Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 58

Wątek: Taka sytuacja z Policja

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Cytat Zamieszczone przez JustBringIt# Zobacz posta
    natomiast dobrych, spokojnych ludzi łapią na byle czym, żeby "statystyki" były...
    Statystyki statystykami ale robia to dla kasy - za złapanie maja premie przecież to oczywiste

Cytat Zamieszczone przez vramzes Zobacz posta
    bo mieli gorszy dzien czy co ? Czy im sie nudzilo po sluzbie ?
    czytaj jak wyżej :)

A nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu - to tak poza wszystkim :)

Jak dla mnie sytuacja troche z d.. wzięta bo ja w takim wypadku jak by mnie nieoznakowani nie umundurowani "policjanci" ( bo skąd mam wiedzieć że to policjanci) zatrzymali to bym sie odwrócił na pięcie i poszedł do domu, skoro mają coś do mnie niech przyślą pismo i wezwą na komendę.

Co raz częściej mam dokładnie takie nastawienie do Policji jak ten Pan :

https://www.youtube.com/watch?v=hU4nd1bFrK0

bo pozwalając im być bezkarnymi kończy się to tak:

https://www.youtube.com/watch?v=DZevy9JTchQ

https://www.youtube.com/watch?v=CsRogVzVEoE

Policja jest dla nas a nie my dla niej !!!!!

I do póki policja tego nie pojmie tak właśnie będzie

W 100% zgadzam się z tym że 5 bijacych się karków będzie się lało aż się pozabijają a nikt z policji nie zadziała ale jak babcia ukradnie masło w Lidlu ogłoszą to na całą Polskę.

Druga sprawa to jak jeżdzisz bez blachy musisz być świadom że Cię złapią teraz za rok czy za 5 ale to zrobią, jedynie zastrzeżenia można mieć co do sposobu wyegzekwowania kary
    Ostatnio edytowane przez ADASIO ; 26-05-2015 o 19:02
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E23
    Znajdz Zbigniew Stonoga na facebook. Jak bedzie mial czas to on jest specjalista od walki z takim kolesiostwem :) To jest autor pierwszego filmiku wyzej.

Damian Vip Awatar vramzes
    BMW
    EX : E36 320 , e32 730 iA , e38 730i manual, e32 730 Shadow Line, e46 320 individual , e53 3.0i
    Stonoga nie ma czasu , pisalem , obecnie zajmuje sie sprawa pewna " firma " od podobnych rzeczy , wniosek do sadu poszedl o anulowanie mandatu , skarga na policjantow , a w poniedzialek jeszcze wizyta u komendanta Komendy Powiatowej , calosc jest prowadzona i instruowana przez dwoch prawnikow ktorzy to prowadza, pisza wszystkie pisma itd

Zaawansowany Użytkownik Awatar Kazikm3
    BMW
    735iA 320ci cabrio
    no to powodzenia ;)
    Jeżeli miałbym ogolić się na łyso, nosić na szyi złoty łańcuch i „prać” ludzi kijem bejsbolowym, tylko po to, aby prowadzić na co dzień BMW E 38, robię to od razu.

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez vramzes Zobacz posta
    Stonoga nie ma czasu , pisalem , obecnie zajmuje sie sprawa pewna " firma " od podobnych rzeczy , wniosek do sadu poszedl o anulowanie mandatu , skarga na policjantow , a w poniedzialek jeszcze wizyta u komendanta Komendy Powiatowej , calosc jest prowadzona i instruowana przez dwoch prawnikow ktorzy to prowadza, pisza wszystkie pisma itd
    Informuj w miarę możliwości nas o postępach w sprawie.

Powinieneś tez nagłośnić sprawę na Fb.

Zaawansowany Użytkownik Awatar JustBringIt#
    BMW
    E38 728iA 99'
    Z tego co widzę to raczej już wygrałeś :D Skoro prawnicy się zajęli tym to policjanci są na przegranej pozycji... Chyba, że będą mieli lepszych ale raczej wątpię...

Ogólnie jeżeli takie sytuacje są to przydatne jest ubezpieczenie ochrony prawnej DAS - mam coś takiego w swojej ofercie gdyby ktoś chciał - na samochód kosztuje to około 200 zł/rok na 1 samochód, ile dokładnie to bym musiał sprawdzić :D. Jak ktoś np. ma sporo sytuacji z policją i uważa, że niekiedy lekko naginają swoje prawa to 200zł/ rok chyba nie jest dużą kwotą :D.

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez JustBringIt# Zobacz posta

Ogólnie jeżeli takie sytuacje są to przydatne jest ubezpieczenie ochrony prawnej DAS - mam coś takiego w swojej ofercie gdyby ktoś chciał - na samochód kosztuje to około 200 zł/rok na 1 samochód, ile dokładnie to bym musiał sprawdzić :D. Jak ktoś np. ma sporo sytuacji z policją i uważa, że niekiedy lekko naginają swoje prawa to 200zł/ rok chyba nie jest dużą kwotą :D.
    DAS nie działa wstecz , a moim zdaniem 200 zł to dużo , bo DAS sobie wybiera czym ma się zająć , np nie podejmie tematu z US i UC. To jest oczywiście tylko moje zdanie , poparte tym ,że kiedyś miałem wykupione właśnie DAS.

Zaawansowany Użytkownik Awatar JustBringIt#
    BMW
    E38 728iA 99'
    A to, że wstecz nie działa to wiadome. Trzeba mieć wykupionego DAS'a przed "sytuacją" :D.

A co do wyborów itp. DAS'a to powiem szczerze, że w takie szczegóły się nie zagłębiałem ale wiem, że od 2014 baaardzo dużo się zmieniło w ich ofercie. Bo jest też możliwość taka, że wykupi ktoś sobie pełnego DAS'a na siebie oraz samochód tylko to już kosztuje około 500 zł/rok i wtedy jest dosłownie w pełni chroniony.

Ogólnie mało kto to kupuje bo mało kto o tym w ogóle wie - ale wiem, że to działa dość fajnie, z opinii użytkowników :D

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Z jednym się z Tobą zgodzę ,że jak się zajął tym jakiś prawnik , to możliwe ,że są argumenty ,że można wygrać.

Oczywiście sprawą najważniejszą dla prawnika jest to , że zarobi i nic więcej

Damian Vip Awatar vramzes
    BMW
    EX : E36 320 , e32 730 iA , e38 730i manual, e32 730 Shadow Line, e46 320 individual , e53 3.0i
    Ogolnie przedstawilem im cala sytuacje, zbadali temat i stwierdzili ze podejma sie tematu, zdecydowali ze skladam wniosek do sadu o anulowanie mandatu bo mam takie prawo i takie sa przepisy ze moge , decyzja wiadomo nalezy teraz do sadu wiec nie ma co gdybac , czekam na decyzje , co do funkcjonariuszy wystosowali wniosek za przekroczenie oraz niedopelnienie obowiazkow i to pilotuja oni w moim imieniu ja tylko dosteje info co robia i jak temat sie rozwija , napisali tez skarge na nich do komendanta i z tym mam sie udac w poniedzialek , wiec tak to wyglada na dzien dzisiejszy