Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 101

Wątek: BMW e38 - wizerunek flagowej limuzyny z 90-tych lat w roku 2012

Maciej Vip Awatar sennapowieka
    BMW
    ORIENT
    Pewność na każdym kilometrze ...

Lubię to :]
    Pewność na każdym kilometrze ...

Zaawansowany Użytkownik Awatar grzechu4don
    BMW
    E38 na gwincie w 20 calach
    model wyjątkowy ,model historyczny, model nad modelami
    ale niestety ich ceny spadły do tego stopnia że może go kupić każdy ,a co za tym idzie wielu młodych gniewnych którzy psują opinię 7er jako limuzyny zamieniając je w ścigacze gówniarstwa....efektem tego wiele egzemplarzy zostaje zniszczonych.dojechanych,skatowanych.

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    Cytat Zamieszczone przez joe white Zobacz posta
    MOD: bo był OT i miał charakter zaczepno-wkurw... - dlatego.
    Ale też to jest gorzka prawda. Wyraziłem tylko swoje zdanie i nie miałem tym zamiaru nikogo zaczepiać
    Ostatnio edytowane przez Dzuda ; 12-03-2012 o 17:09

Doświadczony Użytkownik Awatar arturo193
    BMW
    W planach E38 750i
    Cytat Zamieszczone przez Michal750 Zobacz posta
    Spojrzenie 40-latka w fabii - bezcenne
    Hej...masz coś do 40-latków?:DSam mam 45 i nigdy właściwie fabią nie jeździłem...nie myśl,że ludzie po 40stce to tatusie w pidzamkach i kapciach przykrywający swoja Fabie kołdrą w garażu...Ja o 7er marzyłem od początku swojej przygody z motoryzacją ale pierwszym autem byl MB W123...i myślę,że bardzo dobrze zacząłem a pierwszą BMW była E21 323...to byla rakieta:D.Jednak na pierwsza 7er pozwolilem sobie dopiero w 1999 roku i była to E32 730i...nie była w doskonałym stanie ale nie mogłem uwierzyć,że wreszcie mam to auto a najbardziej podobał mi się w niej tył...myślę,że jest dziełem sztuki.Jednak nie twierdzę,że BMW 7 to jest najlepsze auto na świecie...tak naprawde marzy mi sie MB W124 E500...tutaj trzeba na piekny egzemplarz wydać około 250 tyś koron...ale marzenia trzeba spełniać.Pozdrawiam.
    Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...

Zaawansowany Użytkownik Awatar siwymetal
    BMW
    E65 745i 2001
    My 40-sto latkowie musimy się trzymać razem,arturo193 co oni mogą wiedzieć o życiu a o fabiach chyba wie Michał750 znacznie więcej niż my,myślę też,że bumka nie jest raczej do wzbudzania zazdrości (trochę buractwo) tylko do zajefajnej jazdy,poprawy nastroju,czasem do uzupełnienia poziomu adrenaliny po całym tygodniu nudnej roboty.
    "Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać" (Cyceron)

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Odwiedzacie czasami jakieś zagraniczne fora o 7er jak tam wyglądają te autka?

Tutaj fajna propozycja, aż miło spojrzeć :)

http://www.7-forum.com/mein7er/treffen/2011/110403/

Jaki wizerunek mają e38 za zachodnią granicą?
    Ostatnio edytowane przez joe white ; 13-03-2012 o 06:36

Doświadczony Użytkownik Awatar arturo193
    BMW
    W planach E38 750i
    Jaki wizerunek mają e38 za zachodnią granicą?
    Mogę dodać coś na temat 7er w Norwegii...Nie jeździ ich tutaj zbyt wiele a jak już się widzi to raczej w oryginale...bez żadnych przeróbek czy tuningów.Zauwazyłem,że z uwagi na rzadkosć występowania 7er tutaj ludzie często wodzą wzrokiem za autem gdy sie przejeżdża...E38 czy nawet E32,chociaż już mają swoje lata,nadal wzbudzają zainteresowanie.W Norwegii do tej pory jeździ bardzo duzo starych samochodów...czytałem gdzieś,że sredni wiek auta trafiającego na złom to,o ile dobrze pamiętam,to ponad 20 lat.
    Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    kwadratowe Volviaki?

