Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 101

Wątek: BMW e38 - wizerunek flagowej limuzyny z 90-tych lat w roku 2012

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 735i V8
    Ja natomiast o e38 marzyłem od 2000 roku, jako 10 latek przejechałem się 4 litrową benzyną i od razu mi się spodobał. Natomiast obecnie sam prowadzę swoje e38 i jeżeli kupię następne auto to raczej też to będzie e38 tylko w jeszcze lepszej wersji. Po prostu podoba mi się ten samochód, chyba ostatni prawdziwy 7er i lubię jak mi dziękuje słowem "CHECK OK". Bezcenne są również opinie typu "to w tamtych latach było takie wyposażenie" czy "nie wygląda na 98 rok", "ale maszyna" itd
    Tylko szkoda, że ten piękny samochód jest dostępny dla wszystkich :(

Maciej Vip Awatar sennapowieka
    BMW
    ORIENT
    Pewność na każdym kilometrze ...

Lubię to :]

Zaawansowany Użytkownik Awatar matraks
    BMW
    2011 BMW 328i xDrive e92, 2007 Mitsubishi Endeavor
    Cytat Zamieszczone przez sennapowieka Zobacz posta

Lubię to :]
    Oj, tutaj chyba troche przesadziles ;) Jesli chodzi o pewnosc w 7er to ja mozna miec jedynie co do tego, ze predzej czy pozniej cos sie w niej sypnie... Jak wyjezdzalismy w ostanie wakacje naszym 7er do Polnocnej Karoliny (prawie 2tys km w jedna strone :D) to nie moglem spac po nocach ze strachy czy dojedziemy... Najchetniej zabralbym do bagaznika zapasowa chlodnice, alternator i kompletna ASB :). Na szczescie nic sie nie popsulo i dojechalismy cali i zdrowi. Jak kilka lat temu jechalismy do Waszyngtonu (1tys km w jedna strone) naszym Lancerem i tu nie bylo mowy o jakis niespodziankach...
    A co do reakcji ludzi na 7er to tez spotkalem sie z taka zaskakujaca. Na myjni samoobslugowej podszedl do mnie 50-letni pan, ktory przyjechal nowym Volvo XC90 i mowi do mnie "jakie czyste BMW... Lubie jak takie stare samochody sa tak zadbane..." Pomyslalem sobie osz ty pierdzielu z nowego Volviaka... :) Niestety e38 to w oczach ludzi po prostu stare samochody.

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez matraks Zobacz posta
    Oj, tutaj chyba troche przesadziles ;) Jesli chodzi o pewnosc w 7er to ja mozna miec jedynie co do tego, ze predzej czy pozniej cos sie w niej sypnie... Jak wyjezdzalismy w ostanie wakacje naszym 7er do Polnocnej Karoliny (prawie 2tys km w jedna strone :D) to nie moglem spac po nocach ze strachy czy dojedziemy... Najchetniej zabralbym do bagaznika zapasowa chlodnice, alternator i kompletna ASB :). Na szczescie nic sie nie popsulo i dojechalismy cali i zdrowi. Jak kilka lat temu jechalismy do Waszyngtonu (1tys km w jedna strone) naszym Lancerem i tu nie bylo mowy o jakis niespodziankach...
    A co do reakcji ludzi na 7er to tez spotkalem sie z taka zaskakujaca. Na myjni samoobslugowej podszedl do mnie 50-letni pan, ktory przyjechal nowym Volvo XC90 i mowi do mnie "jakie czyste BMW... Lubie jak takie stare samochody sa tak zadbane..." Pomyslalem sobie osz ty pierdzielu z nowego Volviaka... :) Niestety e38 to w oczach ludzi po prostu stare samochody.
    Co Ty nie powiesz... jak chcesz spac spokojnie to za pare $ masz ubezpieczenia assistance. A wedlug mnie pewnie, to znaczy, ze mozesz spokjnie jechac w zlych warunkach bez skupienia jak saper czy nie wpadniesz w poslizg, nie martwisz sie o to, ze gdy ktos Cie przytrze 50km/h to Cie beda skrobac z blachy.
    Po za tym, jezeli w 7er cokolwiek siadzie to sprytne auto wrzuci silnik czy skrzynie w tryb awaryjny i pojedzie. Siadzie Ci dach to go zamkniesz jak bedzie lalo, a gdy na stacji sie okaze, ze jakims cudem nie idzie otworzyc klapki wlewu to mozesz ja awaryjnie otworzyc. Ile aut daje Ci taki luksus? Ilu producentow mysli o tym, ze cos sie moze stac lub zepsuc? Na prawde 7er jest wyjatkowy autem pod tym wzgledem i nielatwo jest je usadzic tak by Cie zostawilo zdanego na siebie w srodku nocy na wypuczajewie...
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Zaawansowany Użytkownik Awatar grzechu4don
    BMW
    E38 na gwincie w 20 calach
    model wyjątkowy ,model historyczny, model nad modelami
    ale niestety ich ceny spadły do tego stopnia że może go kupić każdy ,a co za tym idzie wielu młodych gniewnych którzy psują opinię 7er jako limuzyny zamieniając je w ścigacze gówniarstwa....efektem tego wiele egzemplarzy zostaje zniszczonych.dojechanych,skatowanych.

