Hej!
Wiosennych prac i zakupów ci±g dalszy! :-)
Po pa¼dziernikowej wymianie oleju w skrzyni biegów i zrobieniu od tego momentu oko³o 400 kilometrów postanowi³em ponownie go wymieniæ wraz z filtrem i uszczelkami. Mam nadziejê, ¿e dwukrotna wymiana w krótkim okresie czasu pozwoli na zakoñczenie tego tematu i nie zagl±danie tam przez pewien okres czasu ;-)
Jednocze¶nie, przy okazji wymieni³em olej w tylnym mo¶cie.
Dalsze prace s± oczywi¶cie w planach!
Dlatego te¿, przez miesi±ce zimowe sukcesywnie zbiera³em potrzebny stuff :-), a trochê siê tego uzbiera³o:
- uszczelki kolektora dolotowego,
- przewody zap³onowe - BERU,
- kopu³ki - BERU,
- palce rozdzielacza - BERU,
- ¶wiece NGK ZRF5,
- uszczelki pod pokrywy zaworów,
- komplet 24 oringów wtryskiwaczy,
- odma - komplet zaworów i przewodów,
- komplet zaworów, dysz, pier¶cieni uszczelniaj±cych do uruchomienia spryskiwaczy halogenów,
- komplet mocowañ wydechu (gumy, metalowe uchwyty),
- dwa przewody NIVO (dop³ywowy + powrotny) przy zaworze regulacyjnym,
- korki (spustowy + wlewowy) wraz z podk³adkami do dyfra (zmienione przy okazji wymiany oleju),
- uszczelka miski olejowej,
- cztery os³ony klamek,
- tablice salonowe.
Od maja trzeba bêdzie siê powoli za to wszystko zabieraæ!
Co dalej? Zobaczymy! Pomys³y oczywi¶cie ju¿ s±! :-D
A na koniec kilka zdjêæ z rozpoczêcia sezonu Youngtimer Warsaw!
Pozdrawiam!
Ostatnio edytowane przez mario80 ; 21-04-2015 o 21:52
Ojaaa ale fantow! ;-) milo widziec taka dbalosc , gratulacje po raz kolejny
Jeszcze raz musze przyznaæ ze masz ¶wietne auto. Bardzo mi sie podoba
£adnie idziesz, teraz dopiero zobaczysz aksamit M70:)
pozdrawiam Bartek
Ale my wszyscy jeste¶my pie*dolniêci... Kawa³ek starego ¿elastwa a oczy siê ¶wiec± jak ksenony :D
P.S. Pode¶lij na PW nr OEM tej tablicy, bo gad¿et fajny ;)
Widzia³em na rozpoczêciu ytw, na 99% by³em pewnien ¿e to twoja tylko te salonowe tablice mnie dziwi³y. Ale wygl±da to konkretnie! Dzia³aj tak dalej, a bêdzie to najlepsza v12 w mie¶cie :-)
Ca cenê samych czê¶ci ludzie kupuj± je¿d¿±ce E32 heheh :) piêkna sztuka!
Dziêki ch³opaki za mi³e s³owa!
Tuczi jeste¶my, jeste¶my... Do czego¶ zobowi±zuje bycie na tym forum :-D
Ttrol no mam nadziejê, ¿e teraz to bêdzie aksamit :-) i dziêki za kilka podpowiedzi w kwestii tych zakupów!
A s³owa Prezesa dobrze podsumowa³y kwestie zakupów. ¯e stare, ¿e 25 letnie, niestety nie oznacza to, ¿e tanie w eksploatacji. A ile mo¿liwo¶ci wydania wielu PLN jeszcze zosta³o... ehhhh ;-)
Piêkne podej¶cie do samochodu, jak i oczywi¶cie sam samochód. Kolor nie moja bajka, za to wnêtrze... Zakochany jestem w bia³ych skórach, ale jednak sk³ania³bym siê w stronê bia³ych sportów... Powodzenia z kolejnymi pracami przy prawie idealnym aucie ;) Pozdrawiam