Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 73

Wątek: Pomoc przy zakupe E60 530d lub E65 730d ??

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 740d, 335i, 750dX
    7.5 przy "toczeniu sie" 740d po wirusie ;-).

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    730d E65

Ja jak jadę spokojnie swoją 730d to spalanie w trasie mam na poziomie 6,7 - 7,3 L. Nie uważam też jak niektórzy tutaj żeby 3,0 D był za słabym motorem do tego auta. Silnik jest elastyczny, bardzo dobrze się nim wyprzedza, a przy tym jest bardzo ekonomiczny. Według mnie jest w zupełności wystarczający do tego auta. Przesiadłem się na moją 7er 3,0d z Auta o mocy ponad 300 KM i 440 nm w benzynie auto przyśpieszało do setki w 5 sek więc jeżeli byłoby tak tragicznie jeżdząc 3,0d to bym powiedział, a uważam że jest naprawdę nieźle. Reasumując bardzo polecam E65 730d

Doświadczony Użytkownik Awatar euro_tuned
    BMW
    F02 750Li xDrive
    Ja u siebie przy motorze 4,4 V8 benzyna mam przy mojej bardzo spokojnej jezdzie spalanie około 9litrów więc 7,3 u Ciebie przy dużo mniejszym motorze nie jest jakimś wyczynem.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 730d
    Napiszcie jeszcze ze to spalanie jest przy prędkości max 120km na autostradzie i zresetowane jak juz sie auto rozpedzilo. Nie rozumiem po co kupować takie auto z duzym silnikiem i byc najwolniejszym na drodze. Wydaje mi sie ze realne spalanie w cyklu mieszanym bez szalenstw ale jazda z przyjemnoscia przy 730d to okolo 10 litrow. A w trasie to pewnie kolo 9 z tym ze po niemieckich autostradach gdzie nie trzeba sie przejmowac limitami w polsce pewnie mniej. Ja bynajmniej kupiłem to auto ze względu na wygode i przyjemnosc prowadzenia wybor diesla z tego powodu ze benzyna przy moim stylu jazdy by mnie zrujnowala.

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 4

Zaawansowany Użytkownik Awatar jaro_alfa
    BMW
    E65 730d
    Cytat Zamieszczone przez lukassolski Zobacz posta
    Nie rozumiem po co kupować takie auto z duzym silnikiem i byc najwolniejszym na drodze.
    Czy bycie najwolniejszym na drodze, to jakaś ujma ?
    Przypominam koledze, że na całym świecie obowiązują ustalone zasady, spisane w Kodeksie drogowym.
    Na drodze spotykam mnóstwo gierdolstwa, które się ściga, bo nie znosi być drugim. Chcesz się pościgać, to jedź na tor.

BMW
    F02 750Li xDrive
    Cytat Zamieszczone przez lukassolski Zobacz posta
    Napiszcie jeszcze ze to spalanie jest przy prędkości max 120km na autostradzie i zresetowane jak juz sie auto rozpedzilo. Nie rozumiem po co kupować takie auto z duzym silnikiem i byc najwolniejszym na drodze. Wydaje mi sie ze realne spalanie w cyklu mieszanym bez szalenstw ale jazda z przyjemnoscia przy 730d to okolo 10 litrow. A w trasie to pewnie kolo 9 z tym ze po niemieckich autostradach gdzie nie trzeba sie przejmowac limitami w polsce pewnie mniej. Ja bynajmniej kupiłem to auto ze względu na wygode i przyjemnosc prowadzenia wybor diesla z tego powodu ze benzyna przy moim stylu jazdy by mnie zrujnowala.

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 4
    Cieszę się, że Ty jesteś najszybszy. Bądź sobie ale daleko ode mnie. Tacy domowi rajdowcy są zwykle najszybsi na prostych i suchej nawierzchni. Szkoda, że większość amatorów tego typu jazdy myli rajdową jazdę z głupotą.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 730d
    A czy ja powiedziałem ze sie scigam po mieście? ? Takie typowe polskie zanizanie spalania po co? Nie powiem da sie ty autem jezdzic oszczędnie ale jaki to ma sens? Do oszczednej jazdy sa e60 z 2litrowym dieslem a tutaj mamy auto 2tony masy na 20" felgach. Zresztą po co sie spierać o takie glupoty tylko ktos kto kupi 745i i bedzie oczekiwal spalania jak ktos napisal 9 litrow to sie bardzo rozczaruje a jak przeczyta to co ja pisze i kupi 730d i bedzie jezdzil rozsadnie to bedzie milo zaskoczony. Nie należę do ulicznych wariatów i nigdy nie nalezalem ale lubie raz kiedys przydusic tam gdzie wolno. Ale to tylko moja opinia.

BMW
    F02 750Li xDrive
    Ale 730D to praktycznie najmniejszy motor w E65 więc wydaje mi się że wybiera się go w znacznym stopniu dla oszczędności. Tak jak np. 2.0TDi w Passacie itp.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 730d
    No masz racje ale moj wybor byl taki zaoszczędzić na silniku zeby później nie trzeba było oszczedzac na paliwie. I cieszyc sie z jazdy a nie liczyc kazdy dziesata litra na stacji.

Zaawansowany Użytkownik Awatar vori
    BMW
    ex E32 730i 1993
    Ja bynajmniej kupiłem to auto ze względu na wygode i przyjemnosc prowadzenia wybor diesla z tego powodu ze benzyna przy moim stylu jazdy by mnie zrujnowala.
    http://bynajmniej.pl/bynajmniej-to-nie-przynajmniej

Przepraszam za offtop, musiałem.