Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Wątek: wysokie spalanie - pomocy

Zaawansowany Użytkownik Awatar mati-e28
    BMW
    740i 99r. 320d 00r.
    jak najbardziej na temat... ale nie wszyscy muszą robic tak jak ty doradzając koledze odłaczenie nie sprawnej sondy a nie wymiany jej na nową... twoje auto twoja sprawa ale nie rozprzestrzeniaj głupoty na forum ... paaa

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    wiele
    ja nikomu nic nie doradzam, dzielę się swoim doświadczeniem w temacie, popartym pomiarami, to raz, a dwa nikt tu nie mówi że ma padniętą sonde kolega Joint narzeka na wysokie spalanie wiec jesli winne beda sondy to po ich odpieciu powinno spasc. to chyba lepsze niz wydawanie 500zl w ciemno na nowe sondy od razu. ale zawsze sie znajdzie ktos taki jak ty kto tego nie pojmuje, :unsure:

Zaawansowany Użytkownik Awatar e4r5t
    BMW
    e38 3.0 v8 aut.
    czyli jak sobie odłączę na chwilę, aby porównać spalanie to nic nie powinno się stać?:D bo na pełnej butli gazu robię ok 300km przy spokojnej jeździe, ciekawi mnie ile zrobię po odłączeniu sond

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    wiele
    oczywiście,że nic się nie stanie.

Doświadczony Użytkownik Awatar JointoVicz
    BMW
    e32 EX 730 88' m30b30 r6 & e38 730i 95' m60b30 v8
    Cytat Zamieszczone przez e4r5t Zobacz posta
    czyli jak sobie odłączę na chwilę, aby porównać spalanie to nic nie powinno się stać?:D bo na pełnej butli gazu robię ok 300km przy spokojnej jeździe, ciekawi mnie ile zrobię po odłączeniu sond
    odlaczylem sondy i po 20 km spalanie 23.6 a zawsze bylo ostatnio 21.7 takze chyba nie pomoglo:) przejade 100km i podlacze sondy:) roznicy w pracy silnika - brak badz niezauwazalna:)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    wiele
    coś masz tam ostro namieszane, u mnie komp od roku pokazuje 13,1 l latem to nawet ponizej 12 schodzi w cyklu mieszanym czyli 2x mniej niz u Ciebie

wstrząśnięty nie zmieszany Awatar WojtekD
    BMW
    e38 728 iA
    Blog
    11
    Cytat Zamieszczone przez JointoVicz Zobacz posta
    spalanie 23.6 a zawsze bylo ostatnio 21.7 takze chyba nie pomoglo
    A czy podpinałeś auto pod kompa ?? Czy nie masz czasem padniętego czujnika temperatury płynu w układzie chłodzenia ?? 21 l/100 to jest porażka i sygnał, że masz niesprawne auto.
    Gra muzyka

Doświadczony Użytkownik Awatar JointoVicz
    BMW
    e32 EX 730 88' m30b30 r6 & e38 730i 95' m60b30 v8
    na kompach zero bledow:) mialem ten czujnik do wymiany - wymienilem auto chodzi jak igielka... na kompie zero bledow... w tygodniu kupuje nowe swiece...:)

Początkujący Użytkownik Awatar zephyr84
    BMW
    730 i
    Wiecie co,ja miałem podobnie ,nic nie wymieniałem,ale rozebrałem i wyczyściłem dokładnie przepustnice i dodatkowo reduktory od gazu bo mi bokiem gaz wylatywał...Spalanie o około 6-7 litrów mniejsze a też mi paliła 20 w trasie...Jak będę miał kase to i tak wymienię jeszcze przepływkę i sondy,bo już pewnie czas a ogólnie do ceny auta to nie taki wydatek.Tym bardziej ,że raz na dłuższy czas.

Zaawansowany Użytkownik Awatar e4r5t
    BMW
    e38 3.0 v8 aut.
    jak wyciagnac sondy? podpialem pod kompa i wyskoczylo mi cos sonda lamda x 2 wiec chyba sa uszkodzone? chce pojezdzic troche bez i zobaczyc jak ze spalaniem bedzie

Uprawnienia umieszczania postów