Daj znać !!!!! Obowiązkowo.!!!!
Ja jesienią zrobiłem to w 3.0i i też się wszystko zmieniło na duży plus. Nikt tak naprawdę nie wie o co z tym trikiem chodzi ale działa pozytywnie na samochód a to najważniejsze.
Daj znać !!!!! Obowiązkowo.!!!!
Ja jesienią zrobiłem to w 3.0i i też się wszystko zmieniło na duży plus. Nikt tak naprawdę nie wie o co z tym trikiem chodzi ale działa pozytywnie na samochód a to najważniejsze.
Niestety bez zmian, a próbowałem 3 razy. U mnie występuje twarda zmiana między 2-3 ale podejrzewam, że to może mieć do czynienia z silnikiem bo auto wydaje się być ospałe w dolnej granicy obrotów od jakiegoś czasu.
Dzisiaj zrobiłem trik podany w pierwszym poście. I powiem wam, że rewelacja. Skrzynia mocno szarpała z 1 na 2 bieg i delikatnie na 3. Przy redukcji na 1 to samo. Po zabiegu z gazem wsxystko zniknęło. Skrzynia płynnie operuje biegami w każdej sytuacji.
U mnie skrzynia dosyć ciekawie się zachowuje. Na co dzień jeżdżę bardzo spokojnie, wręcz delikatnie, żeby DPFa po mieście nie zapchać. Jak tylko na trasie szybciej pojadę, to kolejnego dnia skrzynia funduje mi żabki przy zmianie biegów przy bardzo delikatnej jeździe. Jak wciskam zdecydowanie gaz, to wtedy bardzo płynnie przerzuca.
Dzisiaj spróbowałem trik 25-sekundowy i skrzynia znowu uspokoiła swoje wyrywanie się do przodu :). Zajefajny sposób na okiełznanie nerwowości automatu.
Ostatnio edytowane przez HTN ; 20-06-2016 o 18:51
Potwierdzam że skrzynia zaczeła płynniej pracować i spalanie znacznie spadło poniżej 10l w mieście
Ostatecznie skasowałem adaptacje skrzyni INPA i przestalo szarpac miedzy 2-3.
Potwierdzam działanie w 745. Skrzynia zdecydowanie płynniej zmienia biegi.
EX: Audi 100 2.3 '84, Audi V8 4.2 '91, BMW E32 735iA '88, BMW E30 318i '90 Coupe, BMW E30 318i '94 Touring, BMW E65 745i '02
JEST: BMW E30 318iAC '92, BMW E65 750i Individual '07, Corvette C3 '77, Ford Thunderbird '60
Napisz coś więcej. Z tego co wiem to INPA nie kasuje adaptacji skrzyni. W którym miejscu by to było? Jak przeprowadzałeś adaptację ? Czy w ogóle przeprowadzałeś?
@.raven ale ten trik to adaptacja przepustnicy tylko ,że to się przekłada na pracę skrzyni a ,że działa to my już parę lat wiemy :)Mimo wszystko fajnie ,że Ciebie też ten bajer ucieszył :)