Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Wątek: Dyskusja o kosztach utrzymania 7er

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez Dzuda Zobacz posta
    Za 50-60 tys można kupić na prawdę extra wóz którego można używać hobbistycznie,e38 zdecydowanie do tej kategorii nie należy.Zwykłe auto dla zwykłych ludzi takie samo jak e32,e39 czy MB s-klasa i wiele innych. Trochę mnie dziwi Twoje podejście do tematu. Co innego jak byś miał na prawdę wyszukany wóz i pakował w niego te 50-60tys (typu Shelby GT500) wtedy można powiedzieć że jesteś na prawdę pasjonatem.
    halo, halo. Nie mow tego w taki sposob, dla mnie takie shalby to gowno made in usa i nie warte wlozenia czegokolwiek wiec to kwestia gustu. Jeden woli male czrne a drugi glupie blondynki.

Co do kosztow. Mnie ojciec od gowniarza uczyl- chcesz kupic sobie auto najpierw sprawdz czy Cie na nie stac.
    Roczne koszty utrzyma auta to nie mniej nie wiecej tylko dokladnie tyle ile wydales kasy na swoj samochod w ciagu roku.
    Jak w ciqgu roku wydalem:
    na paliwo 20 tys zl (skromnie liczone)
    na badania techniczne, ubezpieczenia itd. 800 zl
    na naprawy bierzace i serwisowe 4000 zl
    do tego inne koszty ekspluatacj ktore co roku nie wystepuja ale ktores sie trafia np. nowe opony, regeneracja skrzyni czy takie tam wkur... tematy ok 5000 zl
    To niestety roczny koszt utrzymania auta wyszedl mnie ok 30 tys zl czy jestem z tego faktu zadowolony czy nie. Nie rozumiem jak mozna liczyc inaczej, ktos albo sam siebie oszukuje albo nie widzi roznicy pomiedzy kosztem utrzymania pojazdu a kosztem naprawy.
    Ostatnio edytowane przez coboss ; 11-03-2012 o 22:09

Uprawnienia umieszczania postów