Cytat Zamieszczone przez kosaaro Zobacz posta
Panowie cud, zatankowałem do pełna skasowałem wszystko, spalanie i licznik i w drogę. Po przejechaniu 2 kimometrów o dziwo spalanie pokazuje 10 l /100km więc jadę dalej. Przejechałem 50 km i nawrotka powrót na tą sama stację i tankuję, odbiło przy 9,6l dolałem jeszcze kilka kropli i dobło całkowicie. Nie wiem co było powodem wskazywania takiego dużego spalania może coś sie zwiesiło, zapowietrzyło. Na to wygląda że wszystko wróciło do normy.!!!!!

Dziekuję za dobrą radę
czyli kolego po prostu komp CI przeklamywal...:)

mi auto pali 20-22 litry... DUZO WIEM:) i zaczynam sie zastanawiac czy nie za duzo... koniec koncow czasem jej depne ale potrafie jezdzic spokojnie ale suma sumarum za 100zl robie 80km..:/ zaczyna mnie to irytowac troche jak za 100zl zalane i po 25 km zapala sie komornik:) bledow zadnych nie mam.. autko chodzi rowno i bez zadnych problemow:) dodam ze ostatnio mechanik naprawil mi blad na wiazce miedzy czujnikiem temp a kompem i myslalem ze spalanie spadnie bo czujnik zacial sie przy -65 a auto na zimnym silniku nie chcialo chodzic i ciezko odpalalo na cieplym silniku :) generalnie teraz autko chodzi na tip top a spalanie w ogole sie nie zmniejszylo.. non stop to samo 20-22 (rozumiem zima ale w lato przyjda kola 19 i klima.. takze na jedno wyjdzie..) mam 3.0 v8 z manualem .. propozycje? (wojtku wiem - naprawic)