Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Zakup e65 730i a wyposazenie ktore omjac.

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Doświadczony Użytkownik Awatar HTN
    BMW
    ex-730Ld e66 / obecnie S350CDI L
    okolice Frankfurtu / Wrocław / Kotlina Kłodzka
    Cytat Zamieszczone przez miro Zobacz posta
    Ja mam trzy lata E65 M54 ale to już wszyscy wiedzą Ciągle chodzi mi po głowie sprzedaż ale serce a raczej rozum mówi żeby nie sprzedawać
    Miro, nie sprzedawaj, dopóki kolejnego modelu nie będziesz chciał kupić. Z doświadczenia Ci piszę :P. Ja zmieniłem na... Passata B8 , bo kufra potrzebuję i teraz odwracam głowę, jak tylko wiedzę e65, czy F01.

Cytat Zamieszczone przez kmiecik Zobacz posta
    C...po ciuchu mam głęboko w świadomości walkę bmw e65 vs... chrysler 300c :) natomiast ten drugi tylko w wersji hemi.
    Też miałem taki dylemat przez chwilę, ale uwierz mi, 300C jest daleko daleko nawet za najbiedniejszą wersją e65.

Cytat Zamieszczone przez kmiecik Zobacz posta
    prosta 5 biegowa skrzynia, brak zbednej elektroniki, jedynie silnik 5.7 ale w tym przypadku to na plus, bo nie jest to awaryjna jednostka, no i wyglad... ale to indywizualna kwestia)
    Musisz w takim razie jeszcze poczytać. Skrzynia jest na podobnym poziomie zaawansowania w obu samochodach; ma jedynie mniej przełożeń, co nie upraszcza konstrukcji. Silnik tak samo. Minus w przypadku Chryslera, to dostpęność części - zarówno nowych, jak i używanych. Do tego na temat e65 jest bardzo dużo informacji w necie i są oficjalnie dostępne listy części, jak bmwstore.pl, gdzie po numerze znajdziesz niemal każdą część do auta.

Cytat Zamieszczone przez damned1 Zobacz posta
    Z tego co lepiej zrezygnuj, to z aktywnego tempomatu
    Ja mam to teraz i nigdy więcej. Jakbym przypadkiem to kupił w następnym aucie, to natychmiast pójdzie do wykodowania.
    SYTUACJA 1: Jadę... auto wyskakuje z prawego pasa dobre 4 długości przede mną (zupełnie bezpiecznie), a mój samochodów z całej pary bez ostrzeżenia po heblach. Mam ustawiony najbliższą odległość.
    SYTUACJA 2: Jedziesz prawym pasem, lewy pas zajęty - obserwujesz go. Masz przed sobą np. ciężarówkę, która jedzie wolniej, a auto potrafi Ci dużo wcześniej zacząć hamować.
    SYTUACJA 3: Redukujesz sobie prędkość tempomatem np. ze 160-110km/h --> w zwykłym tempomacie auto sobie spokojnie zwalnia, w aktywnym hamuje heblami.
    Jak dla mnie, ACC ma za dużą czułość i reaguje zbyt agresywnie w zbyt pochopnych sytuacjach. Nie idzie z tym jeździć poza naprawdę pustą drogą, a skoro droga pusta, to po co w ogóle taki bajer?
    Ostatnio edytowane przez HTN ; 10-05-2018 o 10:56