Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 72

Wątek: swap czy remont

Doświadczony Użytkownik Awatar ManiacDrifting
    BMW
    E32 735iAL...
    Silnik żeby zrobić na igłe zakładając że dół jest dobry to jakieś 1000zł zakładając też że wykonuje się to samemu ja się na tym znam i właśnie to robię i powiem jak sprawa wygląda
    Na początek dobrej współpracy z moim kochanym B35 zakupiłem mu uszczelki pod wydech nakrętki miedziane sztuk 12 Płyn chłodniczy olej oraz filtr uszczekę pod głowicę uszczelkę pod zawory uszczelki pod kolektor ssący to minimalny zestaw aby wogóle zacząć te prace nie ma co oszczędzać Głowica obróbka będzie kosztować jakieś 400zł z tym że zrobione będzie wszystko co możliwe nie będę wymieniał dokładnie. Blok mam wspaniały widać jeszcze ślady hanowania z czego jestem dumny w poprzedniej E32 już ich nie było myślę że to przez Gaz przynajmniej sekwencja na zwykloku było by dużo gorzej, No i cóż w przyszłym tygodniu będzię piersza próba odpalenia silnika.
    Ale w moim przypadku to dopiero początek teraz muszę dozbierać ze 2 tyś na pozostałe cześci reszty samochodu jeździć narazie będzie ale chce go dopracować żeby jeździł jak po szynach
    Życzcie mi powodzenia :P

Ps. Nigdy nie wlewa się starego oleju i płynu chyba że jest się niepoczytalnym.

Doświadczony Użytkownik Awatar arturo193
    BMW
    W planach E38 750i
    Cytat Zamieszczone przez Coscast Zobacz posta
    Pozatym miałem silnik o przebiegu 130tys
    No to chyba jedyny taki w PL...:D
    Cytat Zamieszczone przez Coscast Zobacz posta
    1000zł to za mało na remont tego silnika.
    Od samego początku wiele osób stara sie to przekazać...widać,że i Ty wreszcie przyznajesz rację.Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez arturo193 ; 04-03-2012 o 11:11
    Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    745 e65
    kolego Cascost dla niektórych tutaj jakakolwiek naprawa to wymienianie na ślepo wszystkiego na nowe, napisałem kiedyś że do uszczelniania dobrze sprawdza się klej do szyb samochodowych to mało mnie nie ukamienowano:D,dla ciekawości w latach 90tych robiłem zatarty silnik 3,0 w e34 to w ramach oszczędności nawet uszczelkę głowicy założyłem starą i silnik śmigał super ,nie mówiąc już o wymienianiu szpilek ,bez przesady to i śruby korbowodów i czopów głównych też pewnie przy każdym rozbieraniu trzeba wymieniać :D

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E24 - 635 CSi, E32 - 750iL, E34 - 530i
    Blog
    12
    Cytat Zamieszczone przez jędrek Zobacz posta
    kolego Cascost dla niektórych tutaj jakakolwiek naprawa to wymienianie na ślepo wszystkiego na nowe, napisałem kiedyś że do uszczelniania dobrze sprawdza się klej do szyb samochodowych to mało mnie nie ukamienowano:D,dla ciekawości w latach 90tych robiłem zatarty silnik 3,0 w e34 to w ramach oszczędności nawet uszczelkę głowicy założyłem starą i silnik śmigał super ,nie mówiąc już o wymienianiu szpilek ,bez przesady to i śruby korbowodów i czopów głównych też pewnie przy każdym rozbieraniu trzeba wymieniać :D
    No, dla niektorych na tym forum te samochody za pare lat maja stac sie klasykami pelna geba, w stanie jak najbardziej to mozliwe zblizonym do fabrycznego. Zakladaja zatem nowe, bo taka maja faze a w dodatku fajnie jest miec nowe, zamiast sarsanego olejem I milionem kilometrow.
    Dla innych niektorych na tym forum najwazniejsze sa porady z cyklu co zrobic, zeby ten trup jeszcze pojezdzil. No I rzecz jasna musi byc tanio, a najlepiej bardzo tanio.
    Ostatnio zaciekawila mnie na stronie glownej ilosc watkow z cyklu: Nie odpala...
    Ciekawe kurba czemu ?

BMW
    E32 735iAL...
    Dokładnie Żeby M30 nie odpaliła to już musi być skarjnie zaniedbana :

Podstawowym problemem jest gaz masz gaz? oto odpowiedź dlaczego nie odpala Brzydzę się gazem wiem jak bardzo źle to na tym jeździ i w jakim stanie zazwyczaj jest zgazowane bmw wiele niedziałających i zaniedbanych rzeczy wszechobecna rdza i dodatki typu agro tuning czy czarne szyby mające poprawić błagającej o litość E32. Sekwencję jeszczę rozumiem bo można mieć sekwencję i jednocześnie zadbane auto i odpowiednio szanowane. Moje pierwsze E32 takie było Było zaniedbane i z sekwencją dołożone w ciągu pół roku 6 tyś zł i to było ładne E32 z gazem do jazdy ale tam ten gaz już był to jak jest to niech będzie ale do swojej w życiu bym nie założył mam inne auto a E32 ma czekać na ładną pogodę i na przejażdżkę i mordy przechodniów się mają otwierać jak jade teraz E32 tylko po to mi jest bo jest piękne i chce je mieć robie silnik zdaje się że od nowości nie otwierany i nie mam zamiaru oszczędzać bo to ma chodzić kolejne 23 lata bez otwierania i w każdej chwili kiedy mam ochotę ma zapalić i jechać.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    745 e65
    co do nieodpalania to niekoniecznie silnik jest w złej kondycji ,może być np.usterka od strony elektroniki na co stan silnika nie ma wpływu

Doświadczony Użytkownik Awatar arturo193
    BMW
    W planach E38 750i
    Cytat Zamieszczone przez jędrek Zobacz posta
    w ramach oszczędności nawet uszczelkę głowicy założyłem starą
    Forum powinno być dumne,że ma takiego członka w szeregach...
    Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    745 e65
    a dalej napisałem że silnik śmigał super :pi być może jeżdzi do dziś

BMW
    E32 735iAL...
    Po przeczytaniu tego o uszczelce czuje się niczym rozwiązany balonik wypruty i porościągany bez powietrza :D

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32 m30b35 / e38 m62tu b44
    Czyli wychodzi że ze zrobieniem m30 możemy zmieścić się w budżecie 2 piw z biedronki.
    -obróbka głowicy na płycie chodnikowej (kiedyś jako małolat kolega tak "planował" głowice od komara więc jak tam sie sprawdziło to i BMW będzie robić)
    -uszczelka pod głowice zostaje stara (tylko trzeba starannie papierkiem przelecieć)
    -resztę uszczelek zastępujemy silikonem bądź klejem do szyb
    -olej wlewamy ten sam (w wersji "idziemy na bogato" wymieniamy filtr oleju na nowy bądź świeższy)
    -płyn chłodniczy cedzimy przez gazę i wlewamy ponownie

Świetny temat:) Nie chce nikogo tym postem urazić poprostu jestem frajerem że jeżdżę poobijaną e32 i zbieram na zrobienie budy bo niepotrzebnie włożyłem prawie 2 tys w motor który mogłem zrobić za 2 piwa:)

Pozdrwaiam

Uprawnienia umieszczania postów