Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: problem z zegarami

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32 730i
    Inspekcja po odpaleniu po chwili znika i pozostają po bokach takie małe trójkąciki. Jak masz jakieś błędy i chcesz je przeczytać to wciskasz prawy guzik na zegarach.
    Przy teście zegarów zapalają się wszystkie kratki i do tego wskazówki na obrotomierzu i prędkościomierzu idą do połowy a od temp. silnika i wskaźniku paliwa idą na max i wracają. A czy przy teście wyświetlają się różne informacje, np. SW VERSION, K-ZAHL itp.?

Ze starszymi zegarami podobno są problemy, u mnie w ubiegłe lato jak auto się nagrzało od słońca, nie chciał działać prędkościomierz, na razie jest spokój, ale może ktoś wie czy np. takie zegary: http://allegro.pl/licznik-zegar-bmw-...364162158.html działały by na M30B30 z 87 roku? Mam wersje EG 01 i tam podobno jest błąd 299 tys km, które zbliżają się coraz bardziej.
    Ostatnio edytowane przez michaelp492 ; 25-05-2012 o 19:47

Leszek VIP Vip Awatar siudema
    BMW
    było e32 m30b35 II89r będzie ...?
    Cytat Zamieszczone przez michaelp492 Zobacz posta

Ze starszymi zegarami podobno są problemy, u mnie w ubiegłe lato jak auto się nagrzało od słońca, nie chciał działać prędkościomierz, na razie jest spokój, ..... Mam wersje EG 01 i tam podobno jest błąd 299 tys km, które zbliżają się coraz bardziej.
    Ze starszymi zegarami i nowszymi ,jest ten sam problem ,padają kondensatorki ,i zegary wariują ,co do wskazań kilometrów 299960 ,to nie błąd zegarów ,tylko pojemnośc kości pamieci ,znajdującej się we wtyczce ,wprawdzie można ją (kość pam.) wyczyścić koszt około 200 PLN ,tylko czy to się opłaca ?
    Lepiej stracić sekundę w życiu , jak życie w ciągu sekundy

http://dachy-trzcinowe.pl/

Uprawnienia umieszczania postów