Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 58

Wątek: Taka sytuacja z Policja

Zaawansowany Użytkownik Awatar Pawliko
    BMW
    Audi A5 Coupe 2.7 TDI S-line
    Blog
    4
    Główny problem w tym, że już ten mandat przyjąłeś
    Były:
    VW Jetta A2
    Opel Astra G Caravan
    BMW E32 730i[*][*]
    VW Passat B5 Variant
    BMW E38 728iA
    BMW E39 535iA
    Audi A3 8P 2.0T++
    Audi A6 C6 2.7 TDI++ Quattro
    BMW E91 318d+
    VW Phaeton 3.2
    Astra GTC OPC Line
    Mercedes CLK W209 200K lift
    BMW E90 320dA 177KM 08'

Damian Vip Awatar vramzes
    BMW
    EX : E36 320 , e32 730 iA , e38 730i manual, e32 730 Shadow Line, e46 320 individual , e53 3.0i
    Ale nie chodzi o mandat , tylko o sam fakt ktory byl , czy tak mozna , czy to normalna praktyka , na jakiej zasadzie to dziala , co mozna karac mandatem to tylu , jesli wykryto wykroczenie a w dzien kontroli cisza tylko nagle po dwoch dniach , nikt mi jasno nie powiedzial ze mam ta blache natychmiast zalozyc i nakladaja mandat , czyli pozwolili mi uzytkowac auto przez dwa dni , co moglo skonczyc sie kolejnym mandatem , to jak powiedzieli auto prawnie niedopuszczone do ruchu wiec pozwalaja jezdzic tym autem ? To jak to jest ? Jest wykroczenie i co kara po dwoch dniach?poza tym kiedy przytoczylem kilka slow z ustawy nie wiedzieli co powiedziec , cos mruczeli , na komendzie oblozeni kodeksami i wydrukami z ustaw nagle pytaja o co mi chodzilo i naskakuja na mnie ze ja ich chce przepisow uczyc ...troche dziwne ze nagle majac papier przed oczami znaja num. paragrafow , daty ustaw itd , w sobote jakos tego nie wiedzieli
    Ostatnio edytowane przez vramzes ; 26-05-2015 o 08:11

Super Moderator Awatar Anatol
    BMW
    e38 735 iA
    Trzeba było mandatu nie przyjmować.Zgłosić sprawę dyżurnemu(żeby sporządził notatkę),uderzyć do komendy wojewódzkiej(wyższej) etc.

To były słowo przeciw słowu...

Teraz gdybać można w nieskończoność....

Zaawansowany Użytkownik Awatar janus
    BMW
    728 2000r + LPG
    Jeśli chcieli Cię ukarać to ciesz się, że zrobili to w terminie 14 dni bo sprawę można załatwić mandatowo, w przeciwnym wypadku jeśli byłby przekroczony termin 14 dni byłaby sprawa w sądzie. To, że ukarali Cie za te wpisy na FB to jest inna sprawa, nie powinni Cię za to karać a z drugiej strony zrobili jak książka pisze czyli byłeś sprawcą wykroczenia i zostałeś ukarany, mogli Cię pouczyć i przypuszczam, że gdyby nie było wpisów na FB to nic by więcej nie było. Mandat przyjęty i nic więcej się nie da zrobić, a że Policja ma takie prawa to z nich korzysta niestety musimy się do tego przyzwyczaić

Doświadczony Użytkownik Awatar nino
    BMW
    E32 735
    Zavoli literuj jak nie umiesz zdaniami belkot mozna slyszec widziec to mozna bełty jak juz ;-)
    Odnośnie bełkotu :

bełkot 1. pot. «niezrozumiała, niewyraźna mowa; też: nieartykułowane dźwięki»
    2. pot. «pozbawiony sensu, niezrozumiały tekst lub zawiła wypowiedź»
    3. zob. bulgot w zn. 2.

Proponuję założyć sobie kamerkę na główkę i latać po całej wsi i rejestrować. Ale najpierw poczytaj chociaż kodeks i zdaj sobie sprawę z podstawowych praw jakie Ci przysługują chociażby w momencie wezwania na komendę czy też zatrzymania do kontroli.
    Podejrzewam, że możesz mieć częste w najbliższym czasie.

Zaawansowany Użytkownik Awatar JustBringIt#
    BMW
    E38 728iA 99'
    Jak zaczniesz ich nagrywać to ci na złość zrobią i będą się czepiać o byle co i każdy patrol będzie miał twój samochód na tapecie... Chociaż nie jeden policjant już nieźle wpadł przez takie nagrania ;) ale co było potem z tym, który to nagrywał to nie wie nikt.

Jak chcesz nie szkodliwie jakoś to spróbować załatwić to zgłoś się o poradę prawną do jakiejś kancelarii...

Skoro oni mają prawo do 14 dni wystawienia mandatu to dlaczego zwykły obywatel nie ma prawa do 14 dni po przyjęciu, odmowy mandatu ?

Policjanci dzisiaj to tacy... "mobilni urzędnicy" - w 90% boją się interwencji z jakimś groźnym napastnikiem, natomiast dobrych, spokojnych ludzi łapią na byle czym, żeby "statystyki" były...

BMW
    EX : E36 320 , e32 730 iA , e38 730i manual, e32 730 Shadow Line, e46 320 individual , e53 3.0i
    Dokladnie , sprawa poszla do kancelarii ktora walczy z podobnymi sprawami , maja kilkunastu prawnikow i obsluguja tylko sprawy mandatow itd , sprawa ciekawa dla nich i dzis dostarczylem reszte materialow typu nagrania z dyktafonu z komendy , mieszkam w takim rejonie gdzie jest skupienie ogroma roznych furek za gruba kase , zapytalem pana policjanta czy zna pewna corvete ktora jezdzi u nas juz z 10 lat , on mowi mi ze jasne ( bo to pewien biznesmen z okolicy ) wiec pytam go jak ja mam auto niedopuszczone do ruchu przez brak tablicy to w jaki sposob jezdzi to auto na obrysowkach i z tylu ma 4 okragle czerwone swiatla .... Wiec o co chodzi ?! Statystyki , gnebienie zwyklego obywatela to sa najlepsi , tylko pogratulowac im bystrosci i szybkiego dzialania ze po pol roku mnie wykryli :-D gdzie przynajmniej raz dziennie przejezdzam pod komenda powiatowa :-)

Zaawansowany Użytkownik Awatar Velocityraptor
    BMW
    było E38 750i, będzie E38 750i
    Mała rada z doświadczeń własnych - weź na ew. rozprawę ilu ludzi zdołasz zmobilizować i nagrywajcie wszystko :)
    Warto się też upewnić, że mecenas oddelegowany na sprawę chociaż przeczytał akta.

Jeśli nie byłeś w sądzie wcześniej - posiedź sobie jeden dzień jako publiczność na sprawach wykroczeniowych.

BMW
    Na razie spokojnie ;-) chodzi mi o zbadanie calej sytuacji , nie chodzi o anulowanie mandatu , przyjalem go i jestem swiadom ze jezdzilem bez tablicy czyli bylo to wykroczenie , wiec kara tez jest , chodzi o cala sytuacje fakt , przebieg itd , bo mieli gorszy dzien czy co ? Czy im sie nudzilo po sluzbie ?

Super Moderator Awatar Anatol
    BMW
    e38 735 iA
    O co właściwe teraz się rozchodzi, bo się pogubiłem?