Ja również wymieniałem vanosy na nowe, do tego kupe innych pierdołek, rozrząd, ślizgi, napinacze itd. Poza tym że na wolnych obrotach silnik nie klekocze to nic się w jego pracy nie zmieniło.
Ja również wymieniałem vanosy na nowe, do tego kupe innych pierdołek, rozrząd, ślizgi, napinacze itd. Poza tym że na wolnych obrotach silnik nie klekocze to nic się w jego pracy nie zmieniło.
e38 m62TUb44 740i
No a możesz powiedzieć nam , ile Cię to kosztowało ? vanosy , robocizna , ślizgi, rozrząd , myślę że to nie żadna tajemnica
Nie liczy się model, nie liczy się moc... liczy się marka.
w okolicy 12 - 13 tys. Ale wszystko robione było kompleksowo. Na dobrą sprawę szłoby też wymienić same vanosy bez niczego innego i kosztowałoby to z 5-6 tys
e38 m62TUb44 740i
12-13kafli to jednak jest , nie którzy za to by dwie e38 kupili do jazdy :P ,
Nie liczy się model, nie liczy się moc... liczy się marka.
O kurczę, widzę, że powoli zaczyna się rynek na VANOSy w E38.
Muszę się pospieszyć z uruchamianiem mojego warsztatu - strzelę banerka reklamowego na forum 7er i może niektórzy koledzy zawitają w moje progi ;)
Skrzynie automatyczne się zużywają! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...
Kiedy ludzie przestają wierzyć w Boga, to nie jest tak, że w nic nie wierzą, ale wierzą w cokolwiek.
G. K. Chesterton
Skrzynie automatyczne się zużywają! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...
Kiedy ludzie przestają wierzyć w Boga, to nie jest tak, że w nic nie wierzą, ale wierzą w cokolwiek.
G. K. Chesterton