Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 60

Wątek: Whisky Johnnie Walker Red Label

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Ja osobiście lubię albo irlandzkie albo właśnie Jim Beam, ewentualnie Jack Daniel's. Te dwa amerykańskie tylko z colą, bo dla mnie tak najlepiej smakują, choć JD jest sporo ostrzejszy (bardziej perfumowany) i dlatego wolę łagodniejszą wersję, czyli Jim Beam. Z irlandzkich to Jameson, Tullamore Dew no i Bushmills, którego gorąco polecam fanom nutek waniliowo-miodowych. Niekoniecznie nawet 12 single malt, choć jest dobra, ale nawet tańszą opcję Black Bush, który jest moją ulubioną do picia saute. Zwykły biały Bushmills jest w cenie Red Label, a moim zdaniem o niebo lepszy.

BTW
    Szkockie - whisky
    Irlandzkie, amerykańskie - whiskey
    Single malt to jeden zacier (nie mieszana, not blended), a nie jedna beczka. Jedna beczka to single cask, z numerowanymi (zazwyczaj) butelkami.

Super Moderator Awatar Anatol
    BMW
    e38 735 iA
    A ja polecę zamiast coli sprajta.Kac kurczy się do minimum następnego dzionka.

Zaawansowany Użytkownik Awatar ZwichrowanyKsiążę
    BMW
    e38 750i, e36 325i, e46 325i, e46 320d
    Lepiej kupić wódkę, niż whisky za podobną cenę. Łeb nie boli na następny dzień, lepiej wchodzi pod dobrą zagrychę i nie śmierdzi bejcą. Z przystępnych cenowo, mi jedynie wchodzi burbon jim beam. W wyższą półkę cenową się nie bawiłem.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 728iA, e34 520i, MB W123 240D, W124 200, W124 250d x2
    Irish, też dają radę :))) szczególnie BUSHMILLS, dobrze TUCZI77 prawisz.

Dostać na prezent RED LABEL to jak dostać w twarz :)

Kiedyś miałem przyjemność mlasnąć BLUE LABEL (czyli 30-letni JOHNY WALKER) i to już smakuje :)) ale cena butelki na tamte czasy przyprawiała o migotanie zastawek, 1019zł za 0,7l !!!

a tak w ogóle to cudowny temat. Naród godnie podtrzymuje tradycję, jak widać fani 7er również.

Edytuj posty!
    Ostatnio edytowane przez Anatol ; 17-12-2015 o 22:20

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Ja osobiscie polecam Jim Beam Black - o niebo lepszy jak zwykly JB
    poza tym robote robia tez Tullamore Dew, Label 5, Jack Daniels i JD honey :)
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Vip Vip Awatar dealer25
    BMW
    e66 750Li
    u mnie wygląda to tak
    1. Woodford Reserve
    2. Ballantines 12 years
    3. Jack Daniels lub zwykły Ballantines

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 735i
    A ja ostatnio molestuję uparcie Chivas Regal 12. Bardzo mi podchodzi i mojej lepszej połówce też :)

bialek
    Gość
    Johnnie Walker to jeden z moich ulubionych alkoholi. Może zabrzmi to niepatriotycznie, ale lepsza od wódki jak dla mnie.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    S-Max 2,5T PoWeR
    Wszystko fajnie łychy są pyszne...
    Jim Beam spoko. Z iroli jak najbardziej Bushmills - w sumie każdy... Kiedyś jeszcze popijałem Famous Grouse bo mieszkałem 10 min od destylarni ;)
    ale szczerze... nigdy ne lubiałem "skuć" się Whysky czy Whyskey bo po coli, pepsi czy innym gównie zawsze kac....
    Nawet woooda sklepowa już mi przestała wchodzić bo kaca mam .... albo stary się robię:)
    Uwielbiam za to pić nasz kochany bimberek po którym czuje się świetnie i mogę jeść śniadanie na drugi dzień... ba z apetytem się budzę....
    nie ma też jak biesiada po polsku... stół się ugina od jedzonka i do tego konkret szkło...tak to jest to....

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    E65 3.0D
    Cytat Zamieszczone przez bialek Zobacz posta
    Johnnie Walker to jeden z moich ulubionych alkoholi. Może zabrzmi to niepatriotycznie, ale lepsza od wódki jak dla mnie.
    Patriota nie jestem ale zimna wyborowa dziala na mnie najlepiej i zadna kolorowa jej nie da rady :) w moim przypadku kac jest zawsze - to chyba przez ilosc :)
    tak dla smaku nie pije wogole bo jak nawet zaczne z takim zamiatem to konczy sie jak zwykle...

Pilem jakis czas temu jakis drogi trunek nazwal sie metaxa private cos tam. Wypilem troche i polecialem po wyborowa. Fakt ze to nie whisky ale smak dla mnie podobny.

Pzdr.