Zaawansowany Użytkownik Awatar krzysiek7er
    BMW
    brak... tym czasem Omega B FL 2.2
    Cytat Zamieszczone przez arturo193 Zobacz posta
    Mogę dodać coś na temat 7er w Norwegii...Nie jeździ ich tutaj zbyt wiele a jak już się widzi to raczej w oryginale...bez żadnych przeróbek czy tuningów.Zauwazyłem,że z uwagi na rzadkosć występowania 7er tutaj ludzie często wodzą wzrokiem za autem gdy sie przejeżdża...E38 czy nawet E32,chociaż już mają swoje lata,nadal wzbudzają zainteresowanie.W Norwegii do tej pory jeździ bardzo duzo starych samochodów...czytałem gdzieś,że sredni wiek auta trafiającego na złom to,o ile dobrze pamiętam,to ponad 20 lat.
    Bardzo podobnie jest w Finlandii. Do tej pory ( przeszło 2 lata ) nie spotkałem ani jednej sztuki wizualnie odbiegającej od fabryki ( chodzi i o tuning i inne modernizacje ), ale i tak rzadko się je spotyka. I tak jak u Ciebie w Norwegii tu też ludzie podążają oczami za 7-ką. Młodsze pokolenie wybiera bardziej serie 3, no Golfy, Hondy Civic auta bardziej sportowe. I jedna ciekawostka. Bardzo często kierowcami 7er są tutaj kobiety.

Zaawansowany Użytkownik Awatar szajboos
    BMW
    e38 730d i Peugeot 806 2.0 HDi
    hodziło tutaj głownie o to że ludzie własnie nie mają pojęcia co jest w ich zasięgu i żyją na pół gwizdka (choć nie zawsze z własnej winy), nie spełniają swoich marzeń bo nie wiedzą jak blisko one są, a zamiast tego wolą sobie pomarudzić jak to im w życiu źle i że "ja tu zapier***am a gówniarz wozi się furą za niewiadomo jaką fortunę co to ja się nigdy nie dorobię".
    Jeśli wg Ciebie marzeniem każdego jest posiadanie 7er bądź jakiegokolwiek innego auta to gratuluję klapek na oczach. Ludzie mają inne marzenia, dom, podróż gdzieś tam, mojemu ojcu np. marzy się dom w Alpach, cisza, spokój i ogromna kolekcja winylowych płyt jazzowych i bluesowych. Ale niestety zasobność portfela pozwala mu na mieszkanie na Śląsku. A to czy pod domem stoi Peugeot, Opel czy BMW nie ma dla niego kompletnie żadnego znaczenia. Ma w miarę wygodnie i bezawaryjnie jeździć. I tak KIA, jak potem Astra, tak teraz i Peugeot w zupełności spełnia jego wymagania.

A co do wizerunku e38 to jak dla mnie, czyli użytkownika od 2,5 roku jest to podstarzała limuzyna poprostu. Samochód który z racji wieku i przebiegu zaczyna pomału generować niebotyczne koszty w stosunku do ceny samochodu. Bo tu wentylator klimy, tu pompa doładowująca DSC, tu coś tam i coś tam. I wiem że moje stwierdzenie może wywołać kolejną burzę, ale tak to widzę z własnej perspektywy. Nie jestem ani fanem, ani antyfanem BMW. Mam do marki w sumie obojętny stosunek. Dołożone wyposażenie i zmiany w wyglądzie są spowodowane tym, że nie potrafię jeździć seryjnym autem, a nie nie wiadomo jaką miłością do marki

Uprawnienia umieszczania postów