Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 108

Wątek: 728i Przesiadka z E39 530d Touring

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E30, E38

Jeżeli chodzi o instalacje gazowe zza granicy, to fakt, zakładane w 95% przypadków na spore przebiegi, ale trzeba pamiętać że wszystko zależy od konkretnego egzemplarza.

Mała anegdotka. miałem kiedyś Volvo 850, z Belgii, jedna właścicielka, zrobiła autem 170 tys, założyła gaz, po czym zrobiła kolejne 200 tys. w okresie o połowę krótszym niż poprzednie 170 tys. Auto w pełni serwisowane i przyznam, że było to jedno z lepiej zachowanych aut jakie miałem, a sam montaż instalacji powalał. Dostałem oryginalną fakturę za niego na 2000 Euro, wszystko poprowadzone bardzo profesjonalnie, dziury w karoserii tylko tam gdzie nie da się fabrycznymi miejscami ogarnąć i zabezpieczone jak należy, nigdy wcześniej ani później nie widziałem takiej roboty u żadnego gazownika. Co ciekawe też butle miała Stako - polską.

Pokolacji - doprecyzuj, samemu założyć tzn personalnie, osobiście kupić butlę, przewody i zakładać, bo ja jeszcze nie widziałem żeby jakiś gazownik zrobił coś porządnie od a do z, zawsze jest jakiś kasztan. Po części to rozumiem, bo jakby wszyscy robili jak mi sie podoba to nikt by nie zarobił na siebie ;) ale czasem to aż ręce opadają. Np u znajomego puścili przewody na spodzie podłużnicy w e39 z fabrycznym zawieszeniem Mtechnic, teraz przy każdym większym garbie szoruje przewodami od gazu....
    Ostatnio edytowane przez Paul ; 18-03-2015 o 23:17

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    E65 3.0D
    @Paul mialem na mysli to ze wolalbym kupic auto bez kuchenki doprowadzic silnik do ladu a puznien zalozyc gaz u gazownika na czesciach takich jakie bym sam wybral.

Zawsze to lepiej ja silnik wczesniej nie widzial gazu.

Sa dobre zaklady montujace lpg. Mowie z doswiadczenia.
    Pzdr.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E30, E38
    Poklacji, chętnie bym obejrzał, bo przyznam że jak dla mnie nawet najbardziej polecane ostawiają lipę. Sam też zakładałem w polecanym i też zadowolony nie jestem, chociaż mam świadomość, że jak coś chcę mieć zrobione dobrze to muszę zrobić samemu bo tak jak samemu sobie robię tak nikomu nie opłaca się w zakładzie bo by nie zarobił na życie ;)

Zaawansowany Użytkownik Awatar BsijZabsij
    BMW
    E38 728i manual, ex e34 525tds
    Cytat Zamieszczone przez Paul Zobacz posta
    jak coś chcę mieć zrobione dobrze to muszę zrobić samemu bo tak jak samemu sobie robię tak nikomu nie opłaca się w zakładzie bo by nie zarobił na życie ;)
    I niestety to wszystko przez naszą głupią polską mentalność - zamiast przebijać się jakością to przebijamy się cenami i usługi zamiast iść w górę to idą w dół, w przeciwieństwie do towarów.... Gdybyśmy płacili za usługę tyle samo EUR co teraz PLN, to i mechanicy by mieli czas solidniej robić, i z fakturami by nie było problemów...
    Wracając do tematu - moje auto zrobiło już na LPG ok. 100.000 - i zero problemów z LPG, przynajmniej za mojej kadencji (40.000). Wiadomy efekt - uszczelniacze zaworów były do roboty, ale jeśli chodzi o poprawność wykonania samej instalacji, to nie mam zastrzeżeń. Zakładał ją niejaki Wardak (nie wiem czy nie przekręciłem nazwiska) z Warszawy - ale pewnie tani nie był ;) Co najśmieszniejsze nie jest to STAG ani prinz, tylko instalacja polskiej firmy lecho ;)
    Obecnie E38 728i 1995 manual, dunkelblau. Poprzednio E34 525tdsA 1992, granitsilber-metalic.
    Moje autko: http://7er.pl/showthread.php/33145-W...151#post395151

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E30, E38
    BsijZabsij a zaglądałeś pod auto jak są puszczone przewody od gazu?, jak osadzona butla w kole i jak są mocowane elementu pod maską? Bo ja też do samego układu nie mam zastrzeżeń, działa i nawet o tym nie wiem, ale pod podłogą w 7er idzie puścić przewody w oryginalnych przelotkach nie wiercąc ani jednej dziury, a jeszcze nie widziałem takiej, która by nie miała powiercone dziur co 10 cm i nitowanych mocowań na przewód... jak o tym pomyślę, to mnie szlag trafia (też tak mam).

A gdybym miał zapłacić za tą usługę w Euro to bym pojechał do Niemiec założyć Prinza bo taniej :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    S-Max 2,5T PoWeR
    Jestem po rozmowie telefonicznej,
    Auto lata na gazie już 100 tys km.
    Nie wiem czy to dobry znak czy powód do zmartwień.
    Z informacji jakie dostałem to Vanosy nie były robione bo są ok, ale robiony był rozrząd bo coś tam się urywa.... facet nie do końca chyba ma pojęcie o mechanice i zwyczajnie oddaje
    auto do serwisu / warsztatu - swoją drogą też nie wiem co w rozrządzie może tam się dziać, ślizgi ?
    Nalatane 280 tys + - więc vanosy mogą się odezwać niedługo... czy jest nadzieja że nie będą do roboty... czy raczej nie liczyć na cuda..
    Kurde, nie tak łatwo będzie coś mi się zdaje...

Zaawansowany Użytkownik Awatar maxtoto
    BMW
    740iA M62TUB44 S2, 530i M54, E65 750i
    Coś tam się urywa mmmm..., jak Ty w ten sposób będziesz szukał auta to chyba trzeba skończyć ten wątek.
    Broń Masowego Wyprzedzania

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Moze pomylił 3.0d z 2.0d w którym rzeczywiście rozrządy padają - tak czy siak jeżeli jest sprawne to ok
    Nie myśl co było co będzie - chyba że lubisz te klimaty to do wróżki - co nie kupisz i tak nie wiesz co będzie!!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    S-Max 2,5T PoWeR
    "coś tam się urywa" to słowa sprzedającego a nie moje....
    a rozmawiamy o benzynie a nie o dieslach
    Co do tego że loteria to fakt...
    ale na tym etapie chyba rozsądek weźmie górę i pójdę w mniej skomplikowany 728i....na tym etapie nie chcę nic mówić ale auto wydaje się być sprawdzone i pewne.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    S-Max 2,5T PoWeR
    Drodzy Koledzy,
    jestem po zakupie E38 - 728i
    Baardzo fajnie się śmiga, cichutko w środeczku. Jestem zadowolony.
    Zrobiłem trasę 700 km wszystko ok... no może spalania spodziewałem się niższego, ale spore korki były.

Pozdrawiam