Doświadczony Użytkownik Awatar arturo193
    BMW
    W planach E38 750i
    Cytat Zamieszczone przez Michal750 Zobacz posta
    Spojrzenie 40-latka w fabii - bezcenne
    Hej...masz coś do 40-latków?:DSam mam 45 i nigdy właściwie fabią nie jeździłem...nie myśl,że ludzie po 40stce to tatusie w pidzamkach i kapciach przykrywający swoja Fabie kołdrą w garażu...Ja o 7er marzyłem od początku swojej przygody z motoryzacją ale pierwszym autem byl MB W123...i myślę,że bardzo dobrze zacząłem a pierwszą BMW była E21 323...to byla rakieta:D.Jednak na pierwsza 7er pozwolilem sobie dopiero w 1999 roku i była to E32 730i...nie była w doskonałym stanie ale nie mogłem uwierzyć,że wreszcie mam to auto a najbardziej podobał mi się w niej tył...myślę,że jest dziełem sztuki.Jednak nie twierdzę,że BMW 7 to jest najlepsze auto na świecie...tak naprawde marzy mi sie MB W124 E500...tutaj trzeba na piekny egzemplarz wydać około 250 tyś koron...ale marzenia trzeba spełniać.Pozdrawiam.
    Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...

Zaawansowany Użytkownik Awatar siwymetal
    BMW
    E65 745i 2001
    My 40-sto latkowie musimy się trzymać razem,arturo193 co oni mogą wiedzieć o życiu a o fabiach chyba wie Michał750 znacznie więcej niż my,myślę też,że bumka nie jest raczej do wzbudzania zazdrości (trochę buractwo) tylko do zajefajnej jazdy,poprawy nastroju,czasem do uzupełnienia poziomu adrenaliny po całym tygodniu nudnej roboty.
    "Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać" (Cyceron)

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Odwiedzacie czasami jakieś zagraniczne fora o 7er jak tam wyglądają te autka?

Tutaj fajna propozycja, aż miło spojrzeć :)

http://www.7-forum.com/mein7er/treffen/2011/110403/

Jaki wizerunek mają e38 za zachodnią granicą?
    Ostatnio edytowane przez joe white ; 13-03-2012 o 06:36

Doświadczony Użytkownik Awatar arturo193
    BMW
    W planach E38 750i
    Cytat Zamieszczone przez Michal750 Zobacz posta
    Jaki wizerunek mają e38 za zachodnią granicą?
    Mogę dodać coś na temat 7er w Norwegii...Nie jeździ ich tutaj zbyt wiele a jak już się widzi to raczej w oryginale...bez żadnych przeróbek czy tuningów.Zauwazyłem,że z uwagi na rzadkosć występowania 7er tutaj ludzie często wodzą wzrokiem za autem gdy sie przejeżdża...E38 czy nawet E32,chociaż już mają swoje lata,nadal wzbudzają zainteresowanie.W Norwegii do tej pory jeździ bardzo duzo starych samochodów...czytałem gdzieś,że sredni wiek auta trafiającego na złom to,o ile dobrze pamiętam,to ponad 20 lat.
    Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...

Zaawansowany Użytkownik Awatar krzysiek7er
    BMW
    brak... tym czasem Omega B FL 2.2
    Cytat Zamieszczone przez arturo193 Zobacz posta
    Mogę dodać coś na temat 7er w Norwegii...Nie jeździ ich tutaj zbyt wiele a jak już się widzi to raczej w oryginale...bez żadnych przeróbek czy tuningów.Zauwazyłem,że z uwagi na rzadkosć występowania 7er tutaj ludzie często wodzą wzrokiem za autem gdy sie przejeżdża...E38 czy nawet E32,chociaż już mają swoje lata,nadal wzbudzają zainteresowanie.W Norwegii do tej pory jeździ bardzo duzo starych samochodów...czytałem gdzieś,że sredni wiek auta trafiającego na złom to,o ile dobrze pamiętam,to ponad 20 lat.
    Bardzo podobnie jest w Finlandii. Do tej pory ( przeszło 2 lata ) nie spotkałem ani jednej sztuki wizualnie odbiegającej od fabryki ( chodzi i o tuning i inne modernizacje ), ale i tak rzadko się je spotyka. I tak jak u Ciebie w Norwegii tu też ludzie podążają oczami za 7-ką. Młodsze pokolenie wybiera bardziej serie 3, no Golfy, Hondy Civic auta bardziej sportowe. I jedna ciekawostka. Bardzo często kierowcami 7er są tutaj kobiety.

Uprawnienia umieszczania postów