jak najbardziej na temat... ale nie wszyscy muszą robic tak jak ty doradzając koledze odłaczenie nie sprawnej sondy a nie wymiany jej na nową... twoje auto twoja sprawa ale nie rozprzestrzeniaj głupoty na forum ... paaa
jak najbardziej na temat... ale nie wszyscy muszą robic tak jak ty doradzając koledze odłaczenie nie sprawnej sondy a nie wymiany jej na nową... twoje auto twoja sprawa ale nie rozprzestrzeniaj głupoty na forum ... paaa
ja nikomu nic nie doradzam, dzielę się swoim doświadczeniem w temacie, popartym pomiarami, to raz, a dwa nikt tu nie mówi że ma padniętą sonde kolega Joint narzeka na wysokie spalanie wiec jesli winne beda sondy to po ich odpieciu powinno spasc. to chyba lepsze niz wydawanie 500zl w ciemno na nowe sondy od razu. ale zawsze sie znajdzie ktos taki jak ty kto tego nie pojmuje, :unsure:
czyli jak sobie odłączę na chwilę, aby porównać spalanie to nic nie powinno się stać?:D bo na pełnej butli gazu robię ok 300km przy spokojnej jeździe, ciekawi mnie ile zrobię po odłączeniu sond
oczywiście,że nic się nie stanie.
coś masz tam ostro namieszane, u mnie komp od roku pokazuje 13,1 l latem to nawet ponizej 12 schodzi w cyklu mieszanym czyli 2x mniej niz u Ciebie
Wiecie co,ja miałem podobnie ,nic nie wymieniałem,ale rozebrałem i wyczyściłem dokładnie przepustnice i dodatkowo reduktory od gazu bo mi bokiem gaz wylatywał...Spalanie o około 6-7 litrów mniejsze a też mi paliła 20 w trasie...Jak będę miał kase to i tak wymienię jeszcze przepływkę i sondy,bo już pewnie czas a ogólnie do ceny auta to nie taki wydatek.Tym bardziej ,że raz na dłuższy czas.
jak wyciagnac sondy? podpialem pod kompa i wyskoczylo mi cos sonda lamda x 2 wiec chyba sa uszkodzone? chce pojezdzic troche bez i zobaczyc jak ze spalaniem bedzie