Jak się sprawdza ciśnienie oleju w m52 ? Bo się okazuje, że ten dźwięk na 100% pochodzi ze szklanek... Specjalnie wsłuchiwałem się w różne m52 palone po długim postoju i ten dźwięk jest identyczny jak u mnie, tyle że w sprawnych autach zanika po paru sekundach. Niepotrzebnie wydałem w cholerę kasy i 2 razy wymieniałem szklanki zamiast sprawdzić najpierw ciśnienie olejuNa moich poprzednich szklankach jeździ teraz inne auto i nic nie cyka... Ale człowiek uczy się na błędach. Prosiłbym również o jakąś instrukcję demontażu przedniej belki i miski olejowej tak, by to poszło jak najsprawniej w razie jakbym miał wymieniać pompę i sprawdzać luzy na wale. Szukałem tego długo i nic nigdzie nie znalazłem...
Jak rozumiem, czujnik ciśnienia oleju nie zapali się w sytuacji, gdy pompa szwankuje i nie podaje na górę tak jak należy? Bo nigdy mi się nie zapala w momencie innym niż powinien... Może być tak, że w podstawie filtra ciśnienie jest ok a w rozrządzie lipa ?
A co do oleju: 8.000 km temu robiłem płukankę liqui moly i zalalem valvkiem 5w50 i jest bez zmian...