimalny luz na śluzgu krótkkiego łańcucha po stronie kierowcy .... po wymianie oleju vanosy ucichły :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
także nie mam już diesla V8![]()
Zobacz, komentuj moje GreenGermanStyle7er:
http://7er.pl/showthread.php/4519-e38-Moje-kolejne-7er-w-Stajni-!-)/page5?highlight=Grabol