Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: E38 z allegro, pytanie

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Doświadczony Użytkownik Awatar bombel89
    BMW
    E32 735iA 92' E39 528iAT 97'
    Cytat Zamieszczone przez miro Zobacz posta
    .Wg mnie najlepsze w BMW są rzędowe szóstki z kodem początkowym "M" i koniec kropka. Będę to powtarzał do końca życia bo takich silników już nigdy nie będzie.
    Ja się z tym w pełni zgadzam. Przerobiłem M30, M50, M52, M54 w BMW po kilka razy generalnie oraz właśnie N54. Co tu dużo mówić, na ile M-ki porykają się generalnie z problemami osprzętu tak naprawdę a poza tym gnitsa nie łamiotsa, na tyle N54 robiłem generalkę przy 108tys km. I ten silnik to już był kał. A M52 czy M30 którymi teraz jeżdzę, owszem, wpierdalają, ale zapierdalają. Przynajmniej nie muszę jechać z duszą na ramieniu, czy mi coś zaraz nie jebnie. A tak było z N54. Owszem, fajnie to jedzie, ale trwałościowo to nie to.

Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i
    Cytat Zamieszczone przez miro Zobacz posta
    [...] Motor N62 jest dla mnie mega porażką jak każdy silnik "N" a to tylko dlatego ,że nie wytrzymują takiej próby czasu jak motory "M" mimo iż miałem N62 naprawdę w rewelacyjnym stanie, ale to tylko dlatego ,że był szanowany przez poprzedniego właściciela i miał przebieg grubo poniżej 200kkm.
    Jak byś był lepszym obserwatorem to byś zauważył ,że się nie wypowiadam a przynajmniej nie w kwestiach istotnych na temat silnika V12 ponieważ nigdy takiego nie miałem i nie mam na jego temat żadnych osobistych doświadczeń a wiedzę wyczytaną z netu nie uważam za adekwatną do dzielenia się nią z innymi.
    To skoro miałeś N62 w rewelacyjnym stanie i nic się z nim nie działo, a o V12 się nie wypowiadasz, bo nigdy nie miałeś z nim do czynienia, a informacji z internetu nie będziesz powielać, to czemu powielasz te na temat N62?

Cytat Zamieszczone przez bombel89 Zobacz posta
    Ja się z tym w pełni zgadzam. Przerobiłem M30, M50, M52, M54 w BMW po kilka razy generalnie oraz właśnie N54. Co tu dużo mówić, na ile M-ki porykają się generalnie z problemami osprzętu tak naprawdę a poza tym gnitsa nie łamiotsa, na tyle N54 robiłem generalkę przy 108tys km. I ten silnik to już był kał. A M52 czy M30 którymi teraz jeżdzę, owszem, wpierdalają, ale zapierdalają. Przynajmniej nie muszę jechać z duszą na ramieniu, czy mi coś zaraz nie jebnie. A tak było z N54. Owszem, fajnie to jedzie, ale trwałościowo to nie to.
    No to ja jestem już 100k km po terminie z remontem ;)