Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 58 z 58

Wątek: [e32] Jakie opony letnie?? - rozmiar standardowy

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    hmm to jak Ty jeździsz, że ubył ci 1 milimetr w 20 tysięcy?? to by oznaczało, że komplet opon starczy Ci na 100 tysięcy kilometrów a to mało realne nawet w wynalazkach lekkich i słabych jak fabia czy tym podobne

po drugie mówisz, że robisz rocznie z 1,2- tysiące a teraz, że na obecnych zrobiłeś 20 tysięcy to wychodzi na to, że jeździsz na nich z 10 lat przynajmniej nie kumam tu czegoś :))

hmm jeżdżę normalnie ale pogadaj z osobami co miały np e34 540i manual a nie automat to ci powiedzą w jakim tempie manual 6 biegowy wp*****a opony

i nie trzeba katować auta ani palić gumy kilka szybkich startów spod świateł i opon nie ma e32 to ciężki klocek także dobrze dociska do podłoża i przy szybkim wciśnięciu z miejsca zżera sporo gumy niestety

swego czasu też nie wierzyłem jak czytałem wypowiedzi znajomych od e34 540, że opony tak leca i myslałem że katuja auta potem wsadziłem manuala i przekonałem się, że mieli rację :)
    Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 11-02-2015 o 09:43

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Te 20 tysięcy zajęło mi dokładnie od 2007 roku. Tyle lat mają opony. Niestety nie znam nikogo, kto ma BMW w manualu, więc ciężko mi się odnieść.

Ale na e39, które ostatnio sprowadziłem z oryginalnym przebiegiem 112kkm były oryginalne opony letnie z dużą ilością bieżnika z 98 roku. Zimą auto nie jeździło. To był manual z silnikiem M52.
    Ostatnio edytowane przez ttrol ; 11-02-2015 o 10:24
    pozdrawiam Bartek

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    oryginalne opony z 98r?? o w morde to ktoś odważny jest

no i pytanie jakie opony mi np hankooki jak miałem automat zużywały się także powoli a obecne conti sa 2 razy lepsze w prowadzeniu ale zużywaja sie szybciej

a porównanie manual z m52 do manuala z m60 to mało sensowne jest kolego

i bez urazy ja ciebie zawsze lubiłem po prostu wiem co sobie teraz myślisz ten to pałuje nie żałuje też tak samo myślałem ale niestety 6 gang z m60 to naprawdę mocne zestawienie do tego bardzo narowiste i szybko wciąga opony i tyle sam się zdziwiłem jak pojechałem na wulkanizatora ile mam z tyłu opony :)

swoją droga jak zużywasz tak mało te opony czyli inaczej mówiąc kupujesz je tak rzadko to tym bardziej opłaca się kupic lepsze bo skoro lepsze są droższe o 400zł powiedzmy na komplecie i kupujesz raz na 7 lat to jest 60zł rocznie oszczedności a to żadna oszczedność........

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E30, E38
    Cytat Zamieszczone przez ttrol Zobacz posta
    Na jednym z ostatnich zdjęć widać wyraźnie pęknięty kord na boku jednej z opon. Sprzedąjacy jest niezwykle uczciwy, że zamieścił takie zdjęcie. Na takich oponach polecieć 250km/h to już loteria...
    Jeżeli mówicie własnie o tej nierówności na napisie Premium to powiedz coś więcej, ja już ze 4 razy widziałem dokładnie takie wgniecenia własnie na oponach Continentala i pytałem kilka osób o to i dostałem odpowiedź, że niektóre tak mają fabrycznie i to generalnie nie jest wada.

Damian Vip Awatar vramzes
    BMW
    EX : E36 320 , e32 730 iA , e38 730i manual, e32 730 Shadow Line, e46 320 individual , e53 3.0i
    Słyszałem że jest to wada .... Ale producent dopuszcza taka opone do sprzedaży jako nową ale w drugim lub trzecim gatunku i musi być to na piśmie , są takie aukcje na alledrogo i można sobie popatrzeć , jeśli index prędkości takiej opony to 210 km/h a przy 180 km\h wyjdzie tam pieczarka to sory ...nie ma gwarancji

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Cytat Zamieszczone przez Zdzira 850I Zobacz posta
    oryginalne opony z 98r?? o w morde to ktoś odważny jest

no i pytanie jakie opony mi np hankooki jak miałem automat zużywały się także powoli a obecne conti sa 2 razy lepsze w prowadzeniu ale zużywaja sie szybciej

a porównanie manual z m52 do manuala z m60 to mało sensowne jest kolego

i bez urazy ja ciebie zawsze lubiłem po prostu wiem co sobie teraz myślisz ten to pałuje nie żałuje też tak samo myślałem ale niestety 6 gang z m60 to naprawdę mocne zestawienie do tego bardzo narowiste i szybko wciąga opony i tyle sam się zdziwiłem jak pojechałem na wulkanizatora ile mam z tyłu opony :)

swoją droga jak zużywasz tak mało te opony czyli inaczej mówiąc kupujesz je tak rzadko to tym bardziej opłaca się kupic lepsze bo skoro lepsze są droższe o 400zł powiedzmy na komplecie i kupujesz raz na 7 lat to jest 60zł rocznie oszczedności a to żadna oszczedność........
    Hej Zdzira spokojnie, rozumiem, że mogą się tak zużywać i Ci wierzę. Przecież nie chodzi o to, żeby się przeskakiwać wzajemnie kto jak jeździ. Ja jeżdże mało, bo mam jeszcze inne auta i inne pasje i ostatnie dwa lata auto w ogóle stoi tylko w zasadzie. Pozostaje się zgodzić, że dobre opony są ważne i każdy to chyba rozumie.
    pozdrawiam Bartek

Zaawansowany Użytkownik Awatar mario80
    BMW
    e32 750
    Jak widać po wypowiedziach, co osoba to opinia i brak jednoznaczności, co do wyboru. Wyciągając średnią, prawdopodobnie zakupię mimo wszystko Continentale lub Vredesteiny. Ewentualnie trzecie miejsce to Uniroyal. Ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Dzięki za opinie! :-)

baku
    Gość
    Ale powiem Ci, że tutaj nie ma wielkiej filozofii. Najlepiej patrzeć na testy i ich uzasadnienie. Z tych trzech które wymieniłeś brałbym jednak Continentale które wg większości rankingów uchodzą za najlepszą opcję. Taki ranking z wyjaśnieniem co, gdzie, za ile i dlaczego masz np na motointegrator.pl w dziale z oponami.

Nie żebym był przeciwnikiem innych opon które też dają radę, ale jeżeli zależy Ci na dobrej przyczepności zarówno na suchej jak i mokrej nawierzchni, umiarkowanym hałasie to Continentale Sport Contact 5 będą dobrą opcją.