Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 58

Wątek: [e32] Jakie opony letnie?? - rozmiar standardowy

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip Awatar kruger32
    BMW
    BMW e38 750 il audi a8 d3 4.2tdi exlusive
    Cytat Zamieszczone przez ttrol Zobacz posta
    Na jednym z ostatnich zdjęć widać wyraźnie pęknięty kord na boku jednej z opon. Sprzedąjacy jest niezwykle uczciwy, że zamieścił takie zdjęcie. Na takich oponach polecieć 250km/h to już loteria...
    Musze przyznać że masz wyczulone oko faktycznie ją boli bąbel, nie zmienia to jednak faktu że idzie kupić ładne używane opony jak się nie ma ciśnienia .Ja zawsze kupuje używki w martwym sezonie i zakupiłem już masę takich opon przez 15 lat do różnych aut i może 2 /3 szt były niezgodne z opisem jedna z bąblem ale nigdy nie miałem problemu z sprzedającym odpukać w niemalowane np.wczoraj kupiłem coś takiego ostatecznie za 600zł jutro zobaczę na żywo http://allegro.pl/opony-195-65-15-mi...071219716.html
    Ostatnio edytowane przez kruger32 ; 10-02-2015 o 19:12

Damian Vip Awatar vramzes
    BMW
    EX : E36 320 , e32 730 iA , e38 730i manual, e32 730 Shadow Line, e46 320 individual , e53 3.0i
    Cytat Zamieszczone przez kruger32 Zobacz posta
    Musze przyznać że masz wyczulone oko faktycznie ją boli bąbel, nie zmienia to jednak faktu że idzie kupić ładne używane opony jak się nie ma ciśnienia .Ja zawsze kupuje używki w martwym sezonie i zakupiłem już masę takich opon przez 15 lat do różnych aut i może 2 /3 szt były niezgodne z opisem jedna z bąblem ale nigdy nie miałem problemu z sprzedającym odpukać w niemalowane np.wczoraj kupiłem coś takiego ostatecznie za 600zł jutro zobaczę na żywo http://allegro.pl/opony-195-65-15-mi...071219716.html
    to ładnie zapłaciłeś a tu patrzyłeś : http://7er.pl/showthread.php/40749-K...imowe-jak-nowe

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E30, E38
    Na jednym z ostatnich zdjęć widać wyraźnie pęknięty kord na boku jednej z opon. Sprzedąjacy jest niezwykle uczciwy, że zamieścił takie zdjęcie. Na takich oponach polecieć 250km/h to już loteria...
    Jeżeli mówicie własnie o tej nierówności na napisie Premium to powiedz coś więcej, ja już ze 4 razy widziałem dokładnie takie wgniecenia własnie na oponach Continentala i pytałem kilka osób o to i dostałem odpowiedź, że niektóre tak mają fabrycznie i to generalnie nie jest wada.

Zaawansowany Użytkownik Awatar mario80
    BMW
    e32 750
    Cytat Zamieszczone przez Zdzira 850I Zobacz posta
    ale która opona jest mało zużyta po 2-3 latach??? ja założyłem niecały rok temu nowe continentale i tak z przodu jeszcze 7mm ok ale z tyłu już 4,5mm a gumy nie pale ostro nie jeżdżę .... cieżka buda plus manual robi swoje i tył schodzi jak bułki w piekarni

aha a skoro gościu chce balona niech ma a nie guma musi byc szeroka i wąska wcale nie musi i tyle jego wybór maniac nie twój
    Taka, która ma mały przebieg po 2 - 3 latach :-)

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Zdzira wszystko jasne, ale pamiętaj, że moje e32, Maria jak i Qby nie widziało deszczu już od lat :D

Zgadzam się, że opony są ważne, ale jak robię 1 do 2 tyś km rocznie to nie robi mi to już różnicy. Muszę również powiedzieć, że na obecnych Nokianach przejechałem ponad 20 tyś i z tyłu zszedł milimetr, a z przodu widać jeszcze oryginalny znacznik 8mm. Tak grzecznie to nie jeździsz swoją e32 i my to wiemy.
    pozdrawiam Bartek

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK

Chodzi o to 'coś' po środku napisu 'Premium'? Jeśli faktycznie to uszkodzenie to tez bym ich nie kupił. W poprzednim poście pisałem o oponach używanych sprawdzonych we wszelki możliwy sposób a te chyba takimi nie są.

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Zaawansowany Użytkownik Awatar JustBringIt#
    BMW
    E38 728iA 99'
    Ogólnie może wtrącę się do rozmowy bo 3 tyg temu facet mnie oszukał właśnie w sprawie opon...

Co miało być ? ContiWinterContact TS830 205/60R15 z 2013 roku i przejechane 5 tys. km ( podobno PRAWIE 10 mm bieżnika )

Co otrzymałem ? ContiWinterContact TS830 205/60R15 DOT 4610 i (tu najlepsze): Jedna opona miała z jednej strony niecałe 4mm bieżnika a z drugiej 7.5mm :O -nie skomentuję tego, następnie druga opona miała z jednej strony 5mm a z drugiej 6.5mm -już lepiej, a kolejne dwie miały po 5.6-5.8mm - JAKO TAKO równe...

Dzwonię do typa - okazało się, że numer był do brata ;) mówię mu, że to nie są te opony o których była mowa (a 2 razy się pytałem o rocznik i bieżnik i to samo odpowiedział 2 razy 2012-2013 rok i bieżnik prawie 10mm - swoją drogą, że nowe conti mają 8mm ale pomyślałem, że gość może się nie zna to tam jego sprawa), wracając do tematu, jego brat mi podał numer do niego i dzwonię i mówię jak sprawa wygląda - a ten do mnie " przecież widział pan co pan kupuje " (a nie zrobił zdjęcia z miernikiem bieżnika tak jak go prosiłem, ani z DOTem) i tłumaczę kolesiowi, że od tego roku zmieniły się nieco przepisy i na każdy towar zakupiony drogą internetową jest 14 dni na zwrot bez podania przyczyny i mówię mu, żeby mi odesłał kasę na konto a ja wysyłam mu opony kurierem w ten sam dzień - facet zaczął się stawiać, że to tylko z ALLEGRO tak jest (CO ZA PERFIDNY CIEĆ! BEZCZELNIE JESZCZE CHCIAŁ SIĘ WYWINĄĆ)... A opony dodatkowo "wyząbkowane" jakby jeździły w samochodzie z pękniętymi sprężynami, bez geometrii, bez łożysk i Bóg wie bez czego jeszcze...

Tak czy siak kasy nie wpłacił - nawet połowy jak później uzgodniliśmy, później nie odbierał już, no i w tym momencie sprawę zgłoszę na policję ( jako, że kwota nie przekracza 500 zł to rzucą to w kąt po paru dniach ) a następnie rozważam e-sąd - bo jest to porównywalnie do zwykłej sprawy w sądzie o wiele tańsze...

Morał z tego taki - opony używane - OKEY ALE TYLKO NA MIEJSCU LUB W POBLIŻU Z MOŻLIWOŚCIĄ SPRAWDZENIA ITD.

W internecie nigdy nie wiesz od kogo kupujesz - a opony które warte są np. 2000 zł nie będą warte 1000 zł tylko dlatego, że są sprzed dwóch lat i mają 1mm bieżnika mniej...

Okazje w internecie się trafiają - 1/1000000.

Jak ktoś tu wspomniał OPONY SĄ KLUCZOWYM ELEMENTEM SAMOCHODU - muszą być w dobrym stanie...

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Cytat Zamieszczone przez JustBringIt# Zobacz posta

Morał z tego taki - opony używane - OKEY ALE TYLKO NA MIEJSCU LUB W POBLIŻU Z MOŻLIWOŚCIĄ SPRAWDZENIA ITD.

W internecie nigdy nie wiesz od kogo kupujesz - a opony które warte są np. 2000 zł nie będą warte 1000 zł tylko dlatego, że są sprzed dwóch lat i mają 1mm bieżnika mniej...

Okazje w internecie się trafiają - 1/1000000.
    Można by rzec - Mądry Polak po szkodzie :)
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Ja bym brał te Vredesteiny z oponeo. Na czterech masz 300 PLN taniej niż Conti, a to też zacna marka. W testach te sportraci dają radę. Ja miałem kontakt tylko z zimowymi oponami tej marki, ale były świetne.

Zaskoczony jestem ilością chińczyków, po prostu yellow peril.
    pozdrawiam Bartek

Zaawansowany Użytkownik Awatar mario80
    BMW
    e32 750
    Ja bym brał te Vredesteiny z oponeo. Na czterech masz 300 PLN taniej niż Conti, a to też zacna marka. W testach te sportraci dają radę. Ja miałem kontakt tylko z zimowymi oponami tej marki, ale były świetne.

Zaskoczony jestem ilością chińczyków, po prostu yellow peril.
    Te Vredesteiny rzeczywiście mają całkiem niezłe opinie!