Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: problem z zegarami

Zaawansowany Użytkownik Awatar aras232
    BMW
    bmw 730(e32)i bmw 740i (e38)powrót bmw 730(e32)

problem z zegarami

Witam mam problem z zegarami a mianowicie po odpaleniu auta wszystko jest ładnie ale po chwili gaśnie pasek inspekcji i nie wyświetla żadnych komunikatów typu spalona żarówka itp. .obc w zegarach działa prawidłowo druga sprawa to test na pasku zapalają się wszystkie kratki i nic więcej się nie dzieje czy miał ktoś podobny problem jak mogę go usunąć model 730i rok 88

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32 730i
    Inspekcja po odpaleniu po chwili znika i pozostają po bokach takie małe trójkąciki. Jak masz jakieś błędy i chcesz je przeczytać to wciskasz prawy guzik na zegarach.
    Przy teście zegarów zapalają się wszystkie kratki i do tego wskazówki na obrotomierzu i prędkościomierzu idą do połowy a od temp. silnika i wskaźniku paliwa idą na max i wracają. A czy przy teście wyświetlają się różne informacje, np. SW VERSION, K-ZAHL itp.?

Ze starszymi zegarami podobno są problemy, u mnie w ubiegłe lato jak auto się nagrzało od słońca, nie chciał działać prędkościomierz, na razie jest spokój, ale może ktoś wie czy np. takie zegary: http://allegro.pl/licznik-zegar-bmw-...364162158.html działały by na M30B30 z 87 roku? Mam wersje EG 01 i tam podobno jest błąd 299 tys km, które zbliżają się coraz bardziej.
    Ostatnio edytowane przez michaelp492 ; 25-05-2012 o 19:47

Leszek VIP Vip Awatar siudema
    BMW
    było e32 m30b35 II89r będzie ...?
    Cytat Zamieszczone przez michaelp492 Zobacz posta

Ze starszymi zegarami podobno są problemy, u mnie w ubiegłe lato jak auto się nagrzało od słońca, nie chciał działać prędkościomierz, na razie jest spokój, ..... Mam wersje EG 01 i tam podobno jest błąd 299 tys km, które zbliżają się coraz bardziej.
    Ze starszymi zegarami i nowszymi ,jest ten sam problem ,padają kondensatorki ,i zegary wariują ,co do wskazań kilometrów 299960 ,to nie błąd zegarów ,tylko pojemnośc kości pamieci ,znajdującej się we wtyczce ,wprawdzie można ją (kość pam.) wyczyścić koszt około 200 PLN ,tylko czy to się opłaca ?
    Lepiej stracić sekundę w życiu , jak życie w ciągu sekundy

http://dachy-trzcinowe.pl/

Doświadczony Użytkownik Awatar ManiacDrifting
    BMW
    E32 735iAL...
    majkel te zegary są z błedem te zegary K=4730 cos takiego nie pamietam dokladnie jak to pisze mają błąd tylko te co mają napis na predkosci EG02 , EG03 Nabijaja normalnie kilometry tez mialem problem z tymi K= ** ale dzis zmienilem na takie z 750tki EG03 i jest ok mają 370tyś temperature pokazuje dobrze prekosc tez i przedewszystkim poziom paliwa tamte portafiły świecić rezerwe mimo ze bylo 25 litrów. Ale nie wiem Auto mam z 89 Zegary z 750 tez są 89 ale już wersja poprawiona i zgrywa się ok, założyłem zegary z 750 z 91r do mojej to pokazywalo komunikaty tylko i caly czas wył gong ale podejrzewam że dlatego ze byly poprostu zwalone bo wygladaly na zmeczone i pixeli duzo niewyswietlaly.

Jako ze mam longa to dla mnie w sam raz pasowaly od 750 bo korzysci sa takie ze bak tez na 100 litrów a dodatkowo większa skala licznika nie wiem jak by sie zachowywaly w wersji na bak 90l to znaczy czy pokazywaly by dobrze ale zawsze mozna wymienic maly wskaznik zegarow na swoj 90 litrowy do tamtego licznika

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32 730i
    Tylko że już widzę jeden problem: U mnie pamięć kilometrów jest we wtyczce a w tych nowszych jest w zegarach, więc będzie chyba głupoty pokazywać.

Doświadczony Użytkownik Awatar ManiacDrifting
    BMW
    E32 735iAL...
    nie wiem, w tych drugich zegarach brązowa wtyczka ma mniej pinów ale nie zauwazam jakiś nieprawidłowości w wyswietlaniu czego kolwiek.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32 730i
    Dzisiaj odkręciłem zegary, ogarnąłem bardziej dokładnie i ktoś przede mną włożył zegary z 520i w których ta pamięć jest już w zegarach, a we wtyczce jest wolne miejsce. Także muszę poszukać jakiś nowszych od 730i.

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez michaelp492 Zobacz posta
    Tylko że już widzę jeden problem: U mnie pamięć kilometrów jest we wtyczce a w tych nowszych jest w zegarach, więc będzie chyba głupoty pokazywać.
    Proste: będzie pokazywać to co zapisane w kości która się w nich znajduje, zamiast tej która jest w twojej wiązce.
    Czarne e32 w benzynie!

Zaawansowany Użytkownik Awatar aras232
    BMW
    bmw 730(e32)i bmw 740i (e38)powrót bmw 730(e32)
    wracając do mojego tematu inspekcja zapala się na chwilkę i gaśnie jak i cały pasek nie pokazuje wcale paska jak i trójkątów po bokach a jak wyskoczy jakiś komunikat to praktycznie nie można go zobaczyć tak szybko gaśnie czy zegary już się wyeksploatowały

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32 730i
    Zmieniłem zegary z 520i na 735i ale przy tych "nowych" zegarach jak włączę testowanie to słychać za zegarami taki dźwięk jakby silniczka z wycieraczki albo pompki od spryskiwaczów. Przy starych zegarach takiego czegoś nie było. Dźwięk ten też słychać przy gaszeniu silnika. Dodatkowo słychać jak któryś przekaźnik z pod kanapy pstryka. Co to może być?

Uprawnienia umieszczania postów