Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 59

Wątek: Prawdziwy przebieg auta

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    ....
    średnio przyjmij 40~50 km/h, tak zwykle przeliczają, ale to i tak wyjdzie ~550000km :) chyba że skrzynia była wymieniana

Początkujący Użytkownik Awatar elinwar
    BMW
    Eagle Talon'98
    Pozwole sobie podpiąc się pod temat.

Według Waszego doświadczenia - do ilu tys km można w e38 jeździć na syntetyku ? Jest możliwość przejechania 300 000 km na pełnym syntetyku (zakładając ze dba się o samochod)? Czy należy jednak już pogodzić się z tym, że znalezienie e38 na pełnym syntetyku graniczy z cudem?

Vip Vip Awatar blubas
    BMW
    728i M52 96r LandRenzoOmegas
    ja mam 321 tys i cały czas na syntetyku

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    ....
    a niby dlaczego miałby nie jeździć na pełnym syntetyku? jak tylko był odpowiednio serwisowany to powinien do swojej śmierci jeździć na syntetyku i ani kropelki nie popuścić. Większość osób na forum zapewne ma przebiegi ~300tyś i leją to co zaleca producent czyli syntetyk. Pół syntetyk stosują ci co chcą coś ukryć np puszczające sumeringi czy uszczelniacze które nie chce im się wymienić, czy klepiący rozrząd

Początkujący Użytkownik Awatar elinwar
    BMW
    Eagle Talon'98
    Wniosek jest taki ze tych silnikow nie da się zajechać :) - w sumie nie ma sie co dziwić bo silnik jedzie od 1400-1500 obr/min (przynajmniej tak jest w e31).

Zaawansowany Użytkownik Awatar Leon740i
    BMW
    740iA m62b44
    40-50 km/h to spore prędkosci srednie no chyba, że w znakomitej wiekszości auto jezdzilo w trasach i to nie polskich :D
    Co do oleju to smiem twierdzic, że naprawde na naszym forum jest może kilka sztuk ktore maja przelot ponizej 300tys a lataja na syntetykach lub tzw syntetykach :)
    Ostatnio edytowane przez Leon740i ; 26-07-2011 o 20:44
    Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to kim jest.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740IA M60, E39 525d
    auto było cały czas użytkowane w Hanau w DE do polski przyjechało w 2009r i tu już praktycznie nie zrobiło do tej pory więcej jak 40 000. Skrzynia jest oryginalna z tego auta. Ja teraz jeżdżąc po obrzeżach miasta bez korków powoli mam średnią prędkość nie kasowaną już od pół roku 40 km/h. To auto jeździło dużo po autobahnach bo ma strasznie wypiaskowane klosze lamp i szyba była tez wypiaskowana dlatego tez ją wymieniłem.

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez 525d Zobacz posta
    auto było cały czas użytkowane w Hanau w DE do polski przyjechało w 2009r i tu już praktycznie nie zrobiło do tej pory więcej jak 40 000. Skrzynia jest oryginalna z tego auta. Ja teraz jeżdżąc po obrzeżach miasta bez korków powoli mam średnią prędkość nie kasowaną już od pół roku 40 km/h. To auto jeździło dużo po autobahnach bo ma strasznie wypiaskowane klosze lamp i szyba była tez wypiaskowana dlatego tez ją wymieniłem.
    A skad na niemieckich autostradach piach? :D Wyglada na to ze kolega J-B dobrze ci przeliczyl motogodziny.
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740IA M60, E39 525d
    chodziło mi o bardzo dużą ilość malutkich odprysków na lampach i szybie, moim zdaniem gdyby auto było użytkowane po mieście albo nie użytkowane na autostradach nie było by tego, kumpel ma e90 salon polska 2005r i auto jeździło praktycznie tylko po trasie kraków-wrocław i po 100 000 tak samo cały przód zjechany od kamieni szyba tak samo a przebieg.

Banned
    BMW
    E38 728i 1996
    Odświeżę temat :)
    http://www.gieldaklasykow.pl/lexus-l...-6360-pln-usa/
    Do przemyślenia dla wszystkich, którzy kupują auto patrząc głównie na przebieg, nie stan.

Uprawnienia umieszczania postów