Strona 7 z 23 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 228

Wątek: Aux w E65.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 730d
    Witam ja tez sie zastanawiam nad densionem tylko ze do e65 musi byc 500 jak macie zmieniarke to musi byc z dwoma wejsciami na swiatlowod. A podłączenie podobno jest banalnie proste bo znajomy ma i powiedzial co i jak jezeli nie macie zmieniarki to trzeba podłączyć tylko zasilanie i swiatlowod ktory jest w schowku tam gdzie bezpieczniki. Wiec nawet nie trzeba nic rozkręcać. Tylko trzeba dokodowac zmieniarke do idrive.

Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i
    Cytat Zamieszczone przez lukassolski Zobacz posta
    [...] jezeli nie macie zmieniarki to trzeba podłączyć tylko zasilanie i swiatlowod ktory jest w schowku tam gdzie bezpieczniki. Wiec nawet nie trzeba nic rozkręcać. Tylko trzeba dokodowac zmieniarke do idrive.
    Chcesz powiedzieć, z tyłu w bagażniku, czy z przodu, w schowku pasażera. Ja nie mam zmieniarki i w grę wchodzi u mnie Dension 500 lite.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 730d
    Do e65 pasuje z tego co wiem tylko Gateway 500 (GW51MO2) ale pewny nie jestem i sa dwie wersje z dwoma swiatlowodami to dla tych co maja zmieniarke i z jednym swiatlowodem do dla tych bez zmieniarki. chodzi mi o schowek pasazera.

Zaawansowany Użytkownik Awatar szatann
    BMW
    e66 745LIA oraz e65 730D_FL
    Wzorując się na rozwiązaniu z filmu Youtube https://www.youtube.com/watch?v=CsJSLx8h3Uo zamontowałem sobie na lewym środkowym wlocie powietrza mocowanie na telefon z możliwością przekręcenia pozycji pozioma / pionowa. Mocowanie montowane do nawiewu z racji iż telefony teraz maja po 5.5 a nawet 6 cali wiec widoczność i obsługa jest wyśmienita.

Podłączenie: zakupiłem dodatkowy odbiornik bluetooth wpięty do wejścia AUX samochodu, wiec można podłączyć w kilka chwil każdy telefon bądź jakiekolwiek urządzenie będące w zasięgu bluetooth dające multimedia. Koszt urządzenie około 150zl jest wielkości polowy paczki zapałek. Potrzebuje prądu z zapalniczki (gniazdo standardowe e e65 jest w podłokietniku:) ). Do sterowania ma jedynie jeden klawisz włącznik / wyłącznik. U mnie nie ma żadnej dodatkowej gały sterującej jak na tym filmie, stwierdziłem ze nie potrzebuje dodatkowego sterowania do bluetooth.

W telefonie mam automatyczne łączenie bluetooth wiec zanim dobrze usiądę i wsunę telefon w „łapki” to urządzenie jest już sparowane.
    W taki sposób można mieć aktualną muzykę, filmy teledyski z telefonu dostępne w samochodzie i nie podłączać za każdym razem kabli. Łatwo sobie coś szybko w domu dograć do telefonu itd. plusów sporo:) Zmiana piosenek, teledysków, filmów, czy przewijanie wykonuje przesuwając palcem po ekranie telefonu (aplikacji do obsługi multimediów na telefon jest wiele co komu wygodne), z kierownicy sterowanie będzie działać jedynie głośniej ciszej.

Dodatkowym plusem jest iż uruchomienie w telefonie w tle Janosika daje ostrzeżenia na głośnikach, muzyka jest ładnie wyciszana, pada informacja, muzyka się pogłaśnia. Jak kogoś denerwuje można sobie to wyłączyć w Janosiku, ja uważam do za duży plus.

Podobnie z mapami google które mogą was prowadzić głosowo, na ekranie bądź uruchomione w tle, bo na pierwszym planie ekranu leci teledysk (moim zdaniem mimo świetnych map bmw, mapy google kalkulują mi trasę z uwzględnieniem korków i natężenia ruchu - często korzystam w mieście idealna sprawa i jeżeli chce się przemieszczać z włączonymi komendami na głośnikach samochodu można je włączyć bądź wyłączyć i bazować na informacjach jedynie z ekranu).

Telefon jest oczywiście sparowany również z standardowym zestawem telefonicznym BMW, wiec w każdej chwili możemy zadzwonić wybierając numer idrivem z listy, klawiszem słuchawki na kierownicy, wybierając z wysuwanej klawiatury, z zestawu komend głosowych bmw (jak komuś się to udaje:) ) bądź bezpośrednio z zamocowanego telefonu. Muzyka, film zostaje wyciszony i na głośnikach pojawia się połączenie telefoniczne przychodzące bądź wychodzące. Po zakończeniu rozmowy muzyka wraca na odtwarzanie z AUX.

Uff ale się rozpisałem…
    Jak będę miał chwile to nagram i wstawię jakieś video jak to u mnie działa…
    Ostatnio edytowane przez szatann ; 11-02-2015 o 11:02

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    brak

Moglbys podac jaki masz ten transmiter bluetooth?
    Jaka jakosc dzwieku? Jest tego troche na rynku, jednak opinie sa rozne jesli chodzi o jakosc transmisji
    Pzdr

BMW
    Ja na test kupiłem Digitus DA-30501 i tak został. Ma możliwość pracowania jako odbiornik bądź nadajnik.
    Szukałem takiego aby nie obsługiwał profili związanych z rozmowami komórkowymi, tą funkcje chciałem pozostawić dla bluetootha standardowego samochodu.

Jakość bardzo dobra, mam Logic7 wiec każdy szum bądź obcięcie pasma jest łatwo zauważalna, przy porównaniu tego samego dźwięku przez bluetooth oraz bezpośrednio po kablu ja nie zauważyłem różnicy:)
    Ostatnio edytowane przez szatann ; 03-03-2015 o 10:40

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 730d
    Ja na próbę kupiłem coś takiego z angielskiego Ebay za około 20zl jakość dźwięku nie powala ale od biedy da radę narazie. Plus jest taki że podpielem na stałe w podlokietniku i nie muszę tam zagladac. Jak otwieram auto napięcie idzie na zapalniczki zanim wsiade to już telefon jest podłączony po włożeniu klucza do stacyjki telefon się łączy z Bluetooth w aucie i wszystko działa.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	uploadfromtaptalk1425460957457.jpg
Wyświetleń:	49
Rozmiar:	88.5 KB
ID:	7555

BMW
    No i super, czym prostsze/mniej obsługowe rozwiązanie tym lepiej.
    Co do jakości może masz zgrane mp3 w małym bitrate. 320kbps gra przyzwoicie.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 730d
    Z jakoscia to tak jakby wogule nie bylo basow jak podlacze po kablu jest ok. Nawet na sluchawkach slychac duza ruznice. musze poszukac czegos firmowego tylko nie moge znalezc niczego podobnego. Ale tymczasowe rozwiazanie moze byc bo nie mam logic 7.

BMW
    Ten mój bluetooth jest w standardzie/szybkości bluetooth 2.1 - to chyba wpływa na ilość przesyłanych informacji na sekundę a tym samym na jakość.

Uprawnienia umieszczania postów