Ok więc i ja spróbuję. Tym bardziej że jestem nowym właścicielem tej Beci. E65 730d. Dam znać co i jak u mnie. Tylko pytanie: ten trik robić na zimnym silniku czy na ciepłym ?
Ok więc i ja spróbuję. Tym bardziej że jestem nowym właścicielem tej Beci. E65 730d. Dam znać co i jak u mnie. Tylko pytanie: ten trik robić na zimnym silniku czy na ciepłym ?
Ostatnio edytowane przez DjAxel ; 03-11-2016 o 23:13
Ja robiłem na ciepłym . Czy to ma znaczenie nie wiem ale wydaje mi sie ,że lepiej jak wszystko ma swoją temperaturę pracy.
Ok. Trik wykonany. Jestem w szoku :-) Od pierwszego startu auto poszło jak burza. Biegi zmieniają się bez wyczucia i chodzi płynnie przy różnym przyspieszeniu. Efekt jak by było o kilkadziesiąt kucyków więcej, jak by się obudziła z zimowego snu a przecież zima dopiero się zaczyna :-) Teraz jestem ciekaw jak ze spalaniem.
AAaaaaaaaaa....to juz zależy jak jej będziesz kładł![]()
Mam niestety ciężką nogę, pozostałości po benzyniakach. Na razie pokazuje mi 12 l
Siema:)
Zrobiłem dziś kasowanie adaptacji i jestem mile zaskoczony, zmienia biegi bez postrzeżenia, nie szarpie.
Powiem jak poprzedni kolega "Efekt jak by było o kilkadziesiąt kucyków więcej, jak by się obudziła z zimowego snu"
Trik działa tylko w e65 ? Czytałem, czytałem i na temat e 38 zdania sa podzielone .. moje 730 D teraz jeździło sporo po mieście i wydaje mi się ze jest trochę zamulone zwłaszcza zimne....
Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka
E38 za stare na takie bajery![]()
Nio nie mów chop, juz e32 "uczyło sie" jazdy :)