W tych wszystkich gazetach te opisy s± bardzo s³abe. W zasadzie artyku³ bazuje na opisie auta Qby tego samego wydawcy. Kika razy podkre¶lone kolosalne koszty utrzymania, co jest grub± przesad±.
Poziom merytoryczny jedynie utrzymuje Classic Auto, ale i tak przyda³by siê jaki¶ in¿ynier w redakcji.
Ale pami±tka jest, to ju¿ trzecia gazetka w kolekcji, dwa razy Qba i raz Mario80.
pozdrawiam Bartek
Hej!
D³ugo nic nie pisa³em, wiêc trzeba nadrobiæ.
W tym tygodniu ukaza³ siê lutowy numer Classicauto, w którym jest mini artyku³ o nowej 7, a na zdjêciach równie¿ moja 750 :-)
i kilka fotek ze strony internetowej classicauto (zdjêcia - Rafa³ Andrzejewski):
A ¿eby nie by³o, ¿e nic siê nie dzia³o, to do samochodu wpad³y dwie rzeczy - s³uchawka telefonu Motorola, której brakowa³o oraz "kontrowersyjny" kanister w ko³o zapasowe :-)
Ponadto wpad³a nowa pompka spryskiwaczy reflektorów i halogenów oraz zawór wychodz±cy ze zbiornika p³ynu spryskiwaczy:
Jescze przed sezonem zimowym zgodnie z za³o¿eniami zamontowane zosta³y wszystkie graty zwi±zane z zap³onem (kopu³ki, palce, ¶wiece, uszczelki kolektora) + oringi wtryskiwaczy, uszczelki pod pokrywami zaworów itp. itd. - jednym s³owem wszystko co zosta³o kupione jest ju¿ zamontowane w samochodzie.
Efekt - m.in. brak wypadaj±cych zap³onów, jeszcze bardziej równa praca silnika i spalanie mniejsze o jakie¶ 1,0 - 1,5 litra w stosunku do tego, co by³o wcze¶niej.
To tyle! Do nastêpnego :-)
no to classic auto jutro musi wpa¶æ na pó³kê :)
pozdrawiam Bartek
U mnie ju¿ rano zago¶ci³, gratulacje Mario!
W³a¶ciwe auto we w³a¶ciwej gazecie. Tylko tyle mo¿na powiedzieæ :) Dwie 750-tki z forum na ³amach CA to te¿ jakie¶ osi±gniêcie :)
Fajnie, ¿e ten artyku³ doszed³ do skutku i ¿e uda³o siê to doprowadziæ do koñca.
Co do modyfikacji to pompki te¿ zmienia³em u siebie, zaworek tak¿e. Kanister te¿ mam. Idziemy ³eb w ³eb :)
Rozumiem ¿e spryski ju¿ dzia³aj± jak trzeba?
Je¶li mówisz tylko o tych konkretnych zakupach to tak, bo je¶li chodzi o ogó³ to nawet nie ma co porównywaæ z Twoj± e32 :-)
G³upio przyznaæ, ale spryski robi³em praktycznie od momentu zakupu. A to trzeba by³o odkamieniæ uk³ad, dokupiæ nowe dysze, zaworki itp. I tak jako¶ w czasie siê to roz³o¿y³o. Do jesieni nie mia³em jedynie spryskiwaczy halogenów, bo kto¶ kiedy¶ zaklei³ jakim¶ mega klejem wyj¶cie na halogeny. St±d zakup tej pompki i jej wymiana :-)
Nie wiem czy Ciê to pocieszy, ale jak ja kupi³em swoj± E32 to dzia³a³y jedynie spryski halogenów. Reszta by³a pozapychana albo zakamieniona. Skoñczy³o siê na po³o¿eniu praktycznie nowej instalacji z zaworkami, pompkami, przewodami itp i wydaniu na to wszystko ca³kiem sporej sumy w ASO.
Ale efekt jest taki, ¿e teraz wszystko dzia³a zajebi¶cie:)
Jutro kupiê CA, dzi¶ nie mia³em okazji.
musze dokupiæ karnisterek co by Was dogoniæ :)