Koszty części do 7 zawsze były takie same - ori i dobre zamienniki
Tylko cena samochodów spadła.

Koszty użytkowania 7er zależą od tego do czego służy Ci ten samochód.
Do wożenia własnych 4 liter z A do B czy hobbystycznie.

Ja wychodzę z założenia że po to kupuje się samochód używany a nie nowy aby ominąć utratę wartości.
Niestety kupując samochód używany najczęściej wpadamy w koszta doprowadzenia go do stanu używalności. I znów dla jednych używalność to są samochody jakich u nas pełno, czyli tu stuka, tam puka ale jedzie, a dla innych wszystko musi być idealne.
Ja jestem zwolennikiem tej drugiej teorii czyli samochód jest hobbystyczny i wszystko musi być idealne. Dla tego np moje koszty użytkowania 7er są znacznie wyższe od 95% użytkowników tego forum bo muszę wrócić wszystkimi częściami do stanu fabrycznego.

np kupując e38 za 25tys:
wymiana pełnej zawiechy 10tys
Prace przy silniku i podzespołach 7tys
odnowa lakieru, usunięcie ognisk rdzy 2-10tys
nowe wnętrze 2-20tys
system audio 2- XXXtys
doposażanie w funkcje których brakuje w naszym aucie - XXtys

i mamy samochód praktycznie nowy w okolicach 50-60tys. Gdzie wszystko jest idealne, jest wyposażony tak jak chcemy.
Teraz popatrzcie na ceny nowych aut. Np tu mam v12 i chcę porównać coś nowego też z v12 to wchodzi mi minimum 400tys różnicy. Więc za 15% ceny mam idealny, praktycznie nowy samochód, który tylko w papierach ma rocznik 2000.

Wg mnie po to kupuje się używane samochody.

u mnie koszty paliwa to 600-1000zł miesięcznie. Koszty obowiązkowego serwisu np 200zł bo jednak ciągle coś drobnego wychodzi. A to że przy okazji robię 5 innych rzeczy to już mój kaprys.

Więc koszty utrzymania zadbanej 7er roczny to wg mnie około 2tys na serwis + paliwo + ubezpieczenie 1000-3000zł + przeglądy. Plus raz na jakiś czas większa naprawa jak zawieszenie